Το 32% των γυναικών δικηγόρων θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας

Το πρόγραμμα του συνδυασμού του για τις γυναίκες δικηγόρους παρουσίασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες δικηγορικές εκλογές στον ΔΣΑ, Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στον θερινό κινηματογράφο “Δεξαμενή”, παρουσιάστηκε και έρευνα που πραγματοποίησε ο συνδυασμός «Με το Δικηγόρο» στην οποία καταγράφεται ότι το 32% των γυναικών δικηγόρων, δήλωσε ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Στην έρευνα όπου έλαβαν μέρος 1.177 γυναίκες δικηγόροι, αποτυπώνονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την ενάσκηση του δικηγορικού τους λειτουργήματος, καθώς και σε βάρος τους διακρίσεις. Σύμφωνα με την έρευνα, το 71% των γυναικών πιστεύει ότι δεν τους δίνονται οι ίδιες επαγγελματικές ευκαιρίες με τους άνδρες δικηγόρους, το 63,46% δηλώνει ότι οι συνθήκες εργασίας τους είναι δυσμενέστερες συγκριτικά με αυτές των ανδρών, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 32% δηλώνει ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.

Διαβάστε ακόμη

Δήμοι και κάτοικοι της Εύβοιας προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της κατασκευής αιολικών πάρκων

Επίθεση με βιτριόλι: Εμφανίστηκε στην εισαγγελία ο φερόμενος ως συνεργός της δράστριας – Θέλει να καταθέσει στο δικαστήριο

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις