Λάρισα: «Στρίμωξε το παιδί μου με ένα θρανίο και το χτυπούσε…»

παιδί

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ένας δάσκαλος και ένας γυμναστής με την κατηγορία ότι άσκησαν σωματική βία σε βάρος ενός τότε 10χρονου μαθητή στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ


Υποστηρίζει η μητέρα, ενώ σε δίκη παραπέμπονται δάσκαλος και γυμναστής για ξυλοδαρμό μαθητή στη Λάρισα!

Ο εκπαιδευτικός από την πλευρά του καταγγέλει εκβιασμό και απαίτηση χρημάτων για απόσυρση της μήνυσης σε βάρος του.


Σύμφωνα με τις Αρχές ο δάσκαλος, ηλικίας 57 ετών σήμερα, στις 3 Ιουνίου 2021 έπιασε το παιδί με τα χέρια του γύρω από τον λαιμό και του τράβηξε τα αυτιά, προκαλώντας του αμυχές και μώλωπες στα αυτιά, στον λαιμό και στην τραχηλική χώρα. Την επόμενη μέρα κατηγορείται ότι, αφού στρίμωξε τον συγκεκριμένο μαθητή πίσω από ένα θρανίο μέσα στην τάξη, τον έπιασε από τον λαιμό και τα αυτιά τραυματίζοντάς τον και πάλι.

Η μητέρα

«Το χτύπησε το παιδί πολύ άσχημα και δεν είπαμε και τίποτα. Τον είδα γρατζουνισμένο στο σβέρκο και στα αυτιά, με μελανιές στον λαιμό. Tον ρωτάω: ‘‘Ποιος σε χτύπησε;’’. Μου λέει’ ‘με χτύπησε ο δάσκαλος και δεν ξέρω τον λόγο!’’ μας είπε η μητέρα του μικρού μαθητή και περιγράφει: « Ήταν φοβισμένο το παιδί. Φαίνεται θα του είπε ‘‘άμα τα πεις στη μαμά σου θα σου κάνω κι άλλο κακό’’». Η μητέρα τονίζει στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ότι το παιδί της δεν ήθελε να της μιλήσει για ό,τι συνέβη. Συμμαθητές του παιδιού στις καταθέσεις τους επιβεβαίωσαν τον ξυλοδαρμό του 10χρονου: «Πετάχτηκε ένα κοριτσάκι από το ολοήμερο σχολείο και μου είπε για το παιδί μου: ‘‘Το στρίμωξε ο δάσκαλος με ένα θρανίο στη γωνία και το χτυπούσε’’», μας είπε η μητέρα η οποία όταν έμαθε τι συνέβη πήγε στο σχολείο και ζήτησε τον λόγο από τον δάσκαλο: «Του λέω ‘‘γιατί χτύπησες το παιδί; Γιατί δεν με ειδοποίησες; Αν έκανε φασαρία γιατί δεν με ενημέρωνες;’’. Μέχρι τώρα δεν πήρα καμία απάντηση». Η μητέρα μας είπε πως βλέποντας τον δάσκαλο έκρινε ότι: «Είχε λίγο βίαιη συμπεριφορά. Αυτός δεν ήταν και νορμάλ. Δεν τον ένοιαζε τίποτα. Πήγαινε στο κυλικείο, έτρωγε φαγητό μέσα στην τάξη», συμπλήρωσε η καταγγέλλουσα.
Οι δικαστές παραπέμπουν όμως σε δίκη και τον 64χρονο γυμναστή του σχολείου με την κατηγορία ότι στις 2 Ιουνίου 2021 τραυμάτισε τον 10χρονο στον λαιμό. Αμυχές και τραυματισμούς που επιβεβαίωσε η ιατροδικαστής Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή. Στο πόρισμα που υπογράφει αναφέρει ότι ο 10χρονος έφερε «αμυχές, ημισεληνοειδείς, σε φάση αρχόμενης επούλωσης, στα πτερύγια αμφοτέρων των ώτων, ενδεικτικές εξ συλλήψεως αυτών.
– Εκδορές με συνοδές αμυχές, δεξιάς πλαγιο-οπίσθιας τραχηλικής χώρας, σε φάση αρχόμενης ή επούλωσης ενδεικτικής εξ ονύχων».

παιδί

Οι κατηγορούμενοι

Στην απολογία τους τόσο ο δάσκαλος όσο και ο γυμναστής αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι άσκησαν βία σε βάρος του μαθητή.
Στο υπόμνημα εξηγήσεων ο δάσκαλος υποστηρίζει: «Στις δύο πανομοιότυπες μηνύσεις της σε βάρος μου η (Μ…) αναφέρει ότι: Πληροφορήθηκε από τον ανήλικο γιο της, ο οποίος δήθεν ήταν φοβισμένος, ότι τον χτύπησα και του έκανα σημάδια στον λαιμό και συγκεκριμένα ότι τον έπιασα με τα χέρια μου από τον λαιμό και στη συνέχεια του τράβηξα τα αυτιά … ζητώντας μου εξηγήσεις εγώ δήθεν την εξύβρισα λέγοντάς της ‘‘άντε μαρή από εδώ, άντε και γ@@@σου’’. Όλα τα ανωτέρω είναι ψευδή διότι ουδέποτε συνέβησαν από εμένα και από κανέναν δάσκαλο του σχολείου. Συγκεκριμένα ποτέ δεν ασκήθηκε κανενός είδους βία σε βάρος του συγκεκριμένου μαθητή, ο οποίος γενικά επιδεικνύει αποκλίνουσα συμπεριφορά και έχει την τάση να διαπληκτίζεται με συμμαθητές του και γι’ αυτό μονίμως έχει σημάδια παντού. Σε κάθε περίπτωση ποτέ δεν εξύβρισα κανέναν, όταν μάλιστα μου ζητήθηκαν εξηγήσεις από τη μητέρα του μαθητή. Όλα τα ανωτέρω αποδεικνύονται περίτρανα από την κατάθεση που έδωσε ο ίδιος ο μαθητής, ο οποίος εξηγώντας το δήθεν περιστατικό ξυλοδαρμού του εμπλέκει τρία μέλη από το εκπαιδευτικό προσωπικό, εμένα ότι δήθεν του τράβηξα τα αυτιά, σχετικά με τα σημάδια του στον λαιμό και παλαιότερα ανέφερε για σφίξιμο στους ώμους τον γυμναστή του. Όσα ψευδώς και αντιφατικά κατέθεσε ο μαθητής τα είχε μεταφέρει στη μητέρα του, η οποία εν γνώσει της, αν και πληροφορήθηκε την αλήθεια, με στοχοποίησε και με κατασυκοφάντησε, ενώ μετά βεβαιότητος γνώριζε από τον γιο της ότι κανένα μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού έχει χειροδικήσει σε βάρος του γιου της και ο τελευταίος συχνά διαπληκτίζεται με συμμαθητές του».

παιδί παιδί

«Με εκβίαζαν»

Ο δάσκαλος προσέθεσε ακόμη: «Σημειώνω επιπροσθέτως (σε σχέση με τα όσα ανέφερα στη μήνυσή μου) ότι ο μαθητής συνεχίζει να φέρει σημάδια από διαπληκτισμούς είτε στο σχολείο είτε κατά τον ιδιωτικό του βίο, κάτι το οποίο έχει σημειωθεί στο βιβλίο συμβάντων του σχολείου στο οποίο φοιτά, προς αποφυγήν έτερων περιστατικών εμπλοκής του εκπαιδευτικού προσωπικού. Γι’ αυτό και ανακλήθηκε αρχικά η από 4/6/2021 μήνυση σε βάρος μου. Μάλιστα δόθηκαν και αμοιβαίες εξηγήσεις με τη μητέρα του μαθητή, παρουσία του γιου της, η οποία με κάλεσε στο σπίτι τους για να με αποζημιώσει για την ταλαιπωρία μου. Όταν, όμως, στις 5/6/2021 μετέβην στο σπίτι της, παρουσία τουλάχιστον δώδεκα ατόμων, τα περισσότερα αθίγγανοι, μου ζητούσε η μητέρα και οι τρίτοι εκβιαστικά και επιτακτικά – πιέζοντας με, πιάνοντάς με και ψαχουλεύοντας τις τσέπες. Κουνούσαν φωτογραφίες με τα σημάδια του μαθητή και της εφημερίδας ‘‘Ελευθερία’’ (σ.σ. που πρωτοδημοσίευσε την καταγγελία το 2021). Δεν με άφηναν να αποχωρήσω από τον χώρο και να επιβιβαστώ στο μηχανάκι. Μου ζητούσαν χρήματα (1.000 ευρώ) για να μη μου κάνουν εκ νέου μήνυση. Όταν αρνήθηκα και κάλεσα το 100 γιατί φοβήθηκα και για τη σωματική μου ακεραιότητα, η μητέρα μετέβη εκ νέου στο Α.Τ. Λάρισας και υπέβαλε την από 5/6/2021 μήνυση σε βάρος μου. Συνεπώς η μητέρα του μαθητή προέβη και στο αδίκημα της εκβίασης σε βάρος μου.

Αναφορικά με τα καταγγελλόμενα σημειώνω ότι η κατασυκοφάντηση έγινε και σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης (κλειστή ομάδα για μητέρες) αλλά και στον τοπικό Τύπο (εφημερίδα «Ελευθερία»), όπου η μητέρα του ανηλίκου (δίδοντας συνέντευξη για τις ανάγκες του ρεπορτάζ) διατεινόταν ότι χειροδικούσα σε βάρος του γιου της κατά καιρούς, αν και γνώριζε μετά βεβαιότητος ότι τα εν γένει σημάδια του γιου της προέρχονται από τους διαπληκτισμούς που γίνονταν μεταξύ μαθητών».

Ο 57χρονος κατηγορούμενος κατέθεσε με τη σειρά του έγκληση σε βάρος της μητέρας του παιδιού. Την κατηγορεί ότι τον εκβίασε ζητώντας του χρήματα για να αποσύρει τη μήνυση σε βάρος του. Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του, η γυναίκα γρατζούνισε με τα κλειδιά της το αυτοκίνητό του για να τον εκδικηθεί: «Στις 23/6/2021, ημέρα Τετάρτη, στις 11 π.μ. η Μ. Γ. κινούμενη έξω από το σχολείο στο οποίο υπηρετώ, αφού ήλεγξε σχολαστικά αν την παρακολουθεί κάποιος, γρατζούνισε με το κλειδί της το ΙΧ αυτοκίνητό μου μάρκας Daihatsu, τύπου Cuore, χρώματος ασημί, κατά μήκος της αριστερής πλευράς του, γεγονός το οποίο πληροφορήθηκα από γειτόνισσα της περιοχής και δασκάλα που την είδε με τα κλειδιά στο χέρι, προξενώντας εντελώς απρόκλητα φθορές αξίας τετρακοσίων ευρώ και για τον λόγο τούτο ζητώ τη νόμιμη τιμωρία της για το αδίκημα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας».

παιδί

«Ζητάω δικαίωση»

Η μητέρα αρνείται κατηγορηματικά ότι εκβίασε τον δάσκαλο και ότι γρατζούνισε με τα κλειδιά της το αυτοκίνητο: «Δικαίωση θέλω, να βγει και να πει την αλήθεια, γιατί το χτύπησε το παιδί. Ισχυρίστηκε ότι έκανα ζημιά στο αυτοκίνητό του, αυτό είναι ψευδές. Ούτε το αυτοκίνητό του πείραξα, ούτε τον εκβίασα», μας λέει.

Ο γυμναστής

Εξεταζόμενος χωρίς όρκο ο γυμναστής αρνήθηκε με τη σειρά του ότι βιαιοπράγησε σε βάρος του μαθητή. «Όσον αφορά τα καταγγελλόμενα έχω να καταθέσω ότι ο μαθητής … κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας συμμετείχε σε διενέξεις και συνεχείς συμπλοκές, με αποτέλεσμα να φέρει εκδορές και εκχυμώσεις», είπε μεταξύ άλλων.

«ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ»

Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος μητέρας μαθητή

Ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης

«Ο δάσκαλος τις επόμενες ημέρες μετά την κακοποίηση πήγε στο σπίτι της εντολέως μου στη Νέα Σμύρνη Λάρισας και προσπάθησε να συμβιβάσει το θέμα, να μη γίνει μήνυση. Προσπάθησε να στοιχειοθετήσει το έγκλημα της εκβίασης, δηλαδή ότι η μητέρα τον εκβιάζει για χρήματα, όπως επίσης υπέβαλε μήνυση γιατί υπήρχε μια φθορά στο αυτοκίνητό του.

Όλη αυτή η τακτική όμως για μας έγινε προκειμένου να πείσει το δικαστήριο που θα γίνει στη Λάρισα να αποφύγει την ποινική του μεταχείριση. Όμως τα στοιχεία είναι αδιάσειστα.

Και το κεφάλι του μαθητή (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες) έχει χτυπηθεί, έχει εκδορές και έχει γίνει ακτινογραφία. Όλες οι μαρτυρίες συνηγορούν ότι ο δάσκαλος και ο γυμναστής κακοποίησαν τον μαθητή. Ζήτησε συμβιβασμό ο δάσκαλος, ο οποίος συνέχεια παίρνει αναρρωτικές. Δεν είναι ποτέ στο πόστο του. Όλοι το γνωρίζουν στο περιβάλλον αυτό», καταλήγει ο δικηγόρος της μητέρας.

Η δίκη του δασκάλου και του γυμναστή επρόκειτο να γίνει στις 12 Ιανουαρίου 2024. Αναβλήθηκε για τις αρχές Νοεμβρίου 2024. Αναβολή πήρε και η εκδίκαση της μήνυσης που έκανε ο δάσκαλος στη μητέρα του μαθητή.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστας Κωστόπουλος: «Μου είπε πως την βίασε λίγες ώρες μετά το συμβάν» κατέθεσε ο σεναριογράφος Κώστας Βαζάκας

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 24χρονος Αλβανός για βιασμό 12χρονου αγοριού

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις