Αναφορά στον Άρειο Πάγο από το δικηγόρο του γηροκομείου Χανίων

Άρειος Πάγος

Αίτηση – υπόμνημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά, Νίκος Ρουσσόπουλος. Μαζ’ι με το υπόμνημα αναμένεται προσκόμισε μηνύματα ανθρώπων που βρίσκονται ανάμεσα στους καταγγέλοντες, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την υπεράσπιση του ιδρύματος. 


«Μετέβην στον Άρειο Πάγό, ώστε να καταθέσω μία αίτηση-υπόμνημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να τηρηθεί η αρχή της μυστικότητας, γιατί εμείς μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία πληροφόρηση παρά μόνο από τα ΜΜΕ. Επίσης να υπάρξει σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας και κυρίως να κληθούν 52-53 μάρτυρες που ήδη προτείνουμε εμείς, συγγενείς νοσηλευομένων και φιλοξενουμένων πρώην και νυν στον οίκο, να βεβαιώσουν για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων. Όπως βέβαια προσκόμισα και δύο μηνύματα καταγγελλόντων, στα οποία η μία λέει ότι “είμαι πάρα πολύ τυχερή που βρίσκομαι σε μία ιδιαίτερη φάτνη ανθρώπων”, πώς μετά η ιδιαίτερη φάτνη ανθρώπων έγινε το σύγχρονο Άουσβιτς, ο δε δεύτερος ζητάει συγγνώμη γιατί δεν έκανε το τεστ κορωνοϊού όπως έπρεπε να το κάνει, το επαναλαμβανόμενο και ζητάει συγγνώμη γιατί είχατε δίκιο σε όλα και αποχωρεί. Όλα αυτά να τεθούν υπ’ όψιν των προανακριτικών αρχών, για να μπορέσει να αποδοθεί πλέον αυτό που πρέπει να αποδοθεί, αν υπάρχει και το τι υπάρχει, που για μας δεν υπάρχει τίποτα» δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος εξερχόμενος του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι ανάμεσα στους προτεινόμενους μάρτυρες βρίσκονται και συγγενείς ηλικιωμένων που έχουν αποβιώσει, ενώ για τις καταγγελίες εργαζομένων και συγγενών ηλικιωμένων ανέφερε: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο το πιστεύω απόλυτα ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, γιατί δεν μπορεί επί 12 χρόνια να μην υπάρχει τίποτα και ξαφνικά να υπήρξε αυτός ο ορυμαγδός. Δεν μπορώ να ακούω ιστορίες ότι εκεί έβγαζαν τις χρυσές μασέλες και ότι τους ψέκαζαν με αεροζόλ. Αυτά τα πράγματα δεν στέκουν στην κοινή λογική», τόνισε.

Γηροκομείο Αγία Σκέπη στα Χανιά: Σύλληψη ενός εν ενεργεία νοσηλευτή -Αναζητούνται άλλα δύο άτομα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις