Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Σε δίκη ο γιος του καταδικασμένου σε ισόβια «εγκεφάλου» της απαγωγής

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Σε δίκη ο γιος του καταδικασμένου σε ισόβια «εγκεφάλου» της απαγωγής

Νέες εξελίξεις έχουν προκύψει στην υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου και ενώ έχουν περάσει 12 χρόνια από την αποτρόπαια πράξη.

Ρεπορτάζ Βαγγέλης Τριάντης

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπεται σε δίκη απόστρατος αστυνομικός, ο οποίος είναι γιος του καταδικασμένου σε ισόβια ως εγκεφάλου της απαγωγής. Ο απόστρατος αστυνομικός παραπέμπεται σε δίκη για το αδίκημα της συνέργειας σε απαγωγή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας, Νικόλαος Ρουσσόπουλος, “στις 26-09-2024 δημοσιεύτηκε το υπ’ αριθμ. υπ’ αριθμ. 1216/2024 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο, μετά από δώδεκα χρόνια διαρκούς αγώνα και έρευνας του γραφείου μας και της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, κ. Βαρβάρας Θεοδωράκη, παραπέμπεται να δικαστεί, για το αδίκημα της συνέργειας στην αρπαγή του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου, ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ., γιος του ήδη καταδικασθέντος σε ισόβια κάθειρξη και δεκαοκτώ έτη πρόσκαιρης κάθειρξης εγκεφάλου”.

Η υπόθεση απασχολεί εδώ και 12 χρόνια τόσο τα ΜΜΕ όσο και τη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γιοι του καταδικασμένου ως «εγκεφάλου» είχαν απολογηθεί στον ανακριτή τον Ιούνιο του 2023 και είχαν αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση υποστηρίζοντας πως την επίμαχη ημέρα είχαν άλλοθι.

Μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, ο ένας με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και ο άλλος χωρίς κανέναν όρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίτημα «φωτιά» στον ανακριτή από τον ειδικό δικαστικό πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη

Θεσσαλονίκη: Κοινωφελή εργασία για 18χρονο που ξυλοκόπησε με φίλους του 17χρονο αναγκάζοντας τον να παραδεχθεί ότι δήθεν βίασε ανήλικη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο Αίτημα «φωτιά» στον ανακριτή από τον ειδικό δικαστικό πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη
Επόμενο άρθρο Σε δίκη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός: Κατηγορούμενος για τις πλημμύρες στην Εύβοια το 2020
Avatar photo
Ο Βαγγέλης Τριάντης μεγάλωσε στο Αγρίνιο και το 2001 μετακινήθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει Οικονομικά στο Πάντειο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το έκανε αλλά τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία και ειδικότερα η ερευνητική δημοσιογραφία. Ξεκίνησε να εργάζεται ως δόκιμος δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Η Χώρα» το 2007, στη συνέχεια το 2010 στο περιοδικό «Επίκαιρα, το 2012 «Hot Doc», στην τηλεοπτική εκπομπή «Κουτί της Πανδώρας», το 2014 στο news.gr, το 2015 στην huffingtonpost.gr και από το 2016 έως το μέχρι το 2024 εργάστηκε στην εφημερίδα Documento και το documentonews.gr. Από το 2022 έως και σήμερα συνεργάζεται με την ερευνητική ιστοσελίδα DataJournalists. Από το Σεπτέμβριο του 2024 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας των εκπομπών «Αποκαλύψεις» και «Νύχτα Αποκαλυψεων» του ANT1, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στην εφημερίδα Μπαμ, το ereportaz.gr και το dikastikoreportaz.gr καλύπτοντας το δικαστικό ρεπορτάζ.

Καμία δημοσίευση για προβολή