Από τις αγροτικές φυλακές Βόλου στις φυλακές Δομοκού ο Κουφοντίνας

Κουφοντίνας

Στις φυλακές Δομοκού, μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, χάνοντας έτσι τα προνόμια που του εξασφάλιζαν οι αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου οπού και κρατούνταν μέχρι πρότινος.

Η εν λόγω εξέλιξη της μετακίνησης του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη στον Δομοκό έρχεται μετά την άμεση εφαρμογή του νομοσχεδίου του υπ. Προστασίας του Πολίτη που πέρασε με πλειοψηφία από τη Βουλή στις 9 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι μαζί με τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος έχει καταδικαστεί για 11 εκτελέσεις της 17Ν, ακόμη 6 βαρυποινίτες που βρίσκονταν στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας μεταφέρθηκαν σε κλειστές φυλακές.

Παράλληλα, διοικητές των αγροτικών φυλακών έχουν ξεκινήσει όλες της προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου όσοι από τους κρατούμενους δεν δικαιούνται να βρίσκονται σε αγροτικές φυλακές να μεταφερθούν σε κλειστές, ενώ από την άλλη αρκετοί κρατούμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις καταθέτουν αιτήματα μεταγωγής τους σε αγροτικές φυλακές.

Αναφέρεται ότι η διάταξη του νομοσχεδίου απαγορεύει την μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές σε καταδικασμένους για τρομοκρατία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Folli Follie: Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τις “πλάτες” Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωβίτη στους Κουτσολιούτσους!

«Απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. (Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών) σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικασθεί για εγκλήματα τρομοκρατίας, όπως επίσης σε κρατούμενους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή έχει εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή εάν εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο.

Οι δύο τελευταίες προϋποθέσεις ήταν αυτές που έκριναν και την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού. Σύμφωνα με το νόμο ο κρατούμενος σε περίπτωση επαναμεταγωγής προβλέπεται να επιστρέφει στην αρχική φυλακή, ωστόσο στην περίπτωση του Κουφοντίνα η μεταφορά του στον Κορυδαλλό δεν ήταν δυνατή καθώς εκεί πλέον οδηγούνται κατά βάση προσωρινά κρατούμενοι.

Σημειώνεται ότι στις φυλακές του Δομοκού έχουν μεταφερθεί και αρκετά ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο αυτόφωρο δύο αστυνομικοί και επτά ιδιώτες που συνελήφθησαν σε παράνομο καζίνο

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις