ΚΙΝΑΛ: “Καταδικάζουμε την ανεύθυνη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Τσιάρα”

ΚΙΝΑΛ: Χαρακτηρίζει ανεύθυνη τη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Τσιάρα όσον αφορά την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει:

“Καταδικάζουμε την ανεύθυνη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Τσιάρα, ο οποίος το βράδυ της 15/10 με μια πρόχειρη και ασαφή ανακοίνωση, ανέστειλε λόγω της κακοκαιρίας τη λειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Αττικής, εκτός “από τις υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα”, για τις οποίες προφανώς δεν υπήρχε αδυναμία ή δυσχέρεια μετακίνησης δικηγόρων και πολιτών εξαιτίας της κακοκαιρίας!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α.Π.: Δεν μειώνεται η ποινή του παιδοκτόνου αστυνομικού των ΜΑΤ που έπνιξε την 7χρονη κόρη του

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εισαγγελική παρέμβαση για το πλημμυρισμένο λεωφορείο


Η παντελώς άστοχη, αόριστη, ασαφής και δυσνόητη αυτή διατύπωση της ανακοίνωσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οδήγησε την επομένη ημέρα το πρωί, ιδίως στο Πρωτοδικείο Αθηνών, σε μια πρωτοφανή αναστάτωση και ταλαιπωρία εκατοντάδες δικηγόρους και πολίτες, αφού ουδείς γνώριζε ποιες υποθέσεις θα εκδικάζονταν και ποιες όχι, γεγονός που αναμφίβολα τραυμάτισε την εικόνα της απονομής της Δικαιοσύνης και προκάλεσε τεράστια άνευ λόγου ταλαιπωρία σε πολίτες, δικαστές και δικηγόρους..

Οι συνεχείς αστοχίες, οι προφανείς ανεπάρκειες και η διαρκής αδυναμία αντιμετώπισης οποιουδήποτε προβλήματος εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η μόνη υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει ο κ. Υπουργός στο θεσμό της Δικαιοσύνης είναι η αποχώρησή του…”

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις