Κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης: Προφυλακίστηκαν οι 10 κατηγορούμενοι – Μαζί τους και οι δύο Λιμενικοί

57χρονη

Προσωρινά κρατούμενοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν τα 10 άτομα μεταξύ των οποίων και δύο στελέχη του λιμενικού σώματος, που κατηγορούνται για συμμετοχή τους σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι άλλα τρία άτομα που εμπλέκονται και κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση είναι ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας ο κατώτερος αξιωματικός του λιμενικού σώματος αποτελούσε ζωτικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης επιφορτισμένος με το ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών ενώ εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες που είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσαν.

Εξάλλου ο ανώτερος αξιωματικός του λιμενικού με το βαθμό του πλωτάρχη παρείχε εκ της θέσης του την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μια 71χρονη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης η οποία ήταν επιφορτισμένη με την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση διενεργήθηκε αυτοψία στο χώρο αποθήκευσης των κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά όπου διαπιστώθηκε ότι σε τρεις συνολικά υποθέσεις όπου κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες σε σάκους, αυτοί έφεραν παραβιασμένη σφραγίδα παρότι το περιεχόμενό τους είχε καταμετρηθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους και είχε σφραγιστεί.

Υπολογίζεται ότι κατά τη διερευνώμενη περίοδο η εγκληματική οργάνωση διακίνησε τουλάχιστον 14.500 γραμμάρια κοκαΐνης ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη ανέρχεται σε 1.232.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα έφερε το ΟΡΕΝ φωτογραφίες ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τους δέκα κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και δύο λιμενικοί.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον λιμενικό να πηγαίνει στο σπίτι το οποίο έχει χαρακτηριστεί στη δικογραφία ως καβάντζα. Σε αυτό έκρυβαν τις κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών και όπως φαίνεται, ο λιμενικός είχε πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο. Πάντα λοιπόν, οι αστυνομικοί παρατηρούσαν πως έμπαινε και έβγαινε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Άλλες φορές φορούσε μάσκα, άλλες full face.

Δείτε βίντεο με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προφυλακιστέοι οι δύο Ρομά που είχαν συλληφθεί στη θανάσιμη καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Διορίζονται 375 συμβολαιογράφοι

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις