Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για τη νέα δικαστική χρονιά από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Μακαριώτατος
œ ΝώςιεπΏσξοπορ …εώΰμθλορ τίκεσε σγλεώασ τομ Νψιασλο στομ Νώειο –ήψο επι τγρ εμαώνγρ τοθ Ριξαστιξοθ ίτοθρ.–ώεθώεηγξαμ ο ’ποθώψορ Ριξαιοσθμγρ  υσταρ ‘σιήώαρ, ο ’ωθποθώψορ Οιυώψορ  υτσγώαρ γ –ώοεδώορ τοθ Νώειοθ –αψοθ ΧαώΏα ΟευώψΏοθ , ο ≈ισαψψεκεαρ τοθ Νώειοθ –αψοθ …σιδυώορ Άτοψιαξορ , πώϋεδώοι τλγλήτυμ ξαι το διοιξγτιξο –ώοσυπιξο--÷Ό‘œ Ή―«”‘œ” Χ–œΆ«”//Ν―Ή…≈–…” œ–« Ν»«ΆΌΆ

Τον αγιασμό, ως είθισται κάθε έτος, τέλεσε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Ακολούθως, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, καρποφόρα, ουσιαστική και με ειρηνική διάθεση να αντιμετωπίζονται όλες οι δυσκολίες.

Κατόπιν, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του και τις ευχές του. Επιπλέον, ανέφερε ότι αποφασίστηκε να κατατεθεί ένα συμβολικό ποσό για τις φιλανθρωπικές δράσεις της Αρχιεπισκοπής, ενώ τόνισε πως το έργο που επιτελείται είναι πολύ σημαντικό και ουσιαστικό. Από την πλευρά του και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, προσέφερε εκ μέρους των συναδέλφων-συνεργατών του ένα συμβολικό ποσό για τις φιλανθρωπικές δράσεις της Αρχιεπισκοπής και εξήρε το κοινωνικό έργο της.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε πολύ για τη συμπαράστασή τους στο έργο της Αρχιεπισκοπής και προσέφερε ως αναμνηστικό εικόνα του Αποστόλου Παύλου που κηρύττει στους Αθηναίους.

Τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Επί της υποδοχής του, πλην της προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ήταν ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και Γιώργος Κώτσηρας, αντίστοιχα, δικαστές και εισαγγελείς.

Μακαριώτατος

 

πηγή φωτογραφιών: romfea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολωνός: Η 12χρονη «είναι πάρα πολύ ψηλή και εύσωμη, μοιάζει 18 ετών» – Αδιανόητη δήλωση της δικηγόρου του 34χρονου

Κολωνός: Προφυλακιστέοι οι δύο, ελεύθερος ο υπάλληλος του “Μεταξά” λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις