Αποκάλυψη: Η Πισπιρίγκου “φίμωνε” την Τζωρτζίνα για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια!

“Η Ρούλα Πισπιρίγκου “φίμωνε” την Τζωρτζίνα για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια!”

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία της εισαγγελικής πρότασης για τη δολοφονία της 9χρονης – Το θέατρο στα νοσοκομεία, η τρομοκράτηση της κόρης της και οι περίεργες ερωτήσεις (για κάμερες, κ.ά.) μία ημέρα πριν από το μοιραίο μεσημέρι

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν το δολοφονικό, αρρωστημένο σχέδιο που εκπόνησε και εξετέλεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου με θύμα την 9χρονη Τζωρτζίνα, και περιέχονται στην πολυσέλιδη εισαγγελική πρόταση-κόλαφο του Γιώργου Νούλη, αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Από τις καταθέσεις δεκάδων μαρτύρων στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας, η οποία είχε ως στόχο να ρίξει φως στο τι ακριβώς συνέβη τόσο στις 11 Απριλίου 2021 όταν το χαμογελαστό και υγιέστατο κορίτσι υπέστη τη δυσεξήγητη ανακοπή που το κατέστησε τετραπληγικό, όσο και στις 29 Ιανουαρίου 2022 όταν δολοφονήθηκε με κεταμίνη, προκύπτουν ασύλληπτης φρικαλεότητας συμπεράσματα για τον ρόλο της υποτιθέμενης μητέρας της και νυν κατηγορουμένης, η οποία εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα. Βάσει όσων μαρτύρησαν γιατροί του Καραμανδανείου στην ανακρίτρια, η Πισπιρίγκου δεν δίσταζε ακόμη και να «φιμώνει» την Τζωρτζίνα προκειμένου να παρατείνει την παρουσία της 9χρονης στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να τη δολοφονήσει. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν επέτρεπε στην κόρη της να μιλάει όταν οι γιατροί, απορημένοι για τα επεισόδια που τους ανέφερε μόνο η μάνα, ρωτούσαν την Τζωρτζίνα πώς αισθάνεται και εάν όλα αυτά που ανέφερε η Πισπιρίγκου όντως ίσχυαν!

Πισπιρίγκου

Δυστυχώς από το υλικό της δικογραφίας και τις μαρτυρικές καταθέσεις προκύπτει ότι το κατατρομοκρατημένο κορίτσι ουδέποτε τόλμησε να αναφέρει ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος εισαγωγής του στο Καραμανδάνειο, κάτι που διαπίστωσαν και οι γιατροί. Αντί της Τζωρτζίνας τον λόγο πάντα έπαιρνε η Πισπιρίγκου, η οποία αναφερόταν στα ανύπαρκτα επεισόδια τα οποία αποτελούσαν το μεγάλο όπλο της για να παρατείνει την παραμονή της κόρης της στο νοσοκομείο με σκοπό να την αποτελειώσει, κάτι που επιχείρησε την 11η Απριλίου 2021, πλην όμως δεν κατάφερε να επιτύχει χάρη στην ηρωική προσπάθεια των γιατρών.

«Δεν απαντούσε»

Ως γνωστόν, η κατηγορουμένη «προς υλοποίηση του ανθρωποκτόνου σχεδίου της», όπως αναφέρει ο εισαγγελέας, μετέφερε το πρωινό της 8ης Απριλίου 2021 την υγιέστατη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο. «Στους λαβόντες το ιστορικό του παιδιού γιατρούς ανέφερε ψευδώς ότι αυτό εμφάνισε περί ώρα 05.30 επεισόδιο απώλειας συνείδησης με σπασμούς. Η αρχικώς επιληφθείσα διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου δεν πείσθηκε για την αλήθεια του συμβάντος περί σπασμών, που της εξέθεσε η κατηγορουμένη, περαιτέρω δε η τελευταία της ανέφερε ιστορικό που το έκρινε ως αντιφατικό, ενώ της έκανε εντύπωση και η καθυστέρηση προσέλευσης του παιδιού ενόψει της αναφερθείσας ώρας του υποτιθέμενου δήθεν περιστατικού» αναφέρει ο κ. Νούλης και συνεχίζει: «Τελικώς το παιδί εισήχθη προληπτικώς στο νοσοκομείο προς εξέταση και παρακολούθηση, η πρώτη δε εκτίμηση των γιατρών ήταν ότι τελούσε σε καλή γενική κατάσταση. Η νευρολογική εξέταση, στην οποία άμεσα υποβλήθηκε, δεν εμφάνισε καμία παθολογική σημειολογία, αυτό δε ήταν πάντα απύρετο και ασυμπτωματικό. Την επομένη ημέρα [9/4/2021] εξακολουθούσε να είναι σε άριστη κατάσταση, κατά την εξέτασή του δε από τη διευθύντρια παιδίατρο του νοσοκομείου η 8,5 ετών Γεωργία δεν απαντούσε στις ερωτήσεις της, συμπεριφορά προφανώς υποδειχθείσα από την κατηγορουμένη για να μην αποδειχθεί το αναληθές του ιστορικού που επικαλέστηκε».

φιαλίδια
Η άριστη κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας οδήγησε στους γιατρούς στην απόφαση να της χορηγήσουν εξιτήριο. Η αντίδραση της Πισπιρίγκου, «της οποίας το εγκληματικό σχέδιο ματαιωνόταν αν το παιδί αποχωρούσε από το νοσοκομείο», ήταν άμεση! Ο εισαγγελέας αναφέρει βασισμένος στις καταθέσεις: «…Ανέφερε ψευδώς δήθεν επεισόδιο του παιδιού με έμετο, δύσπνοια, βήχα και κοιλιακό άλγος. Κατά την εκ νέου εξέτασή του ουδέν διαγνώστηκε και πάλι όμως η μικρή δεν απαντούσε στις ερωτήσεις της γιατρού και αντ’ αυτής αποκρινόταν η μητέρα της, για ευνόητους πλέον λόγους. Η ίδια, δε, αντέδρασε έντονα στην πιθανότητα εξόδου του από το νοσοκομείο και επέδειξε επιθετικότητα προς το προσωπικό. Οι εξετάσεις του παιδιού συνέχιζαν να είναι άριστες, παρά ταύτα και προ της επιμονής της κατηγορουμένης αποφασίστηκε η συνέχιση της νοσηλείας του, ενώ του τοποθετήθηκε και οξύμετρο προς έλεγχο του κορεσμού του σε οξυγόνο…».

Από το ιστορικό νοσηλείας προκύπτει ότι στις 10 Απριλίου η Τζωρτζίνα ήταν καλά, ζωηρή και ευδιάθετη, ενώ το ίδιο ίσχυε και για τις 11 Απριλίου, έως ότου στις 18.50 το απόγευμα η Πισπιρίγκου βρήκε την ευκαιρία να την «πνίξει» με τα χέρια της, κλείνοντας μύτη και στόμα, αφού πρώτα είχε αφαιρέσει το ρινικό οξυγόνο και το οξύμετρο, όπως περιγράφει ο εισαγγελέας.

Ηλιάδης

Στην εισαγγελική πρόταση καταγράφεται πλήρως και ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος ήταν ο πρώτος, μετά τη δυσεξήγητη ανακοπή της Τζωρτζίνας, που αντιλήφθηκε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση κάτι πηγαίνει λάθος… «…Ο υπεύθυνος λειτουργίας της ΜΕΘ Παίδων του ΠΝΠ, εντατικολόγος γιατρός Ηλιάδης, πληροφορηθείς το ιστορικό των προηγηθέντων θανάτων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη επικοινώνησε με τη γιατρό του ογκολογικού κέντρου του νοσοκομείου ΕΛΠΙΔΑ των Αθηνών, όπου νοσηλευόταν η αρχικά θανούσα Μαρία-Ελένη, η οποία και του ανέφερε ότι για την ίδια ο θάνατος του κοριτσιού θεωρείται αιφνίδιος και περίεργος, η δε αιτία του αμφίβολη» αναφέρει ο κ. Νούλης και συνεχίζει: «… Τότε ο εν λόγω γιατρός, ενόψει του ότι δεν υπήρχε στην ελληνική πραγματικότητα ανάλογο ιατρικό προηγούμενου θανάτου και των 3 παιδιών της ίδιας οικογένειας, από την επαφή του με την κατηγορουμένη υποπτεύθηκε περίπτωση συνδρόμου Μινχάουζεν, το οποίο ακροθιγώς εκδηλώνεται με τη δημιουργία φανταστικών παθήσεων σε παιδιά από τη μητέρα τους, που μπορεί να φτάσει έως την πρόκληση του θανάτου τους.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης διευθυντής της ΜΕΘ παίδων του Ρίου

Προς τούτο επικοινώνησε με την ιατροδικαστή Πατρών Τσιόλα, που είχε νεκροτομήσει το θανόν αβάπτιστο βρέφος, προς ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων. Ακολούθως μετά από επικοινωνία του με ψυχιάτρους του ΠΝΠ ο Ηλιάδης παρέπεμψε την κατηγορουμένη σε σχετική συνεδρία. Σε αυτήν μετέβη η κατηγορουμένη συνοδευόμενη από τον σύζυγό της ·πλην όμως λόγω του ότι δυσαρεστήθηκαν από τις ερωτήσεις του γιατρού, δεν συνεχίστηκε η σχετική διαδικασία. Ο δε άβουλος Δασκαλάκης διαμαρτυρήθηκε στον Ηλιάδη ‘‘ότι η γυναίκα του δεν είναι τρελή’’, σε κάθε δε περίπτωση ο ψυχίατρος Αλεξόπουλος που την εξέτασε δεν διέγνωσε στην κατηγορουμένη κανένα ψυχωσικό σύνδρομο. Πλην όμως οι ως άνω πρωτοβουλίες του συγκεκριμένου γιατρού αποτέλεσαν για την κατηγορουμένη μια προειδοποίηση ότι πλέον είναι -κατά μία έννοια- ύποπτη για την απώλεια των άλλων παιδιών της και την τραγική εξέλιξη της υγείας της Γεωργίας. Προς τούτο, αμέσως από τον Απρίλιο του 2021 η κατηγορουμένη κι ο χειραγωγούμενος από αυτήν σύζυγός της κατέστησαν σαφές προς τον Ηλιάδη ότι ‘‘δεν επιθυμούν να ασχοληθεί με ό,τι δεν έχει σχέση με το ιατρικό σκέλος της διαδικασίας’’».

Μαρτύρησε

Στην εισαγγελική πρόταση καταγράφονται και οι τελευταίες μαρτυρικές ημέρες της Τζωρτζίνας μέχρι και τη δολοφονία της την 29η Ιανουαρίου 2022 μέσα στο «Παίδων». Ήταν η στιγμή που ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος στο μεσοδιάστημα είχε επιστρέψει στο σπίτι της Πάτρας, διατηρώντας ωστόσο την εξωσυζυγική του σχέση, είχε επισημάνει στην κατηγορουμένη την απόφασή του να μετακομίσει σε άλλο σπίτι. Στις 17 Ιανουαρίου η Τζωρτζίνα μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένη μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου. Αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση (που κατέδειξε επιδείνωση της κατάστασής της, συγκεκριμένα επίταση της εγκεφαλικής της ατροφίας) επέστρεψε στο σπίτι της. Τη μεθεπομένη [19/1/2022] το παιδί θα εισαχθεί στην παιδιατρική κλινική του ΠΝΠ, «καθώς η κατηγορουμένη ανέφερε -και πάλι ψευδώς- ότι αυτό εμφάνισε εμέτους και επεισόδια σπασμών [προσήλωση βλέμματος, σύσπαση μασητήρων και σιελόρροια] προκειμένου να πετύχει την εισαγωγή του στο νοσοκομείο για τους δικούς της προαναφερθέντες λόγους».

Την επομένη της εισαγωγής του εμφάνισε, πάντα κατά τις αναφορές της κατηγορουμένης, τέσσερα επεισόδια με ταχύπνοια, αποκορεσμό οξυγόνου, περιστοματική κυάνωση, ωχρότητα, προσήλωση βλέμματος και βραδυκαρδία. Εκ του λόγου τούτου μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παρέμεινε επί 12ωρο, διάστημα κατά το οποίο δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο αντίστοιχο με αυτά της κλινικής, ούτε καμία άλλη συμπτωματολογία. Μετά ταύτα επέστρεψε στην κλινική, όπου -πάντοτε κατά την αφήγηση της Πισπιρίγκου και μόνο- την επομένη επανέλαβε τέσσερα και πάλι ανάλογα επεισόδια, τα οποία υποχώρησαν αυτόματα. Η εξέλιξη αυτή επανέφερε εκ νέου το παιδί στη ΜΕΘ, όπου παρέμεινε επί 36 ώρες χωρίς να εμφανίσει κανένα ανάλογο σύμπτωμα ή διαταραχή. Στη συνέχεια αυτό θα επανέλθει στην Παιδιατρική Κλινική, όπου μετά από 24 ώρες θα επαναλάβει (πάντα κατά την κατηγορουμένη) αντίστοιχο επεισόδιο για να επανέλθει στη ΜΕΘ, όπου κατά την 24ωρη παραμονή του εκεί δεν εμφάνισε το παραμικρό παθολογικό σημείο.

Ο εισαγγελέας αναφέρει: «…Όταν δε ο θεράπων ιατρός στη ΜΕΘ/ΠΝΠ Ηλιάδης υπέδειξε στην κατηγορουμένη να καταγράψει οπτικά τα αναφερόμενα επεισόδια σπασμών, προς αξιολόγησή τους, αυτή του προσκόμισε βίντεο με εικόνες εσκεμμένα μη αξιοποιήσιμες ιατρικώς, ασφαλώς προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή η αναλήθεια των αναφερομένων από την ίδια δήθεν επεισοδίων. Ενόψει τούτων και διότι η κλινική εικόνα του παιδιού δεν τελούσε σε συνάρτηση με τα επεισόδια που υποτίθεται ότι εμφάνιζε [αποκλειστικά όταν βρισκόταν στην Παιδιατρική Κλινική με μόνη παρουσία της μητέρας του και ποτέ στη ΜΕΘ χωρίς αυτήν], οι γιατροί του ΠΝΠ αποφάσισαν να το παραπέμψουν σε εξειδικευμένο νοσοκομείο παίδων της Αθήνας [Π. & Α. Κυριακού]. Και τούτο προς περαιτέρω νευρολογική διερεύνηση της κατάστασής του με την υποβολή του σε εγκεφαλαιογράφημα 24ωρης παρακολούθησης του. Οπότε αυτό θα αποχωρήσει από το ΠΝΠ την 26/1/2022 με ασθενοφόρο και αυθημερόν θα εισαχθεί στο «Π. & Α. Κυριακού».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χανιά: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 52χρονος πατέρας που χτυπούσε τα παιδιά και τη σύζυγό του

Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή – Η κατάθεση της Βικτώριας Καρύδα


Ευκαιρία

Αυτή ήταν η μεγάλη ευκαιρία της Πισπιρίγκου! Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση «…η ευκαιρία που ζητούσε για την επανάληψη της αμετακίνητης απόφασής της για την εξόντωσή του της δόθηκε με τη διακομιδή του παιδιού στο νοσοκομείο των Αθηνών, καθόσον στα μεν νοσοκομεία που νοσηλεύθηκε αυτό προηγουμένως δεν υπήρχαν πρόσφορες συνθήκες για να το φονεύσει [νοσηλεία σε ΜΕΘ και περιορισμένη ελεγχόμενη παρουσία της εκεί και κίνηση υποψιών σε βάρος της από τον γιατρό Ηλιάδη του ΠΝΠ], στη δε οικία της η εξόντωσή του θα την καθιστούσε αυτόματα βασική ύποπτη τούτου, ενόψει και της προηγούμενης κατάληξης του βρέφους της οικογένειας παρουσία της στον ίδιο χώρο».

Από τις καταθέσεις δύο νοσηλευτών του Παίδων προκύπτει ότι 24 ώρες πριν από τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, η Πισπιρίγκου ‘‘προφασιζόμενη λόγους ασφαλείας του θαλάμου νοσηλείας του παιδιού [και με σκοπό να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχε πιθανότητα καταγραφής των κινήσεών της εντός αυτού] ρώτησε μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού αν υφίσταται εκεί κάμερα παρακολούθησης του χώρου’’. Τελικά στις 14.00 το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου θεώρησε ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να αφαιρέσει τη ζωή του άμοιρου κοριτσιού και να απαλλαγεί από αυτό.

Την ποσότητά της σε υγρή μορφή δηλητηριώδους κεταμίνης, που προμηθεύτηκε και έφερε μαζί της, την ενέχυσε με τη χρήση σύριγγας μέσω της γαστροστομίας που έφερε το παιδί στην κοιλιακή του χώρα. Αφού εμπότισε τον οργανισμό του με σοβαρή [θανατηφόρα] δόση της ταχείας δράσεως δηλητηριώδους ουσίας, ενεργοποίησε παράλληλα τη λειτουργία προσωρινής σίγασης του ήχου της συσκευής του οξυμέτρου. Και τούτο για να μην ειδοποιηθεί έγκαιρα για την πτώση των τιμών σφυγμών και οξυγόνου στον οργανισμό του παιδιού το προσωπικό της κλινικής [από τον βομβητή αυτής] και ενεργήσει προς διάσωσή του. Λόγω της ταχείας ενέργειας του δηλητηρίου, της μεγάλης ποσότητας αυτού που εισήλθε στο σώμα του και της ηλικίας και της υγείας του κοριτσιού, αυτό άμεσα κατέρρευσε.

Περί ώρα 14.28, ενόσω το παιδί ψυχορραγούσε και είχε χάσει πλέον κάθε ελπίδα σωτηρίας, η κατηγορουμένη προσήλθε στη στάση των νοσηλευτών στον διάδρομο της κλινικής. Περπατώντας, χωρίς να καλεί σε βοήθεια και μιλώντας προς τις ευρισκόμενες εκεί νοσηλεύτριες [οι οποίες εξέλαβαν από τη στάση της ότι ήθελε να ζητήσει κάτι επουσιώδες] χαλαρά και ψιθυριστά, τους ανέφερε διά νευμάτων την εμφάνιση νέου επεισοδίου σπασμών. Αμελλητί προσέτρεξαν κοντά στο παιδί γιατροί και νοσηλευτές της κλινικής, που το βρήκαν σε κατάσταση επιθανάτιου ρόγχου, με περιστοματική κυάνωση, κόρες σε μυδρίαση, άχρωμο και απνοϊκό, αυτό δε είχε μόνο 30 σφύξεις…».

Αποδομούνται τα επιχειρήματα

Στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός, βασισμένος στα στοιχεία της δικογραφίας, αποδομεί ένα προς ένα τα «έωλα» και «εξωφρενικά», όπως τα χαρακτηρίζει, επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η Πισπιρίγκου στην απολογία της. Αφού επισημαίνει ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας εκτιμήθηκε από τους κατά καιρούς θεράποντες γιατρούς ως επιστημονικώς αναπάντεχος ενόψει του ότι: α] δεν είθισται παιδιά με βαριά νευρολογική εικόνα να πεθαίνουν ξαφνικά, β] η κλινική του εικόνα ήταν γενικά καλή κι η απώλειά του μη συμβατή με τις διαγνώσεις των γιατρών περί της κατάστασής του, γ] ο θάνατός του δεν συνδέεται με πρωτοπαθή αναπνευστικά ή νευρολογικά αίτια και οφείλεται σε δευτεροπαθές-εξωγενές αίτιο που επέφερε την ανακοπή, δ] η καρδιά του παιδιού είχε άριστη ποιότητα κι η απώλειά του δεν προήλθε από καρδιολογική αιτιολογία, ε] εμφανίστηκε στον οργανισμό του μια απότομη μετάβαση σε ένα απόλυτα καταστροφικό γεγονός, στη συνέχεια αναφέρει ότι δεν μπορούν να γίνουν πιστευτά όσα ανέφερε η Πισπιρίγκου για τις κάμερες (ότι δηλαδή ρωτούσε επειδή ανησυχούσε μήπως κλαπεί ο ηλεκτροεγκεφαλογράφος) ή την αφαίρεση του οξυμέτρου «για να μην ενοχλείται από τον ήχο ο ύπνος της μικρής». Σημειώνει δε ότι ακόμη και η επιθυμία της να τοποθετηθεί βηματοδότης στην Τζωρτζίνα ήταν άκρως υποκριτική.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις