Αποκάλυψη: Τα… αιτήματα του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου προς τον Αλέκο Φλαμπουράρη

Φλαμπουράρη

Τα email του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου προς τον Αλέκο Φλαμπουράρη! «Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου ως υπουργού Επικρατείας». Αυτά δήλωνε στις 21/12/2020 ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης-κόλαφο της PwC για το σκάνδαλο της Folli-Follie και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων η οποία προέκυψε από την ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του διευθυντή Ασφαλείας του Ομίλου, Νίκου Σάκκου και του προφυλακισμένου πλέον επιχειρηματία, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Ωστόσο από την έρευνα του eReportaz αποκαλύπτεται ότι υπήρχαν αρκετά αιτήματα του πρώην CEO της Folli-Follie προς τον πρώην υπουργό Επικρατείας για συναντήσεις προκειμένου, μεταξύ άλλων, να παρουσιασθεί η επιχειρηματική δράση της εταιρείας αλλά και οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Πρόκειται για email τα οποία αποστέλλει, εκ μέρους του κ. Κουτσολιούτσου, διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κ. Φλαμπουράρη στο υπουργείο, ζητώντας διακαώς συνάντηση. Οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες πραγματοποιούνται τους κρίσιμους μήνες, μετά τον Μάιο του 2018, όταν και αποκαλύφθηκε η Folli-Follie φούσκα μετά την έρευνα του fund QCM. Είναι η περίοδος κατά την οποία, όπως καταγράφεται στην έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας PwC αλλά και στα email του Νίκου Σάκκου, οι επιχειρηματίες απολάμβαναν την στήριξη του Μαξίμου, ενώ με μπροστάρη τον Μάκη Μπαλαούρα, κυβερνητικά στελέχη (οι κ.κ. Φλαμπουράρης, Αραχωβίτης και Χαρίτσης) φέρονται να παρέμβαιναν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τα email

To πρώτο email αποστέλλεται το μεσημέρι της Δευτέρας 26ης Νοεμβρίου 2018 όπου το ΔΣ του Folli-Follie Group αιτείται συνάντηση με τον κ. Φλαμπουράρη με σκοπό να «αναλυθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης και βιωσιμότητας του Ομίλου» αλλά και να ενημερωθεί ο πρώην υπουργός για τις όποιες ενέργειες έχουν γίνει για την εξυγίανση της οικονομικής του κατάστασης. Μάλιστα επισημαίνεται ότι στην συνάντηση «θα παρουσιαστεί το πλάνο προστασίας της εργασιακής απασχόλησης χιλιάδων εργαζομένων, κάτι που θα αποβεί προς όφελος της κοινωνίας κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής σας».

Tο πρώτο email

Το δεύτερο email αποστέλλεται στις 8 Δεκεμβρίου 2018, λίγες ημέρες προτού ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απομακρυνθεί από το ΔΣ του Ομίλου. Στην νέα επικοινωνία του διευθυντικού στελέχους Γ.Κ. με τον κ. Φλαμπουράρη επισυνάπτεται μάλιστα μια συνοπτική περιγραφή της δραστηριότητας του Ομίλου και της επιχειρηματικής δράσης, αλλά και παρουσίαση των…φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της Folli-Follie στην Ελλάδα! Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στη διάθεσή μας προκύπτει ότι οι δωρεές του Ομίλου εκτοξεύτηκαν από μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ το 2014 σε 247.000 ευρώ το 2018 με το που ξέσπασε το σκάνδαλο με την πλειονότητα των δωρεών να καταλήγει στην περιφέρεια του κ. Μπαλαούρα.

To δεύτερο email

Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Φλαμπουράρης έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη (όπως και οι κ.κ. Χαρίτσης, Αραχωβίτης και Μπαλαούρας) κατά του διευθυντή ασφαλείας Νίκου Σάκκου τη στιγμή που για τους πρώην υπουργούς ο φάκελος της δικογραφίας οδεύει στη Βουλή. Πλέον ο κ. Φλαμπουράρης καλείται να εξηγήσει για ποιο λόγο έσπευσε να δηλώσει ότι δεν είχε «καμία επικοινωνία ούτε καν εκ του θεσμικού του ρόλου» με τους επιχειρηματίες κάτι που διαψεύδεται από την ηλεκτρονική αλληλογραφία, αλλά και εάν πραγματοποιήθηκαν οι συγκεκριμένες ή άλλες συναντήσεις…

Η Αχτσιόγλου

Την ίδια στιγμή από άλλο email προκύπτει ότι στις 18 Ιουλίου 2018 ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος επεδίωξε συνάντηση και με την τότε υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Ήταν η περίοδος που το σκάνδαλο της Folli-Follie συγκλόνιζε την χώρα με τον επιχειρηματία να επιθυμεί να ενημερώσει την κυρία Αχτσιόγλου «για τις νέες επενδύσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί» και «τις νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από αυτές».

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις