Συνάντηση εργασίας Γ. Κώτσηρα με Μ. Συρεγγέλα

Συρεγγέλα

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, κ. Μαρία Συρεγγέλα με την οποία συζήτησαν ζητήματα και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης σε εργασιακούς χώρους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς δράσεις που θα μπορούσαν να αναλάβουν από κοινού τα δύο Υπουργεία για την προστασία των δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας και τη συμμόρφωση της εθνικής νομοθεσίας με τη Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, καθώς και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώτσηρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εργαζόμαστε αδιάκοπα για την προαγωγή και θωράκιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας. Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας θα αναλάβουμε δράσεις και εν γένει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας και την περαιτέρω ενίσχυση του νομικού μας οπλοστασίου».

H Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Συρεγγέλα δήλωσε: «Η συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξήχθη με θετικό πνεύμα συνεργασίας και οι δύο πλευρές τονίσαμε την αναγκαιότητα θέσπισης κανόνων πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας όχι μόνον στον εργασιακό χώρο αυτόν καθαυτόν, αλλά και σε κάθε χώρο ή περίσταση που σχετίζεται με την εργασία. Τόσο ως Υπουργείο Εργασίας όσο και σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και άλλα συναρμόδια Υπουργεία αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο κανένας εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη να μην εργάζεται υπό τον φόβο της βίας και της παρενόχλησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ζήτησε η κ. Κούρτοβικ από τον Κ. Τσιάρα για τον Δημ. Κουφοντίνα

Σοφία Νικολάου: Αλήθειες και σκόπιμα ψέματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις