Νεκρός από κορωνοϊό κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών

57χρονη

Κρατούμενος, ετών 70, κατέληξε από κορωνοϊό στις φυλακές Διαβατών. Οι επίσημες βεβαιώσεις τον εμφανίζουν να πέθανε σήμερα από πνευμονία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν αμφισβητούνται, ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Μετά από πολυήμερη εμφάνιση υψηλού πυρετού, ο συγκεκριμένος κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και νοσηλεύτηκε στο παιδιατρικό τμήμα. Στο θάλαμο, στον οποίο κρατείτο προ της νοσηλείας του, υπήρχαν και άλλα τρία άτομα, τα οποία επίσης έχουν διαγνωστεί με covid-19! Ήδη νοσηλεύονται εκτός φυλακής άλλοι τρείς κρατούμενοι με τα ίδια συμπτώματα.


Διαβάστε Επίσης: Έγκλημα Αγ. Βαρβάρα: Προφυλακιστέοι και οι τρεις ανήλικοι


Αθωράκιστες απέναντι στον κορωνοϊό οι φυλακές Διαβατών

Οι φυλακές των Διαβατών, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα καθώς δεν έχουν ούτε ένα μόνιμο γιατρό, ενώ για έκτακτα περιστατικά υγείας έχουν μόνο δύο υγειονομικούς υπαλλήλους.

Στην τελευταία της ανακοίνωση η ΟΣΥΕ περιέγραφε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί λόγω πανδημίας στις συγκεκριμένες φυλακές. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στην περίπτωση του Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης (Διαβατών), συνάδελφος σωφρονιστικός υπάλληλος επιβεβαιώθηκε ότι πάσχει από τον ιό στις 20/10/2020, ενώ ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες και άλλα κρούσματα σε άλλους συναδέλφους μέσα στην Φυλακή. Ο πρώτος κρατούμενος που επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα είναι στις 28/10/2020, αφού προηγουμένως προηγήθηκε εισαγγελική παραγγελία για να μεταβούν συμπτωματικοί κρατούμενοι από την ΕΛ.ΑΣ. σε εξωτερικά νοσοκομεία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ προσήλθαν στο Κατάστημα την περασμένη Παρασκευή 6/11/2020, όπου και διενήργησαν 150 τεστ από τους 530 συνολικά κρατουμένους που φιλοξενεί. Θετικά βγήκαν πάνω από 50, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο των δειγμάτων, ενώ ακόμα και σήμερα που συνεχίζονται τα rapid test από τον κατ’ επίσκεψη γιατρό του Καταστήματος εντοπίστηκαν άλλοι 8 κρατούμενοι θετικοί».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr , από τα τεστ που έχουν ήδη διενεργηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν διαγνωστεί περισσότεροι από 100 προσβεβλημένα άτομα, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος στους 530 κρατούμενους και στο υπαλληλικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φυλακές των Διαβατών έχουν προ πολλών ημερών “κλείσει” στο να δέχονται και άλλους κρατούμενους από τις περιφερειακές φυλακές της Βορείου Ελλάδος. Από την πλευρά της Γ.Γ.Αντεγκληματικής Πολιτικής υποστηρίζεται ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας των κρατουμένων.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις