Α. Κούγιας – Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Και επικοινώνησε μαζί μου η δράστις και ενημέρωσα τον κ. Λύτρα

Κούγιας

Με ανακοίνωση του ο Αλέξης Κούγιας απαντά στον δικηγόρο της 38χρονης Απόστολο Λύτρα, η οποία έχει προφυλακιστεί για την επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη και στα όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο συνήγορος της ότι η πελάτισσά του ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τον κ. Κούγια, ο οποίος ως γνωστόν υπερασπίζεται τον 36χρονο

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγια αναφέρει στο Δελτίο Τύπου:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΙΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Κ ΚΟΥΓΙΑ

Σήμερα το πρωί επικοινώνησε μέσω γραπτού μηνύματος μαζί μου στο κινητό μου τηλέφωνο ο δημοσιογράφος κ. Φρίξος Δρακοντίδης και με ενημέρωσε ότι του ζήτησε το κινητό μου τηλέφωνο η 38χρονη δράστις του εγκλήματος με το οξύτατο δηλητήριο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο ίδιο μήνυμα με ενημέρωσε ότι η δράστις, με την οποία έχει καθημερινή τηλεφωνική επαφή, θα μου τηλεφωνήσει αμέσως με τηλέφωνο από απόκρυψη.

Το συγκεκριμένο μήνυμα από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο το έχω κρατήσει στο κινητό μου και μπορώ να το θέσω στη διάθεση του οιουδήποτε.

Πράγματι μετά από λίγη ώρα μου τηλεφώνησαν από απόκρυψη, όπως προκύπτει από τις καταγεγραμμένες κλήσεις στο κινητό μου, και στο τηλέφωνο ήταν η γνωστή φωνή από τις διάφορες επικοινωνίες της με τηλεοπτικούς σταθμούς κα κατηγορουμένη, η οποία μου απηύθυνε τη φράση «είμαι η Μαρία από την Κρήτη» και, όταν την ρώτησα ποια Μαρία, μου είπε η αντίπαλός σου.

Τη ρώτησα τι θέλει από εμένα και μου είπε ότι θέλει να την επισκεφτώ στις φυλακές Νεαπόλεως, όπου κρατείται, και ότι θέλει να με ενημερώσει για το τι ακριβώς έχει συμβεί, γιατί στην απολογία της δεν έχει αποκαλύψει ακριβώς το τι πράγματι συνέβη.

Αμέσως μετά από ελαχίστη ώρα ενημέρωσα γι’ αυτό το τηλεφώνημα προσωπικά τον συνάδελφό μου Απόστολο Λύτρα, εκφράζοντας την απορία μου γι’ αυτό το τηλεφώνημα και ενημερώνοντάς τον για το τι ακριβώς μου είπε η κα κατηγορουμένη, η οποία ήταν πράγματι αυτή.

Πριν από λίγο οι συνεργάτες μου με ενημέρωσαν για τη δήλωση του κου Λύτρα περί δήθεν πλάκας από άγνωστη γυναίκα και ότι δήθεν η κα κατηγορουμένη τον διαβεβαίωσε ότι δεν ήρθε ποτέ μαζί μου σε επαφή.

Δεν γνωρίζω τι σχέση εμπιστοσύνης έχει ο κος Λύτρας με την εντολέα του, αλλά τον διαβεβαιώνω ότι τα γεγονότα έγιναν όπως ακριβώς τα περιγράφω και ότι είμαι βέβαιος ότι στο τηλέφωνο ήταν η κα κατηγορουμένη.

Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο πολύ γνωστός δημοσιογράφος  κ. Φρίξος Δρακοντιδης, με τον οποίο ο κ. Λύτρας μπορεί να επικοινωνήσει.

Μου κάνει εντύπωση γιατί ο κ. Λύτρας στην ανακοίνωση, την οποίαν εξέδωσε, δεν αναφέρει πουθενά για το ότι τον ενημέρωσα για την επικοινωνία μαζί μου της κας κατηγορημένης, όπως δεοντολογικά  έπρεπε να πράξω, και δεν έχω καμία διάθεση να δημοσιοποιήσω αυτό που αυτός μου είπε, όταν του γνωστοποίησα τι ακριβώς είχε συμβεί.

Αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια.

Υ.Γ. Για το τηλεφώνημα της κας κατηγορουμένης προς εμέ ενημέρωσα αμέσως και τον αδελφό του θύματος κο Ν.Μ., ο οποίος επίσης μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Αθήνα, 04/11/2022

Με εκτίμηση

Αλέξης Χ. Κούγιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση των δικηγόρων στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: «Επιχειρείται φίμωση των δικηγόρων που τολμούν να κρίνουν αποφάσεις»

Απόστολος Λύτρας: «Ουδέποτε η 38χρονη ήρθε σε επαφή με τον Κούγια»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις