Πάτρα: Το παρασκήνιο της παραγγελίας του Τσιάρα για πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών

Πάτρα

Αύριο είναι η καταλυτική ημέρα σε ότι αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών οι οποίοι ενεπλάκησαν στο θρίλερ της Πάτρας, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikastikoreportaz αναμένεται να λάβει χώρα η σχετική πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, και η σχετική παραγγελία προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη.

Η απόφαση από πλευράς του υπουργού Δικαιοσύνης είναι ειλημμένη μετά την παράδοση (στο Ανθρωποκτονιών) του πολυσέλιδου πορίσματος των πραγματογνωμόνων που όρισε η εισαγγελική Αρχή (κ.κ. Ελευθεριάνος και Ανδρέου) σχετικά με τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας. Σημειώνεται ότι όπως αποκάλυψε το eReportaz οι δυο ιατροδικαστές κατέληξαν στον ασφυκτικό θάνατο δηλαδή τη δολοφονία των δυο παιδιών στηριζόμενοι στα ευρήματα αλλά και τις φωτογραφίες τις οποίες είχε αποκαλύψει η “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” από τον περασμένο Μάρτιο.

Αντικείμενο της έρευνας θα είναι να διαπιστωθούν εάν στις πρώτες ιατροδικαστικές εξετάσεις και εκθέσεις υπήρξε αμέλεια από μέρους των επιστημόνων. Ανάλογα με την κατάληξη της έρευνας και του υλικού που θα συλλεγεί θα αποφασιστεί εάν η πειθαρχική έρευνα καταλήξει σε πειθαρχική δίωξη σε βάρος των εμπλεκόμενων ιατροδικαστών. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της Μαλένας η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα ερμήνευσε λαθεμένα και παντελώς άστοχα ως ηπατική ανεπάρκεια την κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων κάτι που αποδομήθηκε από το. νέο πόρισμα. Επίσης η συγκεκριμένη ιατροδικαστής παρέλειψε να καταγράψει στο πόρισμα της το εμφανές εντύπωμα (κοκκινίλα) η οποία υπήρχε στο δεξί μάγουλο της Μαλένας και αποκάλυψε η εφημερίδα “ΜΠΑΜ”. Μάλιστα καταθέτοντας πρόσφατα στο Ανθρωποκτονιών η συγκεκριμένη ιατροδικαστής ενέμεινε στην γνωμάτευση της!

Σε ότι αφορά την Ίριδα η κυρία Τσιόλα στην κατάθεση της (πραγματοποιήθηκε πριν την παράδοση του πορίσματος) αναφέρθηκε σε εγκληματική ενέργεια και συγκεκριμένα ασφυξία αποκλείοντας το ιστοπαθολογικό εύρημα της αγενεσίας του φλεβόκομβου ως αιτία θανάτου. Το ίδιο είχε κάνει και μέσω δυο επιστολών που είχε στείλει τον Απρίλιο του 2022 στις εισαγγελικές Αρχές, υποστηρίζοντας ότι μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας είχε ενημερώσει την εισαγγελία της Πάτρας για την ανάγκη συνδυαστικής διερεύνησης της υπόθεσης και ενός συνδυαστικού ελέγχου. Ως αιτία θανάτου στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση η κυρία Τσιόλα έβαλε την αγενεσία φλεβόκομβου (εύρημα της παθολογοανατόμου, Αντιγόνης Μητσέλου) και το πνευμονικό οίδημα.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις