Τζώρτζια Κοντράρου προς ΕΦΣΥΝ: “Η στρατευμένη δημοσιογραφία ΄προσβάλλει την εγκυρότητα της ενημέρωσης”

δικαστών

Την αποστομωτική της απάντηση έδωσε η διευθύντρια του περιοδικού “Δικαστικό Ρεπορτάζ”, δημοσιογράφος Τζώρτζια Κοντράρου στο δημοσίευμα της Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο “«Μπαμ»… υπό την αιγίδα του Κ. Τσιάρα”.

Η απάντηση της κ. Κοντράρου αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία καταγράφει το τι ισχύει καταρρίπτοντας τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ. Συγκεκριμένα η κ. Κοντράρου γράφει:

Προς την Εφημερίδα των Συντακτών:

“Η στρατευμένη δημοσιογραφία ΄προσβάλλει την εγκυρότητα της ενημέρωσης”.
Τζώρτζια Κοντράρου, διευθύντρια του περιοδικού “Δικαστικό Ρεπορτάζ”.

Πρόκειται για το περιοδικό που συνδιοργάνωσε το εξαιρετικά επιτυχημένο συνέδριο, το οποίο διεξήχθη υπό την αιγίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς διαπραγματευόταν ένα από τα πιο καυτά ζητήματα που αφορούν την τρίτη εξουσία και είναι η είσοδος της τεχνολογίας στις διαδικασίες απονομής του Δικαίου. Η είδηση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, θα ήταν να μην βρισκόταν ως αρωγός το υπουργείο Δικαιοσύνης και όχι το αντίθετο. Εάν παρακολουθούσε και εκπρόσωπος σας τις εργασίες του, θα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο κοινό ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Δικαιοσύνη, ενώ θα αντιλαμβανόταν αμέσως ότι το συνέδριο δεν είχε καμία σχέση με την εφημερίδα “Μπαμ”.

Τόσο η εφημερίδα όσο και το περιοδικό ανήκουν στον ίδιο όμιλο, αλλά, προφανώς και όχι αδίκως, ομολογώ, οι συγγραφείς του σχετικού ρεπορτάζ, αγνοούν την έννοια της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας των δημοσιογράφων. Γι αυτό είμαστε και στην 108 θέση της διεθνούς κατάταξης.

δημοσιογραφία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Legal Transformation Conference

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις