Μάτια και στόµατα ερµητικά κλειστά για τον «πατερούλη»

ιερέα

Ένα κορίτσι που τόλμησε να υψώσει ανάστημα. Να μιλήσει για όσα βίωσε ενώ ήταν ακόμα παιδί. Να καταγγείλει για βιασμό έναν ιερέα ακόμα και στον μητροπολίτη, περιμένοντας, μάταια, ανταπόκριση και βοήθεια.

Tου ΦΩΤΗ ΑΝ∆ΡΕΟΥ
Η Μητρόπολη Αγρινίου δεν έβλεπε, δεν άκουγε, δεν μιλούσε για τα ανοσιουργήματα του βιαστή ιερέα κατά της 22χρονης σήμερα κοπέλας, αν και ήταν για τα πάντα ενήμερη!

Είναι η 22χρονη σήμερα κοπέλα, που πριν από λίγες ημέρες άφησε άφωνη την κοινή γνώμη του Αγρινίου με τις καταγγελίες που έκανε για τον 49χρονο ιερέα Θεόδωρο ∆ροσοπαναγιώτη και το τι πέρασε στα χέρια του.

Ασέλγεια

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» φέρνει στη δημοσιότητα αποσπάσματα από όσα είπε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου οι οποίοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Επιλέγει όμως να μη δημοσιεύσει στοιχεία και πληροφορίες που θα «φωτογράφιζαν» την ταυτότητα της νεαρής, καθώς στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας πολλά μάτια έβλεπαν, περισσότερα αυτιά άκουγαν, αλλά τα στόματα παρέμεναν κλειστά για τη δράση του αποκαλούμενου «πατερούλη» – ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων.

«Σιωπή»

Αρχικά, αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική ∆ιεύθυνση ∆υτικής Ελλάδος δεν εξέδωσε ούτε ένα δελτίο Τύπου για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την περιοχή. Όμως τι να πει κανείς και για τον μητροπολίτη, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, γνώριζε τι συνέβη, αλλά δεν ενημέρωσε ποτέ τις Αρχές για τη δράση του ιερέα; Όπως είπε η ίδια: «Η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο το εκμυστηρεύθηκα ήταν ο μητροπολίτης στο γραφείο του στο Μεσολόγγι, και μάλιστα ήμουν τελείως μόνη μου, δίχως την παρουσία άλλου ατόμου. Τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου μιλήσαμε δημόσια για πρώτη φορά, για όσα υπεστήκαμε από τον ιερέα, στον μητροπολίτη, έναν άνθρωπο που σεβόμαστε και εκτιμούμε (…) Η Μητρόπολη ουδέποτε ενημέρωσε την Εισαγγελία Αγρινίου ή την Αστυνομία στο Αγρίνιο, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα ή μη των τόσο σοβαρών καταγγελιών μας».

Στη συνέχεια η κοπέλα προσπάθησε να περιγράψει τον τρόπο που ο 49χρονος έκαμπτε τις αντιστάσεις της αλλά και των άλλων ανήλικων παιδιών με τα οποία ζούσε στα σπίτια – κοινόβια τα οποία διατηρούσε. «Θεωρώ ότι ο ιερέας με κάποιον παράνομο τρόπο έδινε ψυχοτρόπες ουσίες στα άτομα που είχε στο κοινόβιο, ενήλικα και ανήλικα. ∆εν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς, δεν το χωράει ο νους μου, τα όσα υπομέναμε και τα όσα κάναμε υπό την καθοδήγησή του».

Τα «μάγια»

Ο π. Θεόδωρος ∆ροσοπαναγιώτης φέρεται να προσπαθούσε με κάθε δυνατό τρόπο να κρατήσει κρυφά τα όσα καταγγέλλει η 22χρονη ότι έκανε. Φαίνεται ότι δεν ήθελε το ένα παιδί να ξέρει τι είχε περάσει το άλλο. Σε αυτό το σχέδιο που είχε βάλει σε εφαρμογή τα «μάγια» ήταν απαραίτητα. «Μετά τον βιασμό μου, ο ιερέας μου έλεγε ότι δεν θα πρέπει να το σκέφτεσαι όλο αυτό. Επιπλέον δε μου είπε ότι αν πω κάτι τότε ‘‘τα μάγια θα επιστρέψουν’’ και ο ίδιος ‘‘θα αναγκαστεί να επαναλάβει όσα έκανε, για να λύσει τα μάγια για δεύτερη φορά’’. Με άλλα λόγια χειραγωγούσε το μυαλό μου σε όλα τα επίπεδα. Και για να υποστώ τον βιασμό και για να μη μιλήσω πουθενά. Όπως ακριβώς κάνουν όλοι οι βιαστές».

Όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου μπήκαν σε ένα από τα σπίτια – κοινόβια, υπήρξαν κάποια πράγματα που τους έκαναν εντύπωση όσον αφορά τη διαρρύθμιση των χώρων. Η 22χρονη τους έλυσε τις απορίες, αλλά τους αποκάλυψε και τα όσα συνέβαιναν. «Σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο στον πρώτο όροφο είχε υπολογιστή και προτεκτοράτα και μας έβαζε γύρω του να καθόμαστε αμφιθεατρικά και έβαζε και κάποια από εμάς ανάμεσα στα πόδια του και μας χάιδευε εσωτερικά στα μπούτια μας κατά τη διάρκεια της ταινίας».

Μέσω της «μαγείας» φαίνεται ότι είχε «μαγέψει» και τη μητέρα των δύο κοριτσιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η αδελφή της 22χρονης απέκτησε σχέση με ένα αγόρι, ο ιερέας βάλθηκε να τον απομακρύνει λέγοντας… μαγικά λόγια. «Όταν έκλεισα τα 18 γνώρισα ένα αγόρι με καταγωγή από τη Ναύπακτο. Η μάνα μου και ο ιερέας μου έλεγαν ότι αυτός είναι μάγος και μου κάνει μάγια και πως θα κάνει κακό και σε εμένα και στους πάντες μέσα στο κοινόβιο». Τα ίδια όμως έλεγε και για την αδελφή της θέλοντας να σπείρει διχόνοια μεταξύ των κοριτσιών. «‘‘Όταν η αδελφή σου κάνει έρωτα με τον φίλο της, έχουν δίπλα στο κρεβάτι τους τη φωτογραφία σου και σου κάνουν μάγια’’. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Κι όμως εγώ το πίστευα και φοβόμουν!» φέρεται να εκμυστηρεύτηκε η νεαρή στους αστυνομικούς που είχαν μείνει… άφωνοι. Σε μια παρόμοια κατάσταση και η μητέρα των κοριτσιών, η οποία παρουσιάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του ιερέα την ημέρα της απολογίας του. Η 22χρονη φανερά πικραμένη είπε στους αστυνομικούς: «∆εν το χωράει ο νους μου ότι η ίδια μας η μάνα τάσσεται τυφλά στο πλευρό του ιερέα και θεωρεί πως εμείς λέμε ψέματα και τον συκοφαντούμε».

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του ιερέα Θεόδωρου ∆ροσοπαναγιώτη και η προφυλάκισή του κάνουν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι σύντομα και άλλα στόματα στο Αγρίνιο θα «ανοίξουν».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις