Αποκάλυψη – Πάτρα: Η θανατηφόρα δόση στα ml που δολοφόνησαν την Τζωρτζίνα – Πότε θα απολογηθεί

Τζωρτζίνα

Δόση που δεν μπορεί να αιτιολογηθεί φαρμακευτικά για ιατρικούς λόγους καθώς δεν προβλεπόταν στο ιατρικό πρωτόκολλο της αγωγής που λάμβανε η Τζωρτζίνα βρέθηκε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eREPORTAZ στο αίμα της 9χρονης κοπέλας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που απεστάλησαν στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, από τον διακεκριμένο τοξικολόγο της Θεσσαλονίκης κ. Νίκο Ράικο και αμέσως παραδόθηκαν στο Ανθρωποκτονιών που ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η θανατηφόρα δόση ήταν 6 μgr (μικρογραμμάρια) ανά ml (μιλιλιτρ) στο αίμα.  Σύμφωνα με τους ειδικούς η συγκεκριμένη δόση είναι θανατηφόρα ιδιαίτερα σε ένα παιδί που ήταν τετραπληγικό και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος έλαβε σήμερα την πολυσέλιδη δικογραφία από το Ανθρωποκτονιών και αφού την μελέτησε λαμβάνοντας υπ’ όψη τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τις καταθέσεις των ιατρών οι οποίοι απέκλειαν την χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου ενώ η Τζωρτζίνα ήταν νοσηλευόμενη άσκησε την ποινική δίωξη κατά της επόπτριας των παιδιών Ρούλας Πισπιρίγκου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Σύμφωνα με πληροφορίες θα οδηγηθεί σήμερα το βράδι στην 18η Ανακρίτρια από την οποία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Τα στοιχεία όμως που υπάρχουν σε βάρος της είναι συντριπτικά.

Την ίδια στιγμή η δικαιοσύνη θα ασχοληθεί και με τις περιπτώσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών που αποδίδονται σε εγκληματική ενέργεια με τους ιατροδικαστές να κληθούν να εξηγήσουν τον μηχανισμό θανάτου. Και στις περιπτώσεις των δύο άλλων παιδιών αναμένεται να διενεργηθούν εκ νέου τοξικολογικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Οι αποκαλύψεις της ΜΠΑΜ που ξεσκέπασαν την σύγχρονη Μήδεια

Πάτρα: Η θρασύτατη ανάρτηση της Χριστίνας Τσάκωνα

Πάτρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ο αντεισαγγελέας Γ. Γεράκης επικεφαλής στη Μονάδα Εσωτερικών Ερευνών του ΕΦΚΑ

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις