Παραγγελία ποινικής δίωξης για Τουλουπάκη. Τι περιέχει το πόρισμα των αντεισαγγελέων

Μετά την διαβίβαση χθες Πέμπτη 9/7 του φακέλου με το πόρισμα από τους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της σκευωρίας της Novartis, όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων και της συμφωνίας που υπογράφηκε στις ΗΠΑ.

To πόρισμα παραδόθηκε ιδιοχείρως στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας κ. Βαγγέλη Ιωαννίδη.  Το eREPORTAZ εδώ και 14 μήνες που διεξάγεται η έρευνα από τους εισαγγελείς του Αρείου παρακολουθεί στενά την εξέλιξη και έχει προβεί σε αποκαλύψεις και οι τελευταίες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι Εισαγγελείς Ζαχαρής και Σοφουλάκης παραγγέλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για όλα αδικήματα που είχε κληθεί να δώσεις εξηγήσεις ενώπιον τους. Ήτοι για την τέλεση τεσσάρων αδικημάτων μεταξύ των οποίων η κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και η παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι σήμερα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ιωαννίδης δεν προσήλθε στην υπηρεσία του προφανώς είτε για να μην διαρρεύσει κάτι είτε για να μελετήσει την παραγγελία των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου.  Ένα ερώτημα που ακόμη μένει να διευκρινιστεί είναι το ποια Εισαγγελία θα χειριστεί το θέμα μια και η κ. Ελένη Τουλουπάκη υπηρετεί στην Εισαγγελία Αθηνών.

Τέλος όσων αφορά το μέλλον των δύο στενών συνεργατών της, των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς των κκ Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη αυτό θα κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο όπου θα καταλήξει ο φάκελος πολιτικών και μη προσώπων και θα αξιολογηθεί η δράση τους συνολικά στην εν λόγω υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Μιωνή: Θα χάσουν τον ύπνο τους με τις αποκαλύψεις που θα γίνουν. Καρφιά για Τουλουπακη και εισαγγελείς

Σύζυγος Ράϊκου κατά Τουλουπάκη: Βρίσκεται σε συνεργασία με τον Παπαγγελόπουλο- Με εξέθεσε για αντιπερισπασμό. Όλη η μήνυση

Υπόθεση Novartis: Η Τουλουπάκη φέρεται να διαβίβασε παραπλανητικά έγγραφα στη Προανακριτική

Ντοκουμέντο: Η υπόθεση της δήθεν μίζας Σαμαρά αρχειοθετήθηκε από την Τουλουπάκη!

Προανακριτική: O Μπρακουμάτσος αδειάζει Τουλουπάκη για τα έγγραφα του FBI. Θα τα στείλει ο ίδιος ή θα αναιρέσει όσα ζητούσε;

Novartis: Τον ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο της Τουλουπάκη ζητά ο σύζυγος της Ε. Ράικου, Λ. Καρνέσης

Ιωάννης Αγγελής: Η επιστολή που “καίει” Δημητρίου-Τουλουπάκη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις