Θάνατοι σε γηροκομείο της Κρήτης: Τι αναφέρει ο δικηγόρος του οίκου ευγηρίας Ιωάννης Σφακιωτάκης

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση που αφορά τους θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομείο της Κρήτης. Η σορός της γυναίκας στην οποία έγινε εκταφή δεν φέρει καμία ένδειξη που να δηλώνει ότι υπήρξαν τραύματα. Ο Ιωάννης Σφακιωτάκης δικηγόρος του οίκου ευγηρίας σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, Ούτε Αστυνομικό Δελτίο έχει εκδοθεί, Ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστωθήκαν, στη γενομένη εκταφή πρώην τρόφιμου του Γηροκομείου».

Το ότι δεν υπήρχαν τραυματιστεί στη σορό της ηλικιωμένης δε δύναται να προδικάσει το τελικό πόρισμα, καθώς θα υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση του δείγματος που ελήφθη. Λόγω του μεγάλου χρόνου ενταφιασμού της γυναίκας (11 μήνες) υπάρχει σημαντική αλλοίωση στους ιστούς της γεγονός που δηλώνει ότι θα απαιτηθεί περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Η σκελετοποιημένη σορός είναι πολύ δύσκολο να εμφανίσει αρχικά κάτι και απαιτείται να γίνουν ακτινογραφίες και άλλου είδους εξετάσεις για να εξαχθεί μια ολοκληρωμένη ιατρική γνωμάτευση.

Υπάρχει η αίσθηση δηλαδή ότι δύναται, οι τέσσερις ιατροδικαστές να δουν περαιτέρω στοιχεία τις επόμενες ημέρες, βάσει του δείγματος που ελήφθη από τη σορό της ηλικιωμένης, αλλά αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί από τις εξετάσεις.

Συν τοις άλλοις θα χρειαστεί να μελετηθεί πλήρως και ενδελεχώς και ο ιατρικός φάκελος της ηλικιωμένης διότι τα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτόν θα οδηγήσουν σε πιο σίγουρα συμπεράσματα. Η ιατροδικαστική έρευνα πάντως, έχει πολλές φορές, οδηγήσει σε ανάλογες διαδικασίες, δηλαδή το πρώτο πόρισμα να μην έχει δείξει κάτι, αλλά η περαιτέρω διερεύνηση να αλλάξει τελείως το αρχικό πόρισμα, ειδικά όταν μιλάμε για σκελετοποιημένη σορό.

Επισημαίνεται ότι αφού ελήφθη χτες το απαιτούμενο δείγμα από τους ιατροδικαστές, η σορός έχει επιστρέψει στο κοιμητήριο και έχει ενταφιαστεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

H υπόθεση με τον οίκο ευγηρίας ξεκίνησε μετά από πολλές καταγγελίες που προέκυψαν από οικείους και συγγενείς, με την Εισαγγελία Χανίων να ζητά, πριν από 1,5 μήνα, να ξεκινήσει έρευνα αφού στον συγκεκριμένο οίκο έχουν διαπιστωθεί δεκάδες θάνατοι, με αιτία που αναφέρεται σε ληξιαρχικές πράξεις από ανακοπή καρδιάς την οποία σε πολλές περιπτώσεις, οι συγγενείς των θανόντων αμφισβητούν.

Διερευνάται από την Εισαγγελία το ενδεχόμενο, οι έκνομες αυτές πράξεις να συνδυάζονται με πρόθεση εκ μέρους του οίκου ευγηρίας να υφαρπάξει περιουσίες των τροφίμων, με τρόπο τέτοιον ώστε να φαίνονται τα πάντα νόμιμα και σε κάθε περίπτωση, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Τη δεδομένη στιγμή όμως δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να αναφερθεί ως δεδομένο.

Δεν υπάρχει όμως πρόθεση εκ μέρους της Εισαγγελίας να δοθεί εντολή για άλλους εκταφιασμούς σορών ηλικιωμένων και αυτό θα γίνει πιθανότατα, μόνο αν απαιτηθεί.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του οίκου ευγηρίας

Στην υπόθεση πάντως που αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις παίρνει θέση ο δικηγόρος του οίκου ευγηρίας, κ. Ιωάννης Σφακιωτάκης που με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «Ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, Ούτε Αστυνομικό Δελτίο έχει εκδοθεί, Ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστωθήκαν, στη γενομένη χθες(22-4-21) εκταφή πρώην τρόφιμου του Γηροκομείου»

Πιο συγκεκριμένα τονίζει:

«Θρίλερ με Γηροκομείο στα Χανιά»

(1) ΜΕΝΟΣ ΝΟΣΗΡΟ -ΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΔΗΛΟΙ

1.Ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, Ούτε Αστυνομικό Δελτίο έχει εκδοθεί, Ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστωθήκαν, στη γενομένη χθες(22-4-21) εκταφή πρώην τρόφιμου του Γηροκομείου.

2.Στις 22-3-21 μεταξύ 05-07.00 π.μ. διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου από υπερεικοσαμελή ομάδα εισαγγελέα, αστυνομικών, Ιατροδικαστών, υγειονομικών, κλπ αιφνιδιαστικός έλεγχος, χωρίς να διαπιστωθεί καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε να συλληφθεί ουδείς.

3.Το Γηροκομείο λειτουργεί νόμιμα από του έτους 2009 και τακτικότατα, όπως επιβάλλεται, υποβάλλεται στον έλεγχο του κράτους (Υγειονομικό, κλπ). Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Τσικαλαριά Χανίων αποτελούν κόσμημα για τον τόπο. Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί, και οι δύο συνιδιοκτήτριες. Κανένα κρούσμα κορωνοϊού, (ιδ αντίστοιχα στην Αθήνα κλπ), καμία παράβαση της νομοθεσίας.

4.Η κοινή γνώμη με κατάπληξη άκουγε χθες για έρευνα ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης και έρευνα διάπραξης εγκληματικών παραβάσεων του μισού Ποινικού Κώδικα, δίχως να γίνεται επίκληση καμιάς απολύτως απόδειξης. Με διάτρητες, απαράδεκτες και φωτογραφικές αναρτήσεις παντού διασύρθηκε βάρβαρα η επιχείρηση με τη θεαματική ανάπτυξη της προσπάθειας δύο γυναικών του τόπου.

5.Μένει να βγάλουν τις μάσκες-γιατί γνωρίζουμε- όσοι με νοσηρό μένος και δόλιους στόχους αντιγράφουν μεθοδεύσεις άλλων, προκειμένου να «καμαρώσει» η κοινή γνώμη ποιοι διακινούν τη λάσπη με την επίδειξη της πνευματικής τους ένδειας και των ταπεινών κινήτρων τους.

Έστι δίκης οφθαλμός.

Χανιά 23-4-2021

(1)Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ στις 21.00 /22-4-21-Αναρτήσεις ανώνυμες σε κάθε μορφής «διαμορφωτή» της κοινής γνώμης.

Πηγή: flashnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση Βαλυράκη: Να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία επιθυμεί ο Ανδρέας Λοβέρδος

Υπόθεση κατασκοπείας στην Κω: Ελαιοχρωματιστής δηλώνει ο Αιγύπτιος – Τι λέει στέλεχος των διωκτικών αρχών

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις