Δικαστής «ειδικών αποστολών» για υποθέσεις εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας

δικαστικό μπλόκο, δις ισόβια, ΗΠΑ, Μάτι, ψυχολόγος

«Βράζει» ο νομικός – και όχι μόνο – κόσμος εξαιτίας της στάσης συγκεκριμένου λειτουργού της Δικαιοσύνης.

Ο τρόπος με τον οποίο έχει προεδρεύσει σε υποθέσεις που αφορούν εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας προκαλεί έντονες αντιδράσεις, τόσο μεταξύ συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, όσο και στην κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρονται από δικηγορικούς κύκλους, σε σειρά υποθέσεων ο εν λόγω
δικαστής φαίνεται να υιοθετεί μια προσέγγιση που εμφανίζεται δυσμενής για τα καταγγέλλοντα πρόσωπα, δίνοντας μια παραπάνω βαρύτητα σε ισχυρισμούς περί «πλεκτάνης» ή «σκευωρίας» που προβάλλονται από την πλευρά των κατηγορουμένων. Οι περιπτώσεις που επικαλούνται οι ίδιες πηγές δεν είναι λίγες, γεγονός που εντείνει τις συζητήσεις για το αν πρόκειται για επαναλαμβανόμενο μοτίβο και όχι για μεμονωμένες κρίσεις.

Ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, σχετικές υποθέσεις και στοιχεία φέρεται να
συγκεντρώνονται προκειμένου να εξεταστούν από τα αρμόδια όργανα.

Σε κάθε περίπτωση, στους διαδρόμους των δικαστηρίων η συγκεκριμένη στάση δεν έχει
περάσει απαρατήρητη, με αποτέλεσμα να συνοδεύεται από το προσωνύμιο «δικαστής ειδικών αποστολών».

Όπως δημοσιεύτηκε στη στήλη «Στους Διαδρόμους» του περιοδικού «Δικαστικό Ρεπορτάζ» (τεύχος 44)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις