Αποκάλυψη – Υπόθεση Παπανικόλα: «Βδέλλες στον συγχωρεμένο ο Λαμπίρης και η Άννα Ράμμου»

Παπανικόλα

Υπόνοιες ότι ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας έπεσε θύμα δολοφονίας αφήνει με δηλώσεις του στην «ΜΠΑΜ» ο Παναγιώτης Μαντζάνας, νυν πρόεδρος του κινήματος που ίδρυσε ο εκλιπών. «Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι κάτι ύποπτο συνέβη με τον πρόεδρο. Ο τρόπος που έγινε η κηδεία, όλα τα περιστατικά που έχουμε και οι εξετάσεις που δεν υπήρχαν μας δίνουν υπόνοιες ότι κάτι συνέβη» τονίζει.

Αποκλειστικό του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ


  • «Βόμβες» από τον νυν πρόεδρο του κινήματος που ίδρυσε ο Παπανικόλας:
  • «Ζητήσαμε να ερευνήσουν αν έδωσαν στον μακαρίτη κρέας το τελευταίο 48ωρο – Αυτό θα τον σκότωνε!»
  • «Άφησαν έναν ιάσιμο καρκίνο να κάνει μεταστάσεις αφού δεν του έκαναν εγκαίρως εξετάσεις»
  • Παπανικόλας: «Θέλουν να με σκοτώσουν!» – Βίντεο-ντοκουμέντο

 

Ο Παναγιώτης Μαντζάνας πρόεδρος του Κινήματος που ίδρυσε ο Παπανικόλας

Ο εδώ και δύο μήνες περίπου πρόεδρος του κινήματος ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση) εκτοξεύει «βόμβες» προς πάσα κατεύθυνση. Όπως αναφέρει, η οικογένεια του εκλιπόντος δεν έδειχνε ενδιαφέρον γι’ αυτόν, ενώ χαρακτηρίζει «βδέλλες» τον Σπύρο Λαμπίρη και την Άννα Ράμμου, για την οποία λέει ότι «ουσιαστικά κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο αφήνοντας τον φίλο της να εκτίθεται: «Τα στοιχεία μας δείχνουν (έγγραφα και μαρτυρίες) ότι κάτι συνέβη στον πρόεδρο. Γιατί τις προηγούμενες ημέρες δέχθηκε επισκέψεις και οι άνθρωποι που τον είδαν μας είπαν ότι ήταν πολύ καλά. Γνωρίζουμε ότι ένας άνθρωπος που έχει να φάει 50 χρόνια κρέας, εάν του χορηγηθεί αυτό με κάποια μορφή (αλεσμένο π.χ. και πάντα εν αγνοία του), τότε θα υποστεί τροφική δηλητηρίαση και θα πεθάνει μέσα στα επόμενα 24ωρα εάν δεν έχει κάποια φροντίδα. Επιστήσαμε την προσοχή στους ιατροδικαστές να ελέγξουν προσεκτικά αν υπάρχει στον οργανισμό του κρέας. Μας είπαν ότι θα τα ελέγξουν όλα» σημείωσε ο κ. Μαντζάνας, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο εκλιπών εκβιαζόταν.

«Θέλουν να με σκοτώσουν…»

Ο τέως αντιπρόεδρος του κινήματος καταγγέλλει ότι ο μακαρίτης του είχε πει πως θέλουν να τον σκοτώσουν: «Είναι μπροστά ο γραμματέας και ένα ακόμα άτομο στο δωμάτιο του Παπανικόλα. ‘‘Θέλουν να με σκοτώσουν’’ μου λέει κλαίγοντας. Δεν απαντάω. Το ξαναλέει: ‘‘Παναγιώτη, θέλουν να με σκοτώσουν’’. Του λέω ‘‘πρόεδρε, εσύ το λες’’. ‘‘Θέλω να με σκοτώσουν’’ μου λέει για τρίτη φορά. Τότε του απαντάω: ‘‘Ναι, θέλουν να σε σκοτώσουν!’’. Όπως μας είπε, ο Λαμπίρης τους έδειξε βίντεο στο οποίο ο εκλιπών ζητούσε να συσταθεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή στελεχών του κινήματος και τον κύριο Σακκά, πρώην εισαγγελέα. Βίντεο που δεν έχουν οι Αρχές. «Εισέπραξαν 260.000 από το Kontra Channel μέσα σε 15 μήνες. Γνωρίζουμε ονόματα και διευθύνσεις. Πιστεύω ότι εκβίαζαν τον Παπανικόλα. Αυτό αποδείχτηκε από τα στοιχεία που έχουμε».

 

«Τον έσωσα»

«Θα είχε πεθάνει από τον Αύγουστο αν δεν πήγαινα εγώ. Τότε οι δικοί του είχαν φέρει έναν συγγενή τους παπά να τον διαβάσει» λέει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος επέστρεψε στην Ελλάδα πέρυσι. «Ήμουν επτά χρόνια στην Αυστραλία, όπου ασχολούμουν με κατασκευαστικές. Επέστρεψα τον Μάιο του 2022 στην Ελλάδα. Προσπαθούσα να δω τον πρόεδρο, αλλά δεν με άφηναν. Μας απειλούσαν οι συγγενείς και εμένα και τον Διαβάτη (γραμματέα). Με κάποια διαδικασία και μέσω εισαγγελέα και Αστυνομίας είδαμε τον πρόεδρο». Όπως μας είπε, ο εκλιπών του ζήτησε να μείνει μαζί του στον Ωρωπό, πράγμα που έκανε. «Όταν πήγα εγώ εκεί βρήκα τηλέφωνο κομμένο, ρεύμα, νερό και ασφάλεια αυτοκινήτου απλήρωτα. Δεν υπήρχαν φαγητά στο ψυγείο. Ποιος πήρε τις χιλιάδες ευρώ και πού πήγαν; Βρήκα τον μακαρίτη γύρω στα 40 κιλά και επί τρεις μήνες που του κάναμε ειδική διατροφή με πολύ φαγητό έφτασε τα 50 κιλά. Πλήρωσα γιατρούς, τις γυναίκες που τον φρόντιζαν, τα φάρμακα και το ειδικό φαγητό του μακαρίτη, ενώ αγόραζα φαγητά και για τον Λαμπίρη και τη Ράμμου. Εξόφλησα τις ΔΕΚΟ και έβαλα δικηγόρους να διώξουν τον ανιψιό προκειμένου να επαναφέρω τα έσοδα στον Παπανικόλα».

Παπανικόλας
Ο Παπανικόλας με τον Σπ. Λαμπίρη, τον Π. Μαντζάνα και τον Γ.Γ. του Κινήματος που ίδρυσε

Ο ίδιος καταγγέλλει: «Επί ενάμιση χρόνο έδιναν θεραπεία στον μακαρίτη χωρίς να έχουν γίνει εξετάσεις. Εξετάστηκε με δικά μου έξοδα στα τέλη Σεπτέμβρη και μπήκε σε διαδικασία θεραπείας. Ο καρκίνος του προστάτη, αν εντοπιστεί έγκαιρα, είναι ιάσιμος σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Το ότι τον άφησαν χωρίς εξετάσεις είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν μεταστάσεις».

Ο ίδιος εκδιώχθηκε από το θεραπευτήριο στον Ωρωπό τον Νοέμβριο του 2022. Αφήνει υπόνοιες ότι αυτό έγινε κατόπιν πιέσεων που δέχθηκε ο Παπανικόλας. «Έκτοτε προσπαθούσα να δω τον πρόεδρο, χωρίς να τα καταφέρω. Στις 28 Δεκεμβρίου έκλεισα ραντεβού να πάει ο μακαρίτης σε κρατικό γιατρό στο νοσοκομείο ‘‘Γ. Γεννηματάς’’. Δεν τον πήγαν ποτέ. Ανάγκασαν τον πρόεδρο να μου πει να φύγω στις 20 Νοεμβρίου περίπου. Κάθε μήνα έπαιρναν από το κανάλι 15.000 ευρώ. Να μας πουν πού πήγαν τα χρήματα και θα αποκαλυφθεί το κίνητρο για ό,τι συνέβη» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Δεν τον αγαπούσαν»

Ο κ. Μαντζάνας εξέφρασε το παράπονό του για το ότι πολλοί άνθρωποι αποκλείστηκαν από την κηδεία: «Είπαν εσκεμμένα ότι θα τον θάψουν στις δύο το μεσημέρι και τον έθαψαν δύο ώρες νωρίτερα. Ξεγέλασαν και συγγενείς. Τους ανήκε ο Παπανικόλας; Ο Άγγελος Διαβάτης ήταν 30 χρόνια μαζί του και εγώ δέκα. Γιατί μας στέρησαν τη δυνατότητα να τον αποχαιρετήσουμε;».

Ο ίδιος όπως λέει εκτιμά ότι οι συγγενείς του δεν αγαπούσαν τον Κωνσταντίνο: «Θεωρούσαν ότι έθιγε την οικογένεια ο τρόπος ζωής του Παπανικόλα και αυτά που έκανε».

Παπανικόλας
Το γραφείο του Κινήματος Παπανικόλα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

Η συνέχεια όπως λέει θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες. «Τον Γενάρη έστειλα εξώδικα στον Λαμπίρη, στη Ράμμου, στον Παπαμέτη και στην κυρία που τον φρόντιζε» σημειώνει. Θα ξετυλίξουμε το κουβάρι και θα αποκαλυφθούν αυτοί που θα περάσουν την πόρτα του Κορυδαλλού» τονίζει.

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μύκονος: «Σκληραίνει» τη στάση του ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου – Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος

 Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον συνταξιούχο εκπαιδευτικό που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος 14χρονης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις