Στέλεχος ΕΟΚ: Ελεύθερος χωρίς όρους μετά την απολογία του σε ανακριτή για απόπειρα βιασμού

Χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή Πάτρας ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης, πρωην γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού σε βάρος υπαλλήλου της Ομοσπονδίας το 2014. Το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης έχει να κάνει αφενός με το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είναι ηλικιωμένος και αφετέρου επειδή σκοπός είναι να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες και να οδηγεί η δίκη στο ακροατήριο εάν φυσικά κρίνει ανάλογα το δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr το πρωην υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚ ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα αρνήθηκε τις κατηγορίες επισημαίνοντας ότι πρόκειται για σκευωρία η οποία στήθηκε σε βάρος του προκειμένου να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ομοσπονδία.
Ο ποινικός δρόμος της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι μακρύς καθώς αναμένεται η εισαγγελική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο και η τελική απόφαση εάν ο Τσαγκρώνης θα παραπεμφθεί η όχι σε δίκη.

Καταγγελία

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της καταγγελίας την οποία είχε αποκαλύψει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ» η συγκεκριμένη υπάλληλος της Ομοσπονδίας υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα παρολίγον βιασμού από τον κατηγορούμενο το καλοκαίρι του 2014 κατά τη διάρκεια αποστολής που βρισκόταν στην Κρήτη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε επιστολή προς τον κ. Αυγενάκη η οποία τελικά κατέληξε στη Δικαιοσύνη εκείνο το βράδυ ο πρωην γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας μπήκε στο δωμάτιο της και επιχείρησε να την βιάσει! Απομακρύνθηκε μόνο μετά την αντίδραση της κοπέλας και τις φωνές που έβαλε, όταν δηλαδή αντιλήφθηκε ότι ενδεχομένως να τον άκουγαν τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. Μάλιστα στην ίδια συγκλονιστική καταγγελία η υπάλληλος ανέφερε ότι σε μεταγενέστερο χρόνο είχε ενημερώσει τόσο τον πρωην αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Γολέμη όσο και τον προϊστάμενο της, ενώ ισχυρίζεται ότι επειδή δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές επιθυμίες του κατηγορουμένου, τέθηκε σε καθεστώς δυσμένειας και υπέστη εργασιακό μπουλινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δίωξη-σοκ για απόπειρα βιασμού υπαλλήλου από τον γ.γ. της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη

EOK: Δίωξη-βόμβα στον Παναγιώτη Τσαγκρώνη για απόπειρα βιασμού

ΕΟΚ: Για κακούργημα και πλημμέλημα διώκεται κορυφαίος παράγοντας του μπάσκετ

 

Απάντηση

Από την άλλη πλευρά σε αποκλειστική συνέντευξη στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ» ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης είχε αρνηθεί οποιαδήποτε καταγγελία επισημαίνοντας ότι μετά την υποτιθέμενη απόπειρα βιασμού η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν ιδιαίτερα διαχυτική απέναντι του, ενώ χαρακτήρισε ως «ύποπτη» την καταγγελία επισημαίνοντας ότι εμφανιζόταν παραμονές εκλογών. Σημειώνεται ότι και από τις δυο μεριές έχουν καταθέσει μάρτυρες, ενώ η καταγγέλλουσα φέρεται να διαθέτει και αλλά σημαντικά στοιχεία τα οποία θα φανεί εάν και πότε θα αξιοποιήσει.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις