14ο Συνέδριο ΝΔ – Κ. Τσιάρας: Όσα κατέκτησε η ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία δύο χρόνια πρέπει να γίνουν εφαλτήριο για ταχύτερα βήματα

δικαιοσύνη
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλάει στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στα Σπάτα, το Σάββατο 07 Μαΐου 2022. Με σύνθημα "Δίπλα σε κάθε Πολίτη" και την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησε χθες Παρασκευή 6 Μαΐου και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο πραγματοποιείται στο Athens Metropolitan Expo. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

«Η δικαιοσύνη αλλάζει και μαζί της αλλάζει η χώρα, ο κρατικός μηχανισμός και η δημόσια διοίκηση», τόνισε από το βήμα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Τον Ιούλιο του 2019 οι πολίτες μάς ανέθεσαν μία δύσκολη αποστολή να αλλάξουμε το κράτος. Αναλάβαμε τη δέσμευση να επιχειρήσουμε χωρίς φόβο για τις αναγκαίες τομές», σημείωσε.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις επιλογές της κυβέρνησης στην ηγεσία της δικαιοσύνης, στην ευθυγράμμιση της νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή έννομη τάξη, στα εξωδικαστικά εργαλεία για την αποφόρτιση της δικαιοσύνης, στη σύσταση ειδικών τμημάτων, στην αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στην υιοθέτηση νέου κώδικα δικαστικών υπαλλήλων.

«Η κοινή μας προσπάθεια παράγει ήδη αποτελέσματα που καταγράφονται σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις. Το επίπεδο αντίληψης για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης έχει αυξηθεί σε επίπεδα πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η αρχή του κράτους δικαίου ισχυροποιείται», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Όσα κατέκτησε η ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία δύο χρόνια δεν συνιστούν δικαιολογία εφησυχασμού αλλά πρέπει να γίνουν εφαλτήριο για ταχύτερα βήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Xανιά: Στον Εισαγγελέα ο 27χρονος Αλβανός που σκότωσε και έκαψε τον άστεγο

Ένοχοι ο Διευθυντής και ο μεγάλος δανειολήπτης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου για δανειοδότηση χωρίς εγγυήσεις – Ποιοι αθωώθηκαν

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις