Σε απολογία καλούνται οι Ν. Παπάς- Χ. Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες και Κ. Βαξεβάνης – Γ. Φιλιππάκης για υπόθεση Novartis

Παππάς

Σε απολογία καλούνται από την αρεοπαγίτη ανακρίτρια Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Η υπόθεση αφορά στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών με την ανακρίτρια να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της εξέτασης των μαρτύρων. Η δικαστική λειτουργός έχει καλέσει σε απολογία τόσο τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά για τον οποίο η Βουλή είχε ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, όσο και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός. Ο εργολάβος έχει δε κληθεί σε απολογία για τις 31 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη θα περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, προκειμένου να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν για την υπόθεση εμπλοκής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη δικαστική διερεύνηση της Novartis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέμβαση Β. Πλιώτα για βιασμό 24χρονης – Ζητά να εποπτεύσει του ανακριτικού έργου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης

ΑΣΟΕΕ: Ποιοι καλύπτουν τον καθηγητή “Δράκο” στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις