Μένιος Φουρθιώτης: Το γαλάζιο κινητό, οι 2.000 κλήσεις και το SMS βοήθειας

κινητό

Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου “μίλησε” και αποκάλυψε στις Αρχές τις συνεννοήσεις του Μένιου Φουρθιώτη και των «ποινικών» του. Οι αστυνομικοί που συνεργάζονταν για τη διαλεύκανση των “επιθέσεων” εναντίον του, καθώς και το περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία περίμεναν ότι η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του προφυλακισμένου πλέον εκδότη θα “ξεκλείδωνε” την υπόθεση, όπως και έγινε.


«Πως επιχείρησαν να μας γαζώσουν οι ποινικοί του Φουρθιωτη» – Οι καταθέσεις των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της εργαστηριακής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε, “ξεζουμίστηκε” το γαλάζιο κινητό τηλέφωνο μάρκας SAMSUNG ενός εκ των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, οι Αρχές εξέτασαν 2.000 κλήσεις από το ιστορικό  του συγκεκριμένου τηλεφώνου που είχε δηλωθεί στο όνομα του Μένιου Φουρθιώτη και χρησιμοποιούσε ο Γ.Π.! Μπορεί η γαλάζια συσκευή να είχε πάνω από 500 αποθηκευμένες επαφές, όμως οι Αστυνομικοί ήξεραν που να εστιάσουν. Είναι ενδεικτικό ότι τις κρίσιμες ώρες μετά την συμπλοκή των “ποινικών” με τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ ο παρουσιαστής εμφανίζεται να τηλεφωνεί συνολικά 5 φορές προς το κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του ο Γ.Π., ο οποίος καταγράφεται να τον καλεί πίσω στις 2:23 τα ξημερώματα. Απολογούμενος προανακριτικά ο Γ.Π. “θυμήθηκε” τις τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και το μήνυμα του Φουρθιώτη χωρίς ωστόσο να δώσει επαρκείς απαντήσεις.

κινητό

Όπως είχε αποκαλύψει το dikastikoreportaz.gr την προηγούμενη εβδομάδα,  την προσοχή των Αρχών τράβηξε ο καταιγισμός κλήσεων λίγο πριν  κατά τη διάρκεια και λίγο μετά από το περιστατικό με τους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία. Το μπαράζ τηλεφωνημάτων διαδέχτηκε ένα γραπτό μήνυμα από το γαλάζιο κινητό τηλέφωνο. «ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ», έγραφε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρήστης της συσκευής είχε διαγράψει το συγκεκριμένο SMS, μαζί με άλλα δύο. Ωστόσο, η αρμόδια Υπηρεσία κατάφερε να τα “ανασύρει” και να τα εντάξει στη δικογραφία, μαζί με ένα αρχείο βίντεο που σχετίζεται με την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς κατά των τριών αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία.

Όπως είχε αναφέρει το dikastikoreportaz.gr πριν μια εβδομάδα, οι δράστες είχαν καταγραφεί από κλειστά κυκλώματα εικονοσκόπησης να πυροβολούν τους Αστυνομικούς, ενώ γνωστοποιήθηκε και η διαδρομή που ακολούθησαν για να διαφύγουν. Η κίνηση της μαύρης μοτοσυκλέτας «πιάνεται» στις κάμερες από την αρχή της Λεωφόρου Ερυθραίας μέχρι τη συμβολή των οδών Παλαιολόγου και Σοφοκλέους στη Νέα Ερυθραία, σε μια διαδρομή 4,3 χιλιομέτρων.

Νέες άρσεις

Την ίδια στιγμή με εισαγγελικές διατάξεις αναμένεται να γίνουν φύλλο και φτερότα τηλέφωνα αλλά και το ψηφιακό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή των κατηγορουμένων. Με διάταξη του εισαγγελέως Πρωτοδικών, Απόστολου Ανδρέου διατάχθηκε η άρση του απορρήτου για συνολικά 12 τηλεφωνικές γραμμές το διάστημα από 15 Ιανουαρίου 2021 μέχρι και 15 Μαρτίου 2021 προκειμένου να καταγραφούν οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα, τα email που αντάλλαξαν αλλά και πολλά ακόμα. Με άλλη διάταξη η οποία εκδόθηκε στις 28 Απριλίου και την υπογράφει η εισαγγελέας Χάϊδω Ζουγρή παραγγέλνεται στο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της ΔΕΕ να εξετάσει και να ανασύρει όλα τα δεδομένα (για το διάστημα 27-2-2021 μέχρι και 27-4-2021) που υπήρχαν σε τρία κινητά τηλέφωνα μάρκας Samsung που βρέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φουρθιώτης: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των «ποινικών» – Τι υποστήριξαν

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις