Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση Novartis, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Η κατάθεσή της διήρκεσε 14 ώρες, ενώ κατέθεσε και υπόμνημα 125 σελίδων.

Μετά το τέλος της κατάθεσης της κ. Τουλουπάκη, ο συνήγορος υπεράσπισής της, Βασίλης Χειρδάρης, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η εντολέας μου, Ελένη Τουλουπάκη, μετά από 14ωρη κατάθεση στην ανακρίτρια αποσύνθεσε πλήρως τις κατηγορίες σε βάρος της. Υπερασπίστηκε τον θεσμικό της ρόλο, το κράτος δικαίου και τη δικαστική ανεξαρτησία. Υπερασπίστηκε τη θεσμική υποχρέωση των εισαγγελέων να ερευνούν κρίσιμες καταγγελίες και να ελέγχουν κάθε φερόμενη ως αξιόποινη πράξη. Υπερασπίστηκε και το δικαίωμα των πολιτών σε πλήρη ισότητα στην οποία στηρίζεται η αρχή ότι ουδείς μπορεί να αποφύγει τον έλεγχο και την νομιμότητα όποιος και να είναι και όποια ιδιότητα η αξίωμα και να έχει.

Κατηγορείται η κ. Τουλουπάκη, γιατί εφάρμοσε τους νόμους και εκτέλεσε το καθήκον της! Είναι τραγικό σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου η τήρηση της νομιμότητας και των καθηκόντων να οδηγεί στην θέση του κατηγορουμένου».

Η κ. Τουλουπάκη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες τής κατάχρησης εξουσίας (κακούργημα) και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Διαβάστε επίσης 

Υπόθεση Νοvartis: Νέα προθεσμία έλαβε η Ελένη Τουλουπάκη

Οι ευρωβουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στο ευρωκοινοβούλιο το θέμα των διώξεων Τουλουπάκη κι άλλων 2 δικαστικών

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις