Ψευτογιατρός: Μετ’ εμποδίων άρχισε η δίκη – Τι δηλώνουν τα θύματά του

Ψευτογιατρός: Σε μικρή αίθουσα τόσο για τους κατηγορούμενους όσο και τους συνηγόρους τους άρχισε η δίκη του «ψευτογιατρού» με αποτέλεσμα να αναζητείται άλλη μεγαλύτερη – Δήλωσε δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε ο ίδιος

Μετ´ εμποδίων ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του « ψευτογιατρού» και των 16 συγκατηγορούμενών του. Η δικαστική αίθουσα αποδείχθηκε πολύ μικρή για τόσους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους με αποτέλεσμα μέχρι αυτή την ώρα να αναζητείται άλλη μεγαλύτερη. Στο δικαστήριο μάλιστα παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός προκειμένου να ζητήσει την μεταφορά της δίκης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σχεδίαζε να δηλητηριάσει τον Κοντομηνά και να υφαρπάξει την περιουσία του

Ψευτογιατρός: Δικάζεται σήμερα ο «Dr Kontos» που έσπερνε τον θάνατο – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Όσον αφορά στον προφυλακισμένο κατηγορούμενο « Dr. Κοντό», αυτός δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να απαιτείται εξουσιοδότησή του για την παράσταση του συνηγόρου του.

 

Ο «ψευτογιατρός», βάση του παραπεμπτικού βουλεύματος, υπόσχονταν σε καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς ότι θα τους θεραπεύσει με βότανα πείθοντας τους να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους ενώ τους υπέβαλλε και σε αυστηρότατη δίαιτα που έφτανε στα όρια της λιμοκτονίας. Συνολικά του αποδίδεται ο θάνατος 12 ασθενών -μεταξύ αυτών και δύο ανήλικα- καθώς και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο δικηγόρος των θυμάτων στο ereportaz.gr

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Θύμα της δράσης του ψευτογιατρού δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι ματζούνια παραισθησιογόνα. Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα.”

Γιος θύματος ανέφερε ότι: “Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς…”

Ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής δήλωσε: «Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτήν θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση».

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας σημείωσε ότι «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις