Συνάντηση του Προεδρείου της Ε.Δ.Ε. με γυναίκες Δικαστές από το Αφγανιστάν

Πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συνάντηση του Προεδρείου με γυναίκες Δικαστές και Εισαγγελείς από το Αφγανιστάν με την παρουσία της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφίας Βούλτεψη.

Η Ένωση άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των Αφγανών συναδέλφων και υποσχέθηκε να τα μεταφέρει άμεσα στη Διεθνή Ένωση Δικαστών και στις εθνικές Ενώσεις με την ελπίδα της γρήγορης επίλυσής τους.

Κύριο αίτημα των συναδέλφων είναι η χορήγηση ασύλου από τρίτες χώρες στις οποίες ζουν ήδη μέλη των οικογενειών τους. Το νέο καθεστώς στο Αφγανιστάν έχει δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με συνέπεια να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη καθημερινότητά τους.

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση της Ένωσης στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οι Αφγανοί συνάδελφοι ευχαρίστησαν την Ένωση για το ενδιαφέρον και την πολύπλευρη στήριξη. Απευθύνθηκε πρόσκληση στο επικείμενο Συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και δέχτηκαν να παρευρεθούν το Σάββατο 30 Οκτωβρίου το απόγευμα στη θεματική για την αρχή της Ίσης Μεταχείρισης και να ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών, Jose Igreja Matos, πληροφορήθηκε τη χθεσινή συνάντηση και απέστειλε την παρακάτω επιστολή στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία αντικατοπτρίζει τον ιδιαίτερο ρόλο που της έχει αναγνωριστεί από τους συναδέλφους σε όλο τον κόσμο:

Εκ μέρους της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών, της μεγαλύτερης οργάνωσης δικαστών στον κόσμο, που αποτελείται από εθνικές Ενώσεις Δικαστών ενενήντα τεσσάρων (94) χωρών, απευθύνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό στις Αφγανές Δικαστές που τώρα έχουν φθάσει στην Ελλάδα. Ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στις Ελληνικές Αρχές γι αυτήν την ένδειξη αλληλεγγύης προς τις συναδέλφους μας.

            Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων της Ελλάδας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών, έχει επιδείξει αμέριστη συμπαράσταση στους δικαστές του Αφγανιστάν, ειδικά στις γυναίκες δικαστές  και οι προσπάθειές της έχουν ευδοκιμήσει. Θα ήταν πολύ σημαντικό άλλες δικαστικές ενώσεις και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το εξαιρετικό παράδειγμά σας.

            Είμαι βέβαιος πως οι συνάδελφοί μας και οι οικογένειές τους θα προσαρμοστούν σύντομα και με επιτυχία στις νέες συνθήκες της ζωής τους.

            Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο, με την πολύτιμη υποστήριξη των Ελλήνων Συναδέλφων και Φίλων μας.

            Καλώς ήρθατε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητέρα και γιος έχασαν το μάτι τους από επίθεση Αφγανού ληστή με τσεκούρι -“Μας διέλυσαν τη ζωή . Ο γιος μου ακόμα τρέμει” λέει η γυναίκα (βίντεο)

Οριστική καταδίκη για τους κατηγορούμενους της τραγωδίας του λούνα παρκ στο Ελληνικό

Δίκη για βιτριόλι – Στην τελική ευθεία για την απόφαση των 3 δικαστών και των 4 ενόρκων ( Βίντεο – Φωτό)

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις