Υπόθεση Novartis: Νέα προθεσμία έλαβε ο Κώστας Βαξεβάνης για απολογηθεί

Βαξεβάνης
Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης οδηγείται στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων , Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018. Ο Κώστας Βαξεβάνης συνεληφθη μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για συκοφαντική δυσφήμιση. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Πρόκειται να μελετηθούν 300.000 σελίδες» δήλωσε ο συνήγορος του εκδότη και δημοσιογράφου, Γιάννης Μαντζουράνης

Στις 11 Μαρτίου θα προσέλθει και πάλι ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης προκειμένου να απολογηθεί σχετικά με τις κατηγορίες που του αποδίδει για την έρευνα που διεξήγαγε για το σκάνδαλο Novartis.

 

Συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο, ο Κώστας Βαξεβάνης προσήλθε σήμερα στο Άρειο Πάγο, όπου ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Κατά την αποχώρησή του από τον Άρειο Πάγο ο Γ. Μαντζουράνης δήλωσε ότι «προκειμένου να μη γίνει σφαγή δικαιωμάτων κατηγορουμένου ζητήθηκε μια σύντομη αναβολή, καθώς πρόκειται να μελετηθούν 300.000 σελίδες». Πρόσθεσε δε ότι «ευτυχώς δεν διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο από την ανακρίτρια».

Από την πλευρά του, ο Κ. Βαξεβάνης δήλωσε ότι από το 2016 το FBI είχε αναφέρει στην κ. Ράικου – και από το 2017 στην κ. Τουλουπάκη – ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Να σημειωθεί ότι η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη όσο και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό φέρνοντας τη χώρα μας σε δεινή θέση εξαιτίας των πολιτικών επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βαξεβάνης αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή, της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος και τέλος για εγκληματική οργάνωση-συμμορία.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις