Αλέξης Κούγιας: Υπέβαλε αίτηση ακύρωσης της προδικασίας- «Χοντροκομμένη κατασκευή» οι καταγγελίες (βίντεο)

Κούγιας

Ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος στη συνέχεια προχώρησε σε δηλώσεις έξω από την Ευελπίδων.

«Μαζί με τον κύριο Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στην ανακρίτρια με σκοπό να καταθέσουμε ένσταση στην διαδικασία», τόνισε ο δικηγόρος του Δ. Λιγνάδη, ο οποίος μεταφέρθηκε και πάλι στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται.

«Πρωτίστως υποβάλλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων έκαναν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου», είπε χαρακτηρστικά.

«Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών.Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου θα πρέπει να αποσαφηνιστούν πλήρως (…) Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», είπε ο κ. Κούγιας, αναφερόμενος αναλυτικά και στις δύο περιπτώσεις.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε επίσης πως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, ενώ περιέγραψε ποιες είναι οι καταγγελίες, αλλά και ποια η δική τους στάση σε αυτές τις μηνύσεις.

«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Δείτε το βίντεο όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα”

Κούγιας: «Χοντροκομμένη κατασκευή οι καταγγελίες –  Το ψέμα έχει κοντά πόδια»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξιου Κούγια:

«Εμφανιστήκαμε σήμερα στην ανακρίτρια με σκοπό να κάνουμε τα εξής: Το πρώτο το οποίο κάναμε ήταν να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας γιατί ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό στην κατάθεση μόνο αυτών που προτάθηκαν με τις μηνύσεις των φερομένων ως παθόντων.

Σύμφωνα με ρητές δικονομικές διατάξεις προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε, είτε πλημμέλημα είτε κακούργημα, δεν λαμβάνει αντίγραφα των καταγγελιών, των  μαρτυρικών  καταθέσεων και να καταθέσει είτε γραπτές είτε προφορικές εξηγήσεις σε αυτόν που κάνει την προανάκριση. Σε αυτήν τη ρητή δικονομική διάταξη η οποία προκαλεί αθεράπευτη ακυρότητα υπάρχει μία  εξαίρεση. Η εξαίρεση είναι ότι μπορεί ο εισαγγελέας να περιορισθεί στο υλικό που δίδουν οι φερόμενοι ως παθόντες και να ασκήσει ποινική δίωξη εάν έχουμε πράξεις οι οποίες είναι εν τω πράττεσθαι, δηλαδή είναι αυτόφωρη διαδικασία. Ή, ο φερόμενος ως δράστης κινδυνεύει να εξαφανισθεί.

Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου κατά τη διάρκεια της διαρροής από τα ΜΜΕ ότι γίνεται εξέταση φερομένων ως παθόντων ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος όπως προβλέπεται στο συγκεκριμένο άρθρο  και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών για να μπορεί να προασπίσει το υπερασπιστικό του ενδιαφέρον.  Ο εισαγγελέας κώφευσε και έκανε την ποινική δίωξη. Ακολούθως κανένα λόγο και ενώ είχε δηλώσει σε ποια κατοικία οικεί, η οποία είναι η κατοικία του τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και η οποία είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης εξεδόθη ένα ένταλμα συλλήψεως το οποίο για να εκδοθεί πρέπει να έχει τις εξής προϋποθέσεις: Το ένα είναι, πάλι, να είναι οι πράξεις εν τω πράττεσθαι, δηλαδή να είναι οι πράξεις επίκαιρες και η άλλη προϋπόθεση είναι αυτός που θα συλληφθεί μετά το ένταλμα συλλήψεως να είναι ύποπτος φυγής. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου είναι δύο και θα πρέπει να αποσαφηνισθεί πλήρως ότι δεν υπάρχουν άλλες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ούτε άλλες καταθέσεις που να τον αφορούν. Αυτό που ακούγεται,  41 μαρτύρων, ότι βρίσκονται στη δικογραφία είναι μύθος. Είναι μία δικογραφία δέκα φύλλων στην οποία υπάρχουν οι μηνύσεις των μηνυτών  και ακολούθως οι μάρτυρες που πρότειναν οι μηνυτές.

Αμφισβήτηση των καταγγελόμενων

Από αυτές νομικό ενδιαφέρον, αυτά τα οποία είπε ένας των φερομένων ως παθόντων, να πω ότι και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι, ο ένας καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη ότι το 2010 στη διάρκεια του μηνός Αυγούστου είχε μέρα παρά μέρα σεξουαλικές επαφές και μία μέρα, ενώ είχαν  κανονικές σεξουαλικές επαφές στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, μία μέρα, για λόγους που δεν διευκρινίζει  – σ.σ. ο καταγγέλλων – ο κ. Λιγνάδης  τον εξανάγκασε να του κάνει πεολειχία ενώ αυτός δεν ήθελε. Αυτή είναι η πρώτη πράξη.

Κρατήστε το χρονικό διάστημα που φέρεται να έκανε την πράξη αυτή. Μία μέρα του Αυγούστου του 2010.

Ο φερόμενος ως καταγγέλλων την πράξη σε εκείνη την περίοδο ο οποίος είχε γεννηθεί 2-9-1995, ήταν δύο μήνες πριν συμπληρώσει τα 15 του χρόνια. Ο δεύτερος ο οποίος καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη είναι κι αυτός Αιγύπτιος, γεννηθείς το 1993 και την περίοδο που καταγγέλλει την πράξη είναι 17 με 18 ετών . καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη ότι στην Επίδαυρο στις 8-8  σε σουίτα ξενοδοχείου που δεν περιέγραψε ούτε κατονόμασε ο κ. Λιγνάδης τον κοίμισε και τον εξανάγκασε να του κάνει πρωκτολειχία χωρίς αυτός να θέλει. Υπάρχουν όμως τα εξής αδιάσειστα στοιχεία που νομίζω ότι εκθέτουν όλους αυτούς που βιάστηκαν να καταστρέψουν τον εντολέα μου. Και να τον χαρακτηρίσουν ως ένα βιαστή.

Και να κάνω και μία διευκρίνηση για τον όρο που χρησιμοποίησα επαγγελματίες ομοφυλόφιλους γιατί κάποιοι θέλουν να τον παρερμηνεύσουν. Όσον αφορά την πράξη του 2010 η οποία φέρεται να έγινε τον Αύγουστο του 2010 ο εντολέας μου από διαβατήριο, από ταξιδιωτικά έγγραφα,    αποδεικνύει ότι ενώ το κατηγορητήριο μιλάει ότι ευρίσκετο στην Αθήνα και μέρα παρά μέρα σε μία από αυτές τις σεξουαλικές του επαφές βίασε τον εντολέα μου  υπάρχουν πειστήρια ότιαπό την 1η Αυγούστου μέχρι τις 10 Αυγούστου 2010 ήταν συνέχεια στην Αίγυπτο μαζί με τον κ,. Παναγόπουλο, βοηθό σκηνοθέτη. Από τις 10 Αύγουστο και όλο το μήνα του Αυγούστου δεν πάτησε το πόδι του στην Αθήνα και αμέσως μετά στην Επίδαυρο περίπου δέκα μέρες. Ακολούθησαν  άλλες επτά μέρες στην Πάτρα. Ακολούθησαν  στην Κόρινθο επτά μέρες. Είναι αδιάσειστα στοιχεία. Οποιοσδήποτε χτυπήσει παραστάσεις του κ. Λιγνάδη τον Αύγουστο του 2010 θα διαπιστώσει ότι βρισκόταν εκτός Αθηνών. Επίσης υπάρχουν μάρτυρες πάρα πολλοί που βεβαιώνουν το γεγονός των υπάρξεων αυτών  και δεν μετεκινήθη από τις περιοδείες του. Άρα καταρρέει αυτή η καταγγελία. Το ψέμα έχει κοντά πόδια. Και τώρα η δεύτερη καταγγελία. Και τώρα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγμα. 8 Αυγούστου τον παρουσιάζει να είναι στην Επίδαυρο.  Στην Επίδαυρο ο κ. Λιγνάδης όλο τον Αύγουστο δεν έχει καθόλου παραστάσεις. Δεν υπάρχει ξενοδοχείο στο οποίο έμεινε. Αντιθέτως από τις αρχές Αυγούστου μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, με τον ηθοποιό κ. Μικελάτο, μαζί με τον αδερφό του Γιάννη Λιγνάδη, την κόρη του Ευγενία και δύο τρία πρόσωπα ακόμη τα ονόματα των οποίων δεν θυμάμαι αλλά θα τα δώσουμε στο υπόμνημα μας εφόσον τελικώς απολογηθούμε αύριο και δεν γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας. Ήταν στο Σταυρό Ιθάκης , το επίνειο λέγεται Πόλις, ο Σταυρός είναι ένας κόλπος απέναντι από το Φισκάρδο, στο σπίτι το οποίο είχαν η κ. Κούρκουλα, η ηθοποιός, και ο ιδιοκτήτης του Action κ. Διονύσης Παναγιωτάκης. Δεν ήταν ποτέ στην Αθήνα τον Αύγουστο  και ειδικά δεν ήταν στην Επίδαυρο στις 8 Αυγούστου.

«Πυρά» Κούγια για τη διαδικασία

Πρέπει να σας πως ότι είμαι πολλά χρόνια δικηγόρος, κοντεύω τα πενήντα χρόνια . Δεν έχω ξανασυναντήσει  στην   καριέρα μου ποτέ τόσο χοντροκομμένη κατασκευή  που πλήττει την κοινή λογική η οποία ευτυχώς  για τον εντολέα μου, ο οποίος καταστράφηκε και δεν  ξέρω εάν θα επανέλθει ποτέ εκεί που ήταν πριν , τόσο θολά στοιχεία, τα οποία είναι κόντρα στην κοινή λογική  από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία αξιοπιστία .Και ειλικρινά σας λέω ότι ποτέ δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του. Εκείνο που θέλω να σας πω ακόμη  είναι το εξής: Εφηρμόσθη εις βάρος του μία ταχυτάτη διαδικασία  με παράβαση ευθεία και παραλείψεις που δεν επιτρέπονται στο σύστημα δικαίου το οποίο υπηρετούν. Όλα αυτά τα χρόνια έχω δει να τηρούνται αυτά σε ανθρώπους που κατηγορούνται αλλά οι κατηγορίες εις βάρος τους δεν έχουν  αυτόν τον κοινωνικό απόηχο την οποία  έχει δημιουργήσει αυτή η κατηγορία, η οποία βλέπετε ότι έχει οδηγήσει σε μία εκτός  ημερησίας διάταξης  συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

«Επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»

Δεν έχω βρει μία λογική εξήγηση έκανα μία προσέγγιση προσωπικά για αυτά που γίνονται για το Ελληνικό και κάποιοι προσπάθησαν να το παρεξηγήσουν. Στη  δήλωση τη γραπτή δήλωση που έκανα χθες για το περιεχόμενο και την ποιότητα της δικογραφίας ανέφερα τον όρο επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι . Κάποιοι έσπευσαν και πάλι να παρερμηνεύσουν τα λόγια μου..           Δια αυτού του τρόπου ήθελα να καταλάβουν το εξής:   Είναι ο τελευταίος άνθρωπος ο οποίος θα πλήξει τις επιλογές του οποιουδήποτε ανθρώπου. Σε ένα κράτος σαν την Ελλάδα μέλος της ΕΕ που συναντάμε συνεχώς πρωθυπουργούς να παντρεύονται με άντρες, να έχουμε στο περιβάλλον του πρωθυπουργού μας, τον αρμόδιο για τα οικονομικά  και να δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα στα παραπολιτικά που είμαι νομικός σύμβουλος , τον κ. Πατέλη. Το περιβάλλον των εντολέων μου είναι ομοφυλόφιλοι και είναι περισσότερο άντρες από τους άντρες στις συμπεριφορές. Ο όρος επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι που χρησιμοποίησα είναι γι’ αυτούς – συνήθως αλλοδαπούς – που συχνάζουν σε γκέι μπαρ καθημερινά, οι οποίοι δεν κάνουν καμία εργασία, πηγαίνουν στα γκέι μπαρ και ψαρεύουν επιφανείς. Θυμηθείτε τη δίκη Κουμανταρέα που ήταν πρόβλημα και που οδήγησε αυτή η επιλογή του, χωρίς να είναι παράνομη πράξη το ότι είχε επιλέξει με νεαρούς αλλοδαπούς να περνάει την ερωτική ζωή του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, όμως ο όρος επαγγελματίες ομουλόφιλοι είναι γι αυτούς οι οποίοι είναι η δουλειά τους να εκμεταλλεύονται τις ερωτικές επιθυμίες ατόμων σαν τον κύριο Κουμανταρέα […], σαν τον εντολέα μου, ο πλέον προικισμένος σκηνοθέτης, ο πλεόν χαρισματικός ηθοποιός και ο πλεόν χαρισματικός καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Και αυτό βεβαίως δεν είναι αξιόποινη συμπεριφορά. Άρα λοιπόν για οποιονδήποτε θέλει να παρεξηγήσει ή να μην παρεξηγήσει, αυτή είναι η απάντηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσήλθαν στον εισαγγελέα οι συνήγοροι του Νίκου Σ., Γεωργία Παλαιολόγου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος

Α. Κούγιας: Αν μου το επιτρέψει ο Δ. Λιγνάδης επιθυμώ να μηνύσω την κ. Μενδώνη

Λιγνάδης: Επίθεση Κούγια σε μάρτυρες και μηνυτές-Αναλαμβάνω την υπόθεση

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις