Τέμπη: Προθεσμία για τις 8 Απριλίου πήραν οι κατηγορούμενοι για τη σύμβαση 717

πόρισμα

Προθεσμία για τις 8 Απριλίου πήραν οι 23 κατηγορούμενοι οι οποίοι έχουν κληθεί από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα προκειμένου να απολογηθούν για τη σύμβαση 717.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για σωρεία αδικημάτων από την ευρωπαϊκή εισαγγελία. Συγκεκριμένα κατηγορούνται να λογοδοτήσουν για σειρά κακουργηματικών πράξεων που κατά περίπτωση αφορούν απάτη, απιστία, ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, ηθική αυτουργία στην απάτη και ψευδείς βεβαιώσεις. Πρόκειται για:
– 14 υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ στους οποίους αποδίδεται απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις που πιστώθηκαν για την εκτέλεση του έργου. Από αυτούς δύο βαρύνονται και με την κατηγορία της ψευδούς βεβαιώσεως με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον.
– 4 στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), στους οποίους αποδίδεται απιστία κονδυλίων.
– 5 ιδιώτες, νομίμους εκπροσώπους και στελέχη της αναδόχου κοινοπραξίας, οι οποίοι κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί στις πράξεις των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή για ηθική αυτουργία σε απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον.

Η προθεσμία δόθηκε εξαιτίας της εξέλιξης η οποία υπάρχει με τη δικογραφία που βρίσκεται στον εφέτη-ανακριτή της Λαρισσας. Σημειώνεται ότι ασκήθηκαν διώξεις σε 16 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ καθώς οι εισαγγελικές αρχές εκτιμούν ότι η μη υλοποίηση της σύμβασης 717 (είχε υπογράφει το 2014 και πήρε επτά παρατάσεις!!!) είχε ως αποτέλεσμα το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023!

Το πολυσέλιδο κατηγορητήριο καταγράφει τον παράνομο -κατά τις Αρχές- τρόπο που δίνονταν οι παρατάσεις σε ένα έργο που δεν υλοποιήθηκε με αποτέλεσμα τη μοιραία νύχτα να μην λειτουργεί η φωτοσήμανση, να μην έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στο σύστημα τηλεδιοίκησης της Λάρισας και να μην έχει εγκατασταθεί το σύστημα ΕTCS.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις