Ρόδος: Πολύ κοντά στην εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης 13χρονης μέσω του Instagram η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών

Instagram

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2019 μετά από καταγγελία της μητέρας της ανήλικης, που υποστήριξε ότι η 13χρονη τότε κόρη της συνομιλούσε με άγνωστο άτομο το οποίο διατηρούσε λογαριασμό στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, το οποίο άτομο την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες τις οποίες διαμοίρασε σε συμμαθητές της.

Από τη διενεργηθείσα προκαταρκτική εξέταση προέκυψε ότι η ανήλικη διατηρούσε προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Περί τον μήνα Ιανουάριο του 2019, άγνωστο άτομο με λογαριασμό στην ανωτέρω «σελίδα» άρχισε να συζητά μαζί της διαδικτυακά.

Στη συνέχεια απείλησε την ανήλικη ότι αν δεν του στείλει γυμνές φωτογραφίες θα έκανε κακό στη μητέρα και στον πατέρα της, τα ονόματα των οποίων γνώριζε όπως και το τηλέφωνο του πατέρα της.

Ακολούθως, απέστειλε τις γυμνές φωτογραφίες σε συμμαθητές της ανήλικης ενώ παράλληλα άτομο με λογαριασμό στο Instagram με γνωστά στοιχεία ταυτότητας επικοινώνησε διαδικτυακά μαζί της λέγοντας ότι το άτομο το οποίο διαμοίρασε τις φωτογραφίες ήταν φίλος του και θα προσπαθούσε να τις αφαιρέσει.

Από το έγγραφο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών WIND σε συνδυασμό με απάντηση από την εταιρεία Facebook Ireland LTd, κατόπιν σχετικού αιτήματος, προέκυψε ότι κάτοχος του αριθμού κινητού τηλεφώνου, το οποίο δηλώθηκε για τη δημιουργία του προφίλ του ατόμου που πήρε τις φωτογραφίες της ανήλικης στο Instagram είναι μια γυναίκα, ενώ η δραστηριότητα και τα ηλεκτρονικά ίχνη του εν λόγω λογαριασμού αντιστοιχούν σε εταιρεία, με έδρα την Πάτρα.

Ωστόσο, το ανωτέρω νούμερο κινητού τηλεφώνου δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από την ίδια αλλά από εξάδελφό της με άλλο προφίλ στο Instagram.

Από την Εισαγγελική έρευνα δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής σε βάρος της και για το λόγο αυτό, η έγκληση απορρίφθηκε ως προς την προαναφερθείσα, που εξετάστηκε ως ύποπτη.

Η έρευνα συνεχίζεται στην κατεύθυνση ελέγχου του συγγενικού προσώπου της τελευταίας ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν ήδη αποχρώσες ενδείξεις για την ταυτότητα του δράστη ο οποίος και θα λογοδοτήσει.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις