Συνελήφθη ο γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για εικονικές συνταγογραφήσεις

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε βάρος ενός γιατρού και ενός ιδιώτη, για υπόθεση που αφορά σε εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Ο γιατρός εργαζόταν με σύμβαση στο ιατρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ο συνεργός του παρουσιαζόταν ως δήθεν δικηγόρος, ενώ δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, οι δυο συλληφθέντες, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία κοινωνικής ασφάλισης άλλων ατόμων, είτε μέσω ασθενών του γιατρού είτε μέσω τρίτων ατόμων και γνωστών και των δύο, προέβαιναν στην έκδοση και εκτέλεση εικονικών συνταγών φαρμακευτικών σκευασμάτων, για τα οποία ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κατέβαλε σχετική αποζημίωση.

Η δράση τους φαίνεται ότι ξεκινά το 2019 και «σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης, έχουν εκδοθεί, σε στοιχεία 31 ασφαλισμένων, 489 εικονικές συνταγές, που αφορούν κυρίως τέσσερα φαρμακευτικά σκευάσματα, με την οικονομική ζημία του οργανισμού να ανέρχεται σε 14.168,07 ευρώ».

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Ε.Ο.Φ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 263 φαρμακευτικά σκευάσματα – συσκευασία ναρκωτικού σκευάσματος, – πλήθος συνταγογραφήσεων, – περίστροφο, τυφέκιο flobert και 104 φυσίγγια, – 25.550 ευρώ και (7.700) δολάρια Η.Π.Α., – 8 χρυσές λίρες, – σπρέι πιπεριού, τσεκούρι, (2) σπαθιά, μαχαίρι και φαλτσέτα, – 10 κινητά τηλέφωνα, (2) tablet, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ψηφιακό μέσο αποθήκευσης (usb stick) και – πλήθος εγγράφων σχετικών με την υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Διαβάστε επίσης 

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Νέα στοιχεία «καίνε» τους κατηγορούμενους

Ρόδος: Κατηγορίες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση στον γυναικολόγο – Μηνύθηκε από 20 γυναίκες

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις