Μ. Δημητρακόπουλος: Η Ε. Καϊλή ήταν για 16 ώρες σε ένα κελί στο κρύο, δεν της έδωσαν κουβέρτα, της πήραν το παλτό – Αυτά είναι βασανιστήρια

Καϊλή
Εύα Καϊλή

«Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια» σημείωσε ο συνήγορος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Για «βασανιστήρια» και «συνθήκες Μεσαίωνα» μίλησε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά την ακρόαση της έκπτωτης αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε ότι η πελάτης του αναγκάστηκε να παραμείνει σε απομόνωση για 6 ώρες, ενώ αν και κρύωνε δεν της έδωσαν το μπουφάν της.

Σημείωσε ότι ήταν καταπονημένη από όλη τη διαδικασία και αυτές οι συνθήκες έρχονται από τον Μεσαίωνα. Σύμφωνα με τους συνηγόρους της, το κλίμα ήταν από χθες αρνητικό. Η ακρόαση της άρχισε στις 12:05 με 1,5 ώρα καθυστέρηση και η απόφαση για το αν θα παραμείνει ή όχι προφυλακισμένη η κ. Καϊλή αναμένεται νωρίς το απόγευμα. Μαζί της στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και οι δύο δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος.

Η κ. Καϊλή παρέμεινε σταθερή στην υπερασπιστική της γραμμή και είπε στους Βέλγους δικαστές ότι η 22μηνών κόρη της την χρειάζεται. Ο κ. Ριζόπουλος σημείωσε ότι δεν μπορούν να τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά, ενώ άλλοι ευρωβουλευτές χρησιμοποιούν την ασυλία τους για να προετοιμαστούν.

«Την περασμένη εβδομάδα έμεινε στην απομόνωση για τρεις μέρες» καταγγέλλει ο κ. Δημητρακόπουλος. «Από το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, η Εύα Καϊλή τέθηκε στην απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Κρατήθηκε για 16 ώρες σε αστυνομικό κελί, όχι στη φυλακή, στο κρύο, της αρνήθηκαν δεύτερη κουβέρτα, της πήραν το παλτό, το φως ήταν συνεχώς αναμμένο και δεν την άφηναν να κοιμηθεί» πρόσθεσε.

«Η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει τις κατηγορίες αλλά υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας, είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι συμπεριφορές παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αυτά τα γεγονότα συνιστούν βασανιστήρια, αυτά τα γεγονότα αντικατοπτρίζουν τον Μεσαίωνα. Ελπίζω σε δίκαιη δίκη, είμαστε στην Ευρώπη» σχολίασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Μάτι: «Μάτια δεν υπήρχαν, τα χεράκια τους είχαν σουρώσει» – Συγκλονίζουν οι γονείς – Διακόπηκε για τις 23/1

Πέτρος Φιλιππίδης: Δεν πήγε στην δίκη – Τι συμβαίνει με την υγεία του

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις