Αγωγή σοκ: Ο μεγαλογιατρός, ο δικηγόρος, η φοροδιαφυγή και οι απειλές

αγωγή

∆ικαστικό και πολιτικό θρίλερ αναμένεται να προκαλέσουν οι ενυπόγραφες καταγγελίες ιδιώτη, στενού φίλου και πρώην συνεργάτη ιδιαίτερα προβεβλημένου μεγαλογιατρού ο οποίος ερευνάται για φοροδιαφυγή ύψους 5.500.000 ευρώ αλλά και δωροδοκία ελεγκτικών υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών!

Tου Γιώργου Στεργίου

  • Αγωγή-σοκ από επιστήθιο φίλο πασίγνωστου επιστήμονα ο οποίος καταγγέλλει και «λάδωμα» σε ελεγκτές

  • «Απειλείται η ζωή μου, ήθελαν να με παρουσιάσουν ως εκβιαστή», αναφέρει σε αγωγή που κατέθεσε

Με αγωγή που κατέθεσε στις 23 Ιουνίου 2021 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», ο πρώην επιστήθιος φίλος του μεγαλογιατρού ζητεί αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ από εκείνον αλλά και τον δικηγόρο του ο οποίος φέρεται να τον απείλησε ότι είτε θα αποσύρει τις καταγγελίες του ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών, είτε θα έχει κακά ξεμπερδέματα…

Στην αγωγή-βόμβα ο ιδιώτης αποκαλύπτει συγκλονιστικούς διαλόγους οι οποίοι έχουν ηχογραφηθεί και φέρονται να διημείφθησαν με τον νομικό συμπαραστάτη του πασίγνωστου ιατρού, όπως «θα βάλω να σε σκοτώσουν», «θα έρθω σπίτι σου», «σε έχω μαγνητοφωνήσει π@@στη…». Από την πλευρά του πάντως ο επίσης γνωστός δικηγόρος, μέσω πεντασέλιδου εξωδίκου το οποίο έχει αποστείλει στον συγκεκριμένο καταγγέλλοντα, αρνείται τα πάντα, κάνοντας λόγο για εκβιασμό ο οποίος επιχειρείται σε βάρος του εντολέως του!

Καταγγελία

Η φιλική σχέση μεταξύ του γιατρού και του πρώην άτυπου «συμβούλου» του διερράγη στα τέλη ∆εκεμβρίου 2020. Όπως αναφέρεται στην αγωγή, με επιστολή που έστειλε στις 29/12/2020, μέσω email, «κατόπιν της αχάριστης και ανάλγητης συμπεριφοράς του απέναντί μου σε σχέση με την πολύτιμη βοήθειά που του έχω παράσχει, διακόπτω κάθε σχέση μαζί του και ότι θα κατήγγειλα στις φορολογικές Αρχές τις πράξεις της φοροδιαφυγής κακουργηματικού χαρακτήρα και δωροδοκίας ανώτερων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στις οποίες είχε προβεί εάν δεν υπέβαλε ο ίδιος τροποποιητική δήλωση, ώστε να πληρώσει πρόστιμα και φόρους ύψους 5.500.000 ευρώ…».

Στην ουσία και βάσει της καταγγελίας ο μέχρι πρότινος ανεπίληπτος ιατρός, προβαλλόμενος κατά καιρούς από τα ΜΜΕ, καταγγέλθηκε από τον μέχρι προ μηνών στενότατο και επί μακρό χρόνο φίλο του για ιδιαιτέρως σοβαρά αδικήματα, οικονομικού χαρακτήρα αλλά και απόπειρα εκβιάσεώς του, καθώς δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του από τον εξίσου πασίγνωστο δικηγόρο του εν λόγω ιατρού, προκειμένου να τον αποτρέψουν από το να αποκαλύψει στις Αρχές τα στοιχεία της φοροδιαφυγής και δωροδοκίας. Στη συνέχεια, ο ιδιώτης καταγγέλλει ότι δέχτηκε ένα άκρως απειλητικό τηλεφώνημα από τον δικηγόρο του πρώην στενού του φίλου.

Απειλές

«Σε δεύτερο χρόνο, στις 8 Ιανουαρίου 2021, επιστρέφοντας από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, όπου μετέβην κατόπιν τηλεφωνικής μου επικοινωνίας για να καταγγείλω ότι υπέπεσε στην αντίληψή μου φοροδιαφυγή εκατομμυρίων και δωροδοκία ανωτέρων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, δέχτηκα κλήση κατά την οποία ο δεύτερος των εναγομένων (σ.σ. ο δικηγόρος) μου δήλωσε ότι ενεργεί ως εντολοδόχος δικηγόρος του πρώτου των εναγομένων, επιχείρησε να μου υποδείξει ότι έπρεπε η ιστορία ‘‘να τελειώνει εδώ’’. Στην κατηγορηματική άρνησή μου, με το εκ μέρους μου επιχείρημα ότι οι πράξεις του εντολέα του βλάπτουν το κράτος, εξαπέλυσε μια χυδαία επίθεση εναντίον μου και αφού μου είπε ‘‘εφοριακός είσαι;… σε ενδιαφέρει το κράτος;’’, προέβη σε χυδαία εξύβρισή μου και εκτόξευσε απειλές κατά της σωματικής μου ακεραιότητας και της ίδιας της ζωής μου, που εκφεύγουν κάθε νόμιμης άσκησης του επαγγέλματός του, καταφερόμενος εναντίον μου με τις εξής, μεταξύ άλλων, φράσεις: ‘‘τα αρχ…α μου θα πάρεις…’’, αποκαλώντας με ‘‘π…ρά’’ και απειλώντας με με τις φράσεις ‘‘θα σε γ…σω’’, ‘‘θα βάλω να σε σκοτώσουν’’, ‘‘θα έρθω σπίτι σου’’, ‘‘σε έχω μαγνητοφωνήσει, π…στη», αναφέρει στην αγωγή του ο καταγγέλλων υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες απειλές τού προκάλεσαν τρόμο και τον ανάγκασαν να παίρνει προφυλάξεις όταν βγαίνει από το σπίτι.

Ιστορικό

Από το ιστορικό της υπόθεσης, προκύπτει ότι τρεις ημέρες μετά το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, στις 11 Ιανουαρίου 2021, ο καταγγέλλων έστειλε εξώδικο τόσο στον πασίγνωστο ιατρό όσο και στον δικηγόρο του επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η απειλητική τους συμπεριφορά συνιστούσε απόπειρα εκβίασης, καθιστώντας τους υπεύθυνους για ό,τι θα του συνέβαινε.

Απάντηση

Το συγκεκριμένο εξώδικο δεν απαντήθηκε από τον ιδιαίτερα προβεβλημένο και με πολλές «άκρες» σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ιατρό. Απαντήθηκε όμως από τον δικηγόρο του. Με ένα πεντασέλιδο εξώδικο το οποίο έστειλε στις 13 Ιανουαρίου 2021, ο πολύ γνωστός συλλειτουργός της ∆ικαιοσύνης αρνήθηκε όλα όσα του πρόσαψε ο ιδιώτης στο δικό του εξώδικο, αρνήθηκε ότι τον απείλησε και έκανε λόγο για τελείως διαφορετικό περιεχόμενο του τηλεφωνικού διαλόγου που είχαν! Στην απάντησή του ο δικηγόρος χαρακτηρίζει τον ιδιώτη ως «στυγνό εκβιαστή» επισημαίνοντας μάλιστα ότι ζητούσε 500.000 ευρώ από τον ιατρό-εντολέα του. «Επειδή στα χέρια μου ευρίσκεται ένα emil το οποίο έχει σταλεί από προσωπικό σου email, το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνει όλα όσα σου αναφέρω ανωτέρω για την απάνθρωπη, εκβιαστική συμπεριφορά σου εις βάρος του εκλεκτού επιστήμονος.

Επειδή στα χέρια μου ευρίσκονται όλα τα μηνύματα, τα οποία του έχεις αποστείλει και τα οποία παρελάμβανε η γραμματέας του, κ. Π.Π. Επειδή μόνο και μόνο μια απλή λογική επεξεργασία αυτών των εγγράφων, αλλά και η αναφερόμενη από εσένα ελαφρά τροποποιημένη φράσις μου ‘‘τα αρχ…α του θα πάρεις’’, επιβεβαιώνουν σε συνδυασμό με το περιεχόμενο του email ότι τον εκβιάζεις για να εισπράξεις χρήματα, τα οποία ζητείς να εισπράξεις μέσω αυτού του εκβιασμού σου…», αναφέρει στο διά ταύτα του εξώδικου-απάντηση ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος απειλεί και με κατάθεση μήνυσης καθώς, όπως λέει, στην πολύχρονη καριέρα του δεν είχε αντιμετωπίσει ξανά τέτοιου είδους συκοφαντία!
Από το ιστορικό της υπόθεσης προκύπτει ότι την επόμενη κιόλας ημέρα, στις 14 Ιανουαρίου 2021, ο ιδιώτης απάντησε στο συγκεκριμένο εξώδικο του δικηγόρου προκαλώντας τον, μεταξύ άλλων, εάν πίστευε αυτά τα οποία ισχυριζόταν να καταθέσει μήνυση σε βάρος του.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδέποτε έως σήμερα κατατέθηκε η οιαδήποτε έστω ψευδομήνυση σε βάρος μου από τους εναγόμενους», αναφέρει στην αγωγή του επισημαίνοντας ότι το μοναδικό μήνυμα το οποίο έστειλε ήταν προς την ιδιαιτέρα του μεγαλογιατρού με το οποίο, όπως λέει, την προέτρεπε να καταθέσει όλη την αλήθεια στις εισαγγελικές Αρχές περί της φοροδιαφυγής του ιατρού αλλά και της δωροδοκίας των εφοριακών υπαλλήλων! «Την προειδοποιούσα μάλιστα να προσέχει και η ίδια, επειδή γνώριζε πολλά, καθώς είχα πληροφορία περί πρόθεσης της φυσικής μου εξόντωσης», καταλήγει στο εξώδικό του.

Ερωτήματα για την έρευνα…

Την ίδια στιγμή, αρκετά ερωτήματα ανακύπτουν σε σχέση με την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς, παρότι η καταγγελία μετρά αρκετούς μήνες και η αποδεικτική της τεκμηρίωση εμφανίζεται από τον καταγγέλλοντα «δεμένη» εξ εγγράφων, η έρευνα φαίνεται να καθυστερεί. Δικαστικές πηγές επεσήμαναν στην «Μ» ότι ενδεχομένως αυτό να συνέβη λόγω της αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων εξαιτίας της πανδημίας. Αναστολή βέβαια δεν υπήρξε στο αστικό σκέλος, όπου ήδη εκκρεμεί αγωγή του καταγγέλλοντος κατά του πασίγνωστου ιατρού και του δικηγόρου του για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή, εκβίαση κ.λπ., ενώ ο απόηχος της ρήξης έφθασε και στο πειθαρχικό τμήμα του ΔΣΑ, στο οποίο εκλήθη για εξηγήσεις ο δικηγόρος. Επί της ουσίας πάντως τα αδικήματα που αποδίδονται στον ιατρό είναι πολύ σοβαρά, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλά και το ίδιο το Μαξίμου εξαιτίας της αναφερόμενης εμπλοκής δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, επίκειται πρωτοβουλία με θεσμικό χαρακτήρα για την επίσπευση της έρευνας και την άσκηση διώξεων. Η υπόθεση έχει βάθος και το ότι είναι «εξ οικείου» τα βέλη την καθιστά κομβικής σημασίας για την τελική αποκρυστάλλωση του είδους των κατηγοριών (οικονομικά μόνον ή και άλλης φύσεως, θα το δούμε). Όσοι παρακολουθούμε το δικαστικό ρεπορτάζ είχαμε συνηθίσει τους καταγγελλόμενους επί σειρά ετών σε ρόλο επιτιθέμενων διαδίκων, ως θυμάτων συκοφαντικής δυσφήμησης, απολαμβάνοντας τη θετική προβολή στα ΜΜΕ. Πλέον θα χρειαστεί να αντικρούσουν -ελπίζουμε με την ίδια εξωστρέφεια- τις σοβαρές σε βάρος τους αποδιδόμενες καταγγελίες.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δολοφονία Καρολάιν: Πολύωρη κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας κ. Μυλωνοπούλου στον 12ο Ανακριτή

Άρειος Πάγος: Αρνείται να δώσει στοιχεία για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων στην Ολομέλεια των δικηγόρων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις