ΚΕΕΛΠΝΟ: Αθώωση Πουλή στη δίκη με τον σεκιουριτά του Πολάκη

Πουλής

Σαν χάρτινος πύργος κατέπεσε το κατηγορητήριο που έφερε τον πρώην εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, να είχε επιτεθεί προκαλώντας σωματικές βλάβες στον γνωστό σεκιουριτά, Κ. Γιαννακουλόπουλο, η εταιρεία συμφερόντων του οποίου πριμοδοτήθηκε με οκτώ εκατομμύρια ευρώ επί ημερών Παύλου Πολάκη. Το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο κύρηξε αθώο το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κρίνοντας ως ψευδείς τις καταγγελίας του γνωστού σεκιουριτά ο οποίος, σε άλλη υπόθεση, ελέγχεται για τα εκατομμύρια που έλαβε η εταιρεία της συζύγου του κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τουναντίον, αυτό που αποκαλύφθηκε  πανηγυρικά κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν οι πρακτικές εκφοβισμού, ύβρεων και πιέσεων που έφταναν ακόμα και στην σωματική επίθεση στο πρόσωπο του Σταμάτη  Πουλή  ως τότε  πρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων την επίμαχη περίοδο, επί πολιτικής ηγεσίας Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας. Στόχος όπως αποδείχτηκε στο ακροατήριο ήταν τελικά ο εκφοβισμός του Σταμάτη Πουλή προκειμένου να σταματήσει τις καταγγελίες και την διερεύνηση για την γνωστή εταιρεία security του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επί Πολάκη, συμφερόντων του κ. Γιαννακουλόπουλου. Η απόπειρα εκφοβισμού βεβαίως απέτυχε και τα στοιχεία καταγγέλθηκαν από τον ίδιο στις αρμόδιες αρχές, αν και δυστυχώς όπως είχε αποκαλύψει το eReportaz η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου είχε αποκρύψει τα πραγματικά γεγονότα, προσπαθώντας να συγκαλύψει την εταιρεία security και τα τεράστια ποσά που εισέπραττε παρανόμως.

Όπως έχουμε αποκαλύψει, η υπόθεση με τις παράνομες δαπάνες εκατομμυρίων Ευρώ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. προς την εταιρεία triple S της οικογένειας Γιαννακουλόπουλου, οδήγησε  στα τέλη του 2020 σε σύνταξη πορίσματος από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στην οποία προΐσταται ο Άγγελος Μπίνης. Ένα πόρισμα που καταγράφει με λεπτομέρειες τον παράνομο χορό εκατομμυρίων που  είχε στηθεί στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επί θητείας Πολάκη γύρω από την εταιρεία security και το οποίο έχει διαβιβασθεί στην Οικονομική Εισαγγελία για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Η απόφαση του δικαστηρίου αθωώνει για ακόμη μία φορά τον Σταμάτη Πουλή, στην ουσία επιβεβαιώνει τον προσωπικό, πολιτικό και επαγγελματικό διωγμό που ο ίδιος υπέστη καθώς δεν εξυπηρέτησε τις μεθοδεύσεις του τότε Υπουργείου Υγείας και δεν συνέπραξε στην άδικη στοχοποίηση του Άδωνι Γεωργιάδη και άλλων Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις