Φαβορί για Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ευάγγελος Μπακέλας

Μπακέλας

Όπως προέκυψε στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευ. Μπακέλας συγκέντρωσε 17 ψήφους, ακολουθούμενος από τον επίσης ισχυρό υποψήφιο για τη θέση Βασίλη Φλωρίδη με 12 ψήφους και την αντεισαγγελέα Μαρία Γκανέ με 7 ψήφους.

Η τελική απόφαση για την ηγεσία του Αρείου Πάγου, για τον νέο Πρόεδρο και νέο Εισαγγελέα θα ληφθεί στο υπουργικό συμβούλιο της 30ης Ιουνίου μετά και από σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ιδιαίτερη δυναμική στην επιλογή των συναδέλφων του είχε εμφανίσει για άλλη μία φορά και ο αντεισαγγελέας Βασίλειος Φλωρίδης, ο οποίος βρέθηκε δεύτερος στις ψηφοφορίες με 62 ψήφους από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και με 16 από την Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώ και στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναδείχθηκε δεύτερος σε ψήφους.

Το βιογραφικό

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπακέλας εισήλθε στο εισαγγελικό σώμα τον Ιούνιο του 1991 και τον Ιούλιο του 2024 προήχθη στον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στον κλάδο Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από το 2011 διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, ενώ από το 2022 είναι βασικός διδάσκων στα μαθήματα της Ποινικής Δικονομίας, των Δικαστικών Αποφάσεων και Ζητημάτων Γενικού Ποινικού Δικαίου. Διαθέτει πλούσια συνδικαλιστική εμπειρία, έχοντας διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος από το 2018, ενώ υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Ένωσης για δύο θητείες (2021-2022 και 2025-2026) και ως Αντιπρόεδρος τις περιόδους 2018-2021 και 2024-2025.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις