Συγγνώμη και 5.000€ αποζημίωση από τον αστυνομικό που εμβόλισε το αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή – Στις 3 Ιουνίου η δίκη

αυτοκίνητο

Την επόμενη Πέμπτη 3 Ιουνίου θα γίνει η δίκη από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου του 47χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για τον εμβολισμό με το αυτοκίνητο του στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, αλλά και τις φθορές που προκάλεσε με βαριοπούλα τόσο στο όχημα όσο και στο γραφείο, στη συνέχεια, του προϊσταμένου του!

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10.30 το πρωί της περασμένης Κυριακής 23 Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 47χρονου και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Μετά από αναβολή η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες, ωστόσο το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δήμου Μουτάφη, ανέβαλε εκ νέου τη συζήτηση της υπόθεσης προκειμένου να προσκομιστεί ενώπιον του, η έκθεση ζημίας που έχει προκληθεί από τον 47χρονο στο αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Καληωράκη. Επίσης, καθώς με Εισαγγελική παραγγελία, έχει κινηθεί η διαδικασία ακούσιας νοσηλείας για τον 47χρονο αστυνομικό, το δικαστήριο ζήτησε να του προσκομιστεί και αυτή η έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο τη Δευτέρα (24 Μαΐου 2021) είχε και πάλι αναβάλλει την υπόθεση (για χθες) αλλά είχε διατηρήσει την κράτηση του κατηγορουμένου, χθες αποφάσισε να άρει την κράτηση του και έτσι για αυτή την υπόθεση ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο συνέχισε να κρατείται λόγω της διαδικασίας ακούσιας νοσηλείας που έχει κινηθεί σε βάρος του.

Πάντως, ενώπιον του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου, κ. Δήμος Μουτάφης εκπροσωπώντας τον πελάτη αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και αποδέχτηκε μόνο τη μία από τις πέντε κατηγορίες που του έχουν ασκηθεί, αυτή της φθοράς ξένης περιουσίας.

Ειδικότερα, ως γνωστό, ο αστυνομικός κατηγορείται για τα εξής αδικήματα:
της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, της απειλής, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της εξύβρισης, που φέρεται να τέλεσε στις 23-5-2021.

Η αποδοχή και τα 5.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο 47χρονος δια του συνηγόρου του παραδέχτηκε ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της φθοράς ξένης περιουσίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως μάλιστα «ήρθε σε επαφή με τους συνηγόρους του Αστυνομικού Διευθυντή, εκφράζοντας την έμπρακτη βούλησή του να τον αποζημιώσει και να αποκαταστήσει πλήρως κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα, κάθε περιουσιακή βλάβη που έχει υποστεί από τη συμπεριφορά του».

Ωστόσο όπως είπε, δεν είχε λάβει απάντηση για το ποσό της αξίωσής του κ. Καληωράκη, ώστε να του καταβάλει τα χρήματα άμεσα πλήρως και ολοσχερώς. Για το λόγο αυτό και έκανε γνωστό ότι κατέθεσε το ποσό των 5000 ευρώ ως ποσό της αποζημίωσης που εκείνος εκτιμά ότι καλύπτει τις ζημίες του παθόντος και 500 ευρώ για την υπηρεσία, στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και τήρησε και τη νόμιμη διαδικασία.

Ο 47χρονος δια του δικηγόρου του, δήλωσε διατεθειμένος να καταβάλει άμεσα, το όποιο ποσό κρίνει το δικαστήριο, ως απαιτούμενη αποζημίωση για την πλήρη και ολοσχερή ικανοποίηση του παθόντος, και ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης, ώστε να κριθεί το ποσό αυτό και να καταβληθεί άμεσα από εκείνον.
Σε ό,τι αφορά τα λοιπά αδικήματα, ο 47χρονος αστυνομικός τα αρνείται, και αιτιολογεί τη συμπεριφορά του αυτή, με το αίτημα που του γνωστοποιήθηκε για να του γίνει στην Αθήνα, ψυχιατρικός έλεγχος.

Πιο αναλυτικά, ο 47χρονος δια του δικηγόρου ανέφερε χθες στο δικαστήριο ότι «ελάχιστα λεπτά πριν το περιστατικό, είχε παραλάβει απόφαση υπογεγραμμένη από τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, σύμφωνα με την οποία, καλούνταν ο ίδιος ατομικά, με απαξιωτικό και ατιμωτικό τρόπο, να μεταβεί στην Αθήνα και να εξεταστεί από ψυχιατρική επιτροπή με θέμα την αφαίρεση του οπλισμού του. Η εν λόγω διαδικασία δε, δεν ήταν καθιερωμένη και θεσμοθετημένη για μία ομάδα αστυνομικών, αλλά κινήθηκε αποκλειστικά και μόνο εις βάρος του με σκοπό –όπως τονίστηκε στο δικαστήριο- να τον εξευτελίσει στα μάτια των συναδέλφων του και να τον εμφανίσει ως άτομο επικίνδυνο, που πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα. Η εν λόγω βάναυση αυτή προσβολή της προσωπικότητάς του, οδήγησε στην απώλεια της ψυχραιμίας του και την επέλευση του επίδικου συμβάντος».

«Ως εκ τούτου συντρέχει νόμιμη περίπτωση εφαρμογής της οικείας ελαφρυντικής περίστασης, αφού αυτή η βάναυση διοικητική μου μεταχείριση αποτελούσε τον μοναδικό λόγο που έχασα την ψυχραιμία μου», αναφέρει στους ισχυρισμούς του ο 47χρονος αστυνομικός, ο οποίος και ζήτησε – εφόσον κριθεί ένοχος- να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και του πρότερου σύννομου βίου.
Υπενθυμίζεται πως, όλα εκτυλίχθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 περίπου στις 10.30 το πρωί στην πόλη της Ρόδου, στο Μανδράκι.

Το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή ήταν σταθμευμένο όπως κάθε μέρα, στην είσοδο της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Ο εν ενεργεία αστυνομικός, οδηγώντας το ιδιωτικό του αυτοκίνητο (αγροτικό 4Χ4) εμβόλισε τρεις φορές σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή. Στη συνέχεια, κρατώντας στα χέρια του βαριοπούλα κατέβηκε από το αυτοκίνητο και σε κατάσταση εκτός ελέγχου, άρχισε να προκαλεί τεράστιες ζημιές σε αυτό σπάζοντας τα τζάμια, τους καθρέπτες και το εσωτερικό του.

Δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε αυτό: Ανέβηκε σε έξαλλη κατάσταση στον πρώτο όροφο, όπου στεγάζεται το γραφείο του διευθυντή, κρατώντας στο δεξί του χέρι τη βαριοπούλα κι έχοντας στη θήκη μέσα από τη μπλούζα του το υπηρεσιακό του περίστροφο που είχε μία σφαίρα μέσα.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν στην εισαγγελέα άλλοι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο κτήριο, ο αστυνομικός – δράστης ήταν ανεξέλεγκτος: Έβριζε και απειλούσε τον αστυνομικό διευθυντή και στη συνέχεια έσπασε το τζάμι εισόδου του γραφείου του, κρατώντας στα χέρια του την ίδια βαριοπούλα, μπήκε στο γραφείο και προκάλεσε επίσης ζημιές.

Όταν ακινητοποιήθηκε ο δράστης από τους συναδέλφους του, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του το υπηρεσιακό του περίστροφο και μάλιστα είχε μία σφαίρα μέσα στο περίστροφο! Ο δράστης είχε μαζί του επίσης μια γεμιστήρα που είχε συνολικά 12 σφαίρες μέσα.

Συνάδελφοί του κινητοποιήθηκαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν λίγα λεπτά αργότερα, αφού όμως είχε προκαλέσει αρκετές φθορές.

Το γεγονός προκάλεσε τεράστια αναστάτωση, καθώς θα μπορούσαν να είχαν συμβεί και χειρότερα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στον αστυνομικό διευθυντή και τον υφιστάμενό του, υπήρχε τα τελευταία χρόνια έντονη υπηρεσιακή διαμάχη, γεγονός που υποχρέωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή πρόσφατα να κινήσει διαδικασία ψυχιατρικής έρευνας σε βάρος του. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι τον εξόργισε με αποτέλεσμα να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο.

αυτοκίνητο αυτοκίνητο

πηγή: rodiaki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις