Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας το βίντεο με τους αστυνομικούς, το περιπολικό και την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

περιπολικό

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας έχει τεθεί βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με το οποίο δύο αστυνομικοί φέρονται να περνούν με το περιπολικό φανάρια με κόκκινο, έχοντας ανοιχτή τη σειρήνα αλλά και δύο γυναίκες στο πίσω κάθισμα.

Με αφορμή βίντεο στο διαδίκτυο οι εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά την οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά θα ερευνήσουν αν πράγματι το όχημα το οποίο φαίνεται στο οπτικοακουστικό υλικό είναι περιπολικό σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το in.gr.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό, τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εξετάσει το ενδεχόμενο τέλεσης των πράξεων της παράβασης καθήκοντος και της επικίνδυνης οδήγησης σε βαθμό πλημμελήματος.

Το περιπολικό φαίνεται να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος με αναμμένους φάρους και σειρήνες. Λίγο πριν περάσει ένα κόκκινο φανάρι, ακούγονται γυναικείες φωνές από τα πίσω καθίσματα του περιπολικού από όπου κι έχουν καταγραφεί όλες οι εικόνες του βίντεο. Οι φωνές μιμούνται τη σειρήνα του περιπολικού που ηχεί εκείνη την ώρα και ξεσπούν σε γέλια όταν το όχημα αναπτύσσει ταχύτητα για να περάσει το κόκκινο φανάρι.

Αν και όλα τα παραπάνω παραπέμπουν σε περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ωστόσο ελέγχεται η γνησιότητα του βίντεο. Δηλαδή για παράδειγμα εάν το βίντεο δεν είναι προϊόν συρραφής εικόνας και ήχου, δεν έχει γίνει μοντάζ έτσι ώστε να παρουσιάζεται ως ελληνικής προελεύσεως και δεν έχουν προστεθεί ηχητικά εφέ με γυναικείες φωνές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποφυλάκιση Δ. Λιγνάδη: Απαντήσεις Κούγια προς όλους για το πως αποφυλακίστηκε ο πελάτης του παρ’ ότι καταδικάστηκε σε 12 έτη κάθειρξη

Λαμία: Πατέρας ασελγούσε στην ανήλικη κόρη του – Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή από το δικαστήριο

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις