Συνέδριο με θέμα: «Δήμευση και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: «Δήμευση και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στις 20 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:30 στο Αμφιθέατρο  «Άλκης Αργυριάδης» – Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο

Χαιρετισμοί:

Γεωργία Αδειλίνη, Εισαγγελέας Αρείου Πάγου
Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ.

Εισηγητές:

Άρης Χαραλαμπάκης, Ομ. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ: «Η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του υπόπτου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τον Πρόεδρο της Αρχής»
Γεώργιος Τριανταφύλλου, Αν. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ: «Ειδικές μορφές δήμευσης περιουσιακών στοιχείων – Δήμευση εις βάρος τρίτων – Δήμευση χωρίς καταδίκη – Δήμευση σε βάρος νομικών προσώπων»
Γεώργιος Κασίμης, Εφέτης, Σύμβουλος για θέματα Δικαιοσύνης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε: «Υπάρχει ευρωπαϊκό έννομο αγαθό; Σκέψεις επ’ αφορμή των προτάσεων Οδηγίας σχετικά με τον ορισμό των ποινικών αδικημάτων για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της Ένωσης και της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών»
Χρήστος Νάιντος, Δ.Ν., Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Σύμβουλος για θέματα Δικαιοσύνης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε.: «Δογματικοί προβληματισμοί για το νέο μοντέλο δήμευσης στην πρόταση Οδηγίας της Επιτροπής του 2022 για την ανάκτηση και τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων»
Ιωάννης Μοροζίνης, Δ.Ν. Δικηγόρος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ: «Ζητήματα αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων»

Συντονιστής:

Χρίστος Μυλωνόπουλος, Ομ. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Ινστιτούτου

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις