Τέμπη – Εισαγγελέας ΑΠ: Πειθαρχική έρευνα κατά της Εισαγγελίας Λάρισας για μη παραπομπή εμπλεκόμενων υφυπουργών

εισαγγελέας
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μιλάει στην ετήσια, τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στο Αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ μιλάει στην ετήσια, τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στο Αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Παραγγελία απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας προκειμένου να διερευνηθεί πιθανή πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε.Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες υφυπουργούς, ως εμπλεκομένους στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Η υπόθεση αφορά την εμπλοκή των δύο υφυπουργών στην πιθανή αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η εισαγγελέας Ε.Κ., σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών όφειλε να αποστείλει αμελλητί το φάκελο στην Βουλή, εφόσον συνάντησε πολιτικά πρόσωπα.

Όμως, συγγενείς των θυμάτων άσκησαν ήδη έφεση ενώπιον της εισαγγελίας εφετών Λάρισας προκειμένου να διενεργηθεί σχετική έρευνα.

Η παραγγελία της κ. Αδειλίνη έχει ως εξής:

«Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο συζητήθηκε η περικοπή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας στους συνταξιούχους

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις