Συνέδριο για τις «Γερμανικές οφειλές από τις ναζιστικές θηριωδίες κατά τη διάρκεια της Κατοχής»

Οι Γερμανικές οφειλές είναι το θέμα του Συνεδρίου που διοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά με συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά με αφορμή τη συμπλήρωση τη φετινή χρονιά των 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας από το ναζιστικό-φασιστικό ζυγό.

Διαπρεπείς νομικοί προεξάρχοντος του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα είναι οι εισηγητήτες του Συνεδρίου ενώ συνδιοργανωτές είναι το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), οι Δήμοι Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Καλαβρύτων και Βιάννου, οι οικείοι Δικηγορικοί Σύλλογοι Λειβαδιάς, Καλαβρύτων και Ηρακλείου, το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών περιόδου 1940-1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» και η Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν την 1η Ιουνίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 17.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κ. Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, ο κ. Βασίλης Δαλαμάγκας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λειβαδιάς ,ο κ. Ανδρέας Οικονόμου, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, ο κ. Νίκος Λογοθέτης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Στο πρώτο πάνελ με αμιγώς νομική θεματολογία, θα προεδρεύσει ο κ. Ηλίας Κλάππας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και θα συμμετάσχουν ως Eισηγητές ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο κ. Αντώνης Μπρεδήμας, ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο κ. Θαλής Πολυχρονάκος, δικηγόρος Σπάρτης, μέλος Προεδρείου Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, ο κ.Μιλτιάδης Σφουντούρης, δικηγόρος Αθηνών, Πρόεδρος Συλλόγου Συγγενών θυμάτων Διστόμου, η κα. Gabrielle Heinecke, δικηγόρος, Ομάδα Δράσης «ΑΚ ΔΙΣΤΟΜΟ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ»

Στο δεύτερο πάνελ με εκπροσώπους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, θα προεδρεύσει ο κ. Γιώργος Σαχίνης, δημοσιογράφος και θα συμμετάσχουν ως Eισηγητές ο κ. Γιάννης Σταθάς, Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας -Αντίκυρας , ο κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, ο κ. Παύλος Μπαριτάκης, Δήμαρχος Βιάννου, ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης, Συγγραμματέας ΕΣΔΟΓΕ, Δρ.ΕΚΠΑ , ο κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πρώην Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και ο κ. Χαρίλαος Ερμείδης, Πρόεδρος Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Συντονιστές του Συνεδρίου θα είναι ο κ. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος ε.α., επ.Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, Συγγραμματέας ΕΣΔΟΓΕ, ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ.Παντείου Πανεπιστημίου, δικηγόρος Πειραιά, η κα Λίλη Αποστολίδου, δικηγόρος Πειραιά.

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα προωθηθούν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της Κυβέρνησης, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων και τους Πολιτικούς Αρχηγούς με στόχο την ανάληψη των απαιτούμενων πολιτικών-διπλωματικών και νομικών-δικαστικών πρωτοβουλιών για τη δικαίωση του εθνικού – δημοκρατικού αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές για την ανάδειξη νέων ΔΣ στους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους, αύριο και μεθαύριο

Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν οι αναιρέσεις των δολοφόνων και βιαστών της

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις