Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Να αλλάξουν οι χρόνοι των ποινών για τα ειδεχθή εγκλήματα

Δημητρακόπουλος

Πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά και της επιτροπής παρακολούθησης ποινικού κώδικα, είναι ο ελάχιστος χρόνος πραγματικής έκτισης ποινής να διπλασιαστεί από τα 2/5 στα 4/5 για τα σοβαρά εγκλήματα ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.
«Μέχρι τα μέσα του 2021 θα είμαστε σε θέση να προτείνουμε τις αλλαγές στον ΠΝ, βάσει του χρονοδιαγράμματος, δεν βιαζόμαστε, δε βασιζόμαστε στην ψυχολογία της στιγμής» ξεκαθάρισε.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ποινικολόγος, σημείωσε ότι η δουλειά των δικηγόρων είναι «να υπερασπίζονται τον άνθρωπο και όχι το έγκλημα».

Αναφερόμενος στο έγκλημα των Γλυκών Νερών, ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε ότι «κανένας δικηγόρος δε θα υπερασπιστεί τους δράστες. Έχουμε τις αξιακές μας αρχές που δε μας επιτρέπουν σε τόσο στυγερά εγκλήματα να είμαστε υπερασπιστές».

Σχετικά με τις ποινές που αντιμετωπίζουν δράστες ειδεχθών εγκλημάτων, ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι θα πρέπει να αλλάξει ο χρόνος της φυλάκισης, καθώς ο πραγματικός χρόνος που κάθονται στη φυλακή σκληροί εγκληματίες είναι μικρός.

«Αυτό που θα πρέπει να κάνει η πολιτεία είναι να ενισχύσει τα μέτρα αστυνόμευσης στις περιοχές ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες».

«Θα πρέπει συντεταγμένα να κουβεντιάσουμε τον τρόπο έκτισης των ποινών», επισήμανε ο ποινικολόγος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία.

«Βάζουμε έναν γόνιμο προβληματισμό, οι πολιτικοί μπορούν να το αλλάξουν αυτό», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

πηγή: megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύτρας για τη επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας: Από την πρώτη στιγμή είχα αναφερθεί ότι η…

Παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις