Πάτρα – Δίκη Πισπιρίγκου: Η κατάθεση του νευρολόγου που είδε την Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο πριν πάθει την ανακοπή

Πισπιρίγκου
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στην Αθήνα, Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2023. Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι προγραμματισμένη η έναρξη της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας.Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι υπόλογη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" ,αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της, στις 11 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

O νευρολόγος είχε υποστηρίξει ότι από όλες τις εξετάσεις του παιδιού δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ακούσει σήμερα τον 4ο γιατρό  του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου να καταθέτει για το ποια ήταν η κατάσταση του παιδιού όταν εισήχθη με αναφερόμενους από την ίδια σπασμούς στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021. 

Μέχρι στιγμής οι τρεις γιατροί που έχουν καταθέσει έχουν ισχυριστεί ότι το κοριτσάκι δεν είχε παθολογικό πρόβλημα ενώ χαρακτήρισαν  «ανεξήγητη»  την ανακοπή της και ότι δεν την περίμεναν. Το ίδιο είχε καταθέσει  στην ανακρίτρια  και ο σημερινός μάρτυρας ο νευρολόγος  που εξέτασε  το παιδί την πρώτη ημέρα.

«Αφού είχε κάνει η μικρή την εισαγωγή, την εξέτασα στο δωμάτιο θεραπείας. Μόλις μπήκα στο δωμάτιο είδα τη μικρή με τη μητέρα της. Αρχικά πήρα το ιστορικό της μικρής από τη μητέρα ρωτώντας την τι έχει συμβεί. Μου απαντάει ότι η μικρή παρουσίασε κατά τη διάρκεια του νυχτερινού της ύπνου 2 ασαφή επεισόδια με τρομώδεις/σπασμωδικές κινήσεις πολύ μικρής διάρκειας, όπου και στα 2 επεισόδια η μητέρα αφύπνισε το παιδί ρωτώντας το τι έχει συμβεί και το παιδί περιγράφει ότι θυμάται το 20επεισόδιο λέγοντας ότι έτρεμε. Λόγω αυτών των επεισοδίων η μητέρα ήρθε στο νοσοκομείο με το παιδί για να δει τι συμβαίνει. Η περιγραφή δεν είχε χαρακτηριστικά επιληπτικού επεισοδίου. Παρόλα αυτά κάναμε τις εξετάσεις που έπρεπε σαν να ήταν επιληπτικό επεισόδιο, δηλαδή σαν να πρόκειται για ένα παιδί που είχε κάνει επιληπτική κρίση». 

νευρολόγος είχε υποστηρίξει ότι από όλες  τις εξετάσεις του παιδιού δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα.

«Την 2ηημέρα, τη Παρασκευή στις 09-04-2021, πραγματοποιήσαμε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα ύπνου, το οποίο και αυτό ήταν χωρίς παθολογικά ευρήματα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, το παιδί δεν εμφάνισε κάποιο από τα αναφερόμενα επεισόδια. Την Παρασκευή στις 09-04-2021, είχα σκοπό να δώσω εξιτήριο στο παιδί, σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους, αλλά οι τελευταίοι μου ανέφεραν ότι το παιδί παρουσίασε κοιλιακό άλγος και έμετο και θα παρέμενε νοσηλευόμενο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά το ανέλαβαν οι παιδίατροι και εγώ δεν ασχολήθηκα περαιτέρω με τη μικρή». 

Ο γιατρός δεν ξαναείδε το παιδί και ενημερώθηκε για την ανακοπή από τους συναδέλφους του  «Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να εμφανίσει ένα τέτοιο επεισόδιο» υποστήριξε στις αρχές αναφέροντας για τη μητέρα ότι «Ήταν μια μητέρα ψύχραιμη, η οποία ρωτούσε για τις εξετάσεις του παιδιού της ή για οτιδήποτε άλλο ήταν σχετικό με την υγεία του παιδιού της». 

Στη δίκη μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις  των γιατρών του Καραμανδάνειου θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των γιατρών του Ρίου .Εκεί έχει μεγάλη σημασία η κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη. Είναι πρώτος άνθρωπος που είχε υποψίες για τη μητέρα .

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις