Απόστολος Λύτρας: Η Αγόρευση του και οι πρώτες δηλώσεις μετά την εισαγγελική πρόταση στην δίκη για το βιτριόλι (Βίντεο)

Σε δήλωσή της μετά το τέλος της δίκης η Ιωάννα ανέφερε,:”Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη στάση της δικαιοσύνης μέχρι σήμερα η οποία μου δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω και στον οποίο με έχει υποβάλλει η Έφη Κακαράντζουλα”.

 

Απόστολος Λύτρας – δικηγόρος Ιωάννας

Ήρθε ένας πέμπτος μάρτυρας να καταδείξει την κατηγορούμενη ότι την είδε. Δεν φτάνουν τα ψέματα της κατηγορούμενης για τους μάρτυρες ήρθε να πει ψέματα και για τον αστυνομικό που την συνέλαβε. Ο λόγος για όλα αυτά τα ψέματα δεν είναι άλλος, παρά η πράξη που έκανε. Μέσα της παίρνει ικανοποίηση παρόλο που δεν κατάφερε να την σκοτώσει. Και τώρα σηκώνεται και φεύγει γιατί δεν την ενδιαφέρει η αλήθεια. Η απολογία της κατηγορούμενης ήταν τραγελαφική. Προσπάθησε μέσω μιας κασέτας ενός αφηγήματος που προφανώς η υπεράσπιση της έμαθε, χωρίς να νιώθει τίποτα με …μηδέν συναίσθημα προσπάθησε να σας πει το αφήγημα. Οταν όμως της θέσατε ερωτήματα φάνηκε ότι δεν ενδιαφέρεται. Ήταν η μόνη ατάραχη σε αυτή την αίθουσα. Έμεινε ατάραχη ακόμα και όταν της δείχνατε φωτογραφίες.

ΑΠΕ ΔΙΚΗ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΕΦΗ ΚΑΡΑΚΑΝΤΖΟΥΛΑ
ΑΠΕ ΔΙΚΗ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΕΦΗ ΚΑΡΑΚΑΝΤΖΟΥΛΑ

Γύρισε και είπε «ξέρω ότι αυτό που έκανα δεν ήταν αποδεκτό». Έχει τύχει να υπερασπιστώ από την άλλη πλευρά πολλούς αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω έναν άνθρωπο, που μόνο άνθρωπος δεν είναι, πρώτη φορά βλέπω τέτοια συμπεριφορά. Άλλοι εγκληματίες είναι με σκυμμένο κεφάλι. Εδώ η συγκεκριμένη δεν έσκυψε το κεφάλι. Συνέχεια κοιτούσε και προς το μέρος σας με καμάρι. Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω ότι ήρθε και περιποιημένη, ας το προσπεράσουμε, αυτή βρήκε την ευκαιρία να έρθει με αυτή την εμφάνιση.

Θέλω να σας εξηγήσω το εξής, με την παρακολούθηση και με όλα αυτά που έκανε πριν το έγκλημα, τυχαία δεν συνελήφθη γιατί και πριν είχε διαπράξει εγκλήματα. Παρακαλώ το δικαστήριο σας να εξάγει αντίγραφα της δικογραφίας για περαιτέρω έρευνα γιατί θεωρώ ότι είχε σχέση με το έγκλημα ένας άντρας που ήταν και χθες κατηγορούμενος στα δικαστήρια του Πειραιά για ενδοοικογενειακή βία. Βγήκε και ο δικηγόρος του να πει ότι του ζητούσε άλλοθι. Σας ζητώ να βγάλετε αντίγραφα να συνεχιστεί η έρευνα. Κλείνω με το ότι άκουσα από κάποιους χωρίς να ξέρουν τη δικογραφία να κάνουν σχόλια. Στην Ελλάδα όσες υποθέσεις υπήρχαν για βιτριόλι πήγαν για βαριά σκοπούμενη βλάβη. Και σας το λέω γιατί η υπεράσπιση αυτό θα προσπαθήσει να υποστηρίξει. Είναι διαφορετική υπόθεση και θα προσπαθήσουν να σας πουν ότι πρόκειται για παρόμοια.

Απόστολος Λύτρας: Η Αγόρευση του και οι πρώτες δηλώσεις μετά την εισαγγελική πρόταση στην δίκη για το βιτριόλι (Βίντεο)
Απόστολος Λύτρας: Η Αγόρευση του και οι πρώτες δηλώσεις μετά την εισαγγελική πρόταση στην δίκη για το βιτριόλι (Βίντεο)

Υπάρχουν αποφάσεις από πολύ παλιά που αναφέρονται σε κάποιες υποθέσεις που έχουν πάει για βαριά σκοπούμενη όπως υπόθεση συναδέλφου μου που του έριξαν 10 ml έχασε το μάτι του και πήγε για βαριά σκοπούμενη. Εδώ όμως όπως είπε ο κύριος εισαγγελέας μιλάμε για δόλο και φάνηκε και στις κινήσεις της που έψαχνε να βρει και τρόπο να την αποτελειώσει.
Κλείνοντας μεγαλύτερη ζημιά ακόμα και πέρα από την απόφαση της ποινής, που έχει αλλάξει ο κώδικας, 15 χρόνια δεν θα μείνει στην φυλακή θα είναι χονδρικά κάτι σχεδόν παραπάνω από 5 χρόνια, ποια θα είναι όμως η μεγαλύτερη τιμωρία; Η μεγαλύτερη για εκείνη θα είναι η Ιωάννα που έχει γίνει σύμβολο.
Η Ιωάννα θα είναι σύμβολο δύναμης, αυτός θα είναι ο Γολγοθάς της γιατί θα την βλέπει σαν σύμβολο. Και όχι τα 15 χρόνια που θα της επιβάλλετε και τελικά θα βγει στα 5.
Η ισόβια καταδίκη της θα είναι η Ιωάννα, που είναι μια κούκλα και με τη μάσκα.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις