Καλογρίτσας: Ποινική δίωξη στους Χούρι μετά τη μήνυση του εργολάβου

Καλογρίτσας

Ο Καλογρίτσας και οι Χούρι! Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα ο οποίος μέσω της εταιρείας του “Τοξότης” είχε μηνύσει τους βαθύπλουτους κατασκευαστές της CCC, οικογένεια Χούρι, για την διαβόητη υπόθεση με τα 3.000.000 ευρώ τα οποία φέρονται να δόθηκαν προκειμένου να συμμετάσχει, κατ’ εντολή της πρώην κυβέρνησης, στον τηλεοπτικό διαγωνισμό-παρωδία του Σεπτεμβρίου του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr, ο εισαγγελέας ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση (Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος), άσκησε δίωξη για τα αδικήματα της απάτης, απάτης επί δικαστηρίω αλλά και της ψευδορκίας (πλημμέλημα).

H συγκεκριμένη εξέλιξη όχι μόνο επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Καλογρίτσα αλλά δυσχεραίνει έτι περαιτέρω τη θέση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, ο οποίος ως γνωστόν μετά το πέρας της Προανακριτικής παραπέφθηκε για παράβαση καθήκοντος. Και αυτό γιατί η επιχειρηματολογία του κ. Παππά και κατ’ επέκταση ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ, στηριζόταν στο επιχείρημα όλα αυτά τα είχε “φανταστεί” ο Καλογρίτσας προκειμένου να γλιτώσει την επιστροφή των 3.000.000 ευρώ που ζητούσαν επιτακτικά οι Χούρι.

Μάλιστα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα φίλια ΜΜΕ “κράδαιναν” την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της Ελβετίας το οποίο “δικαίωνε” τους Παλαιστινίους κατασκευαστές και επικυρώθηκε από τα ελληνικά δικαστήρια. Κατά την εισαγγελική κρίση όμως η οποία κατέληξε στην άσκηση δίωξης για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, τα 3.000.000 ευρώ ουδέποτε δόθηκαν για έργο που θα έκανε η εταιρία του Καλογρίτσα στη Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αντιθέτως δόθηκαν προκειμένου ο εργολάβος να συμμετάσχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί πλήρη δικαίωση για την εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” η οποία πρώτη ανέδειξε το θέμα, φέρνοντας στο “φως” της δημοσιότητας όλα τα στοιχεία ντοκουμέντα τα οποία αποδείκνυαν την εικονικότητα της συγκεκριμένης σύμβασης! 

H μήνυση 

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιουλίου 2020, ο Καλογρίτσας μέσω της εταιρίας “Τοξότης” είχε καταθέσει έγκληση στην εισαγγελία Αθηνών ζητώντας την ποινική δίωξη:

α) των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας του α.ν. 89/1967 με  την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»,  η οποία εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λ.  Κηφισίας αρ. 62Β  και    εκπροσωπείται νόμιμα,

β) Του Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ), ο οποίος κατοικεί στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λ. Κηφισίας αρ. 62Β,

γ) Του Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ),  ο οποίος κατοικεί στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λ. Κηφισίας αρ. 62Β,

4) Tων νομίμων εκπροσώπων της  κατά το δίκαιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συσταθείσας εταιρίας με την επωνυμία «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», η οποία έχει  την έδρα  της  στο Ντουμπάι Floor No 1, Flat 101/104, Bay Square, Business Day, Building NO 2 PO BOX 1741, DUBAI UAE, με αριθμό Εμπορικού Μητρώου Νο: 226076 και   εκπροσωπείται νόμιμα.

Στη μήνυσή του ο Καλογρίτσας ανέφερε ότι οι πρώην κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του. «Οπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση περί “υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία του α.ν. 89/1967 με την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο της οποίας (αφανούς εταιρείας) η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά «μπροστά» την άνω αιτούσα και θυγατρική της – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να δικαιολογήσει έναντι των Τραπεζών και των Αρχών το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας».

Για τα 25 εκατ. συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Περαιτέρω, η συμφωνηθείσα συμμετοχή της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» στο πλαίσιο της άνω αφανούς εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 25.000.000€, έναντι του οποίου η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», κατέβαλε το ποσό των 3.000.000€, με τον άνω επιλεγέντα από μέρους της τρόπο, ήτοι μέσω της σύλληψης της ιδέας ισόποσης προκαταβολής στο πλαίσιο εικονικής σύμβασης για ανάθεση από μέρους της θυγατρικής της «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» υποτιθέμενης “υπεργολαβίας”, και παραπείθοντάς τον Χρήστο Καλογρίτσα – ο οποίος ήταν αυτός που είχε υποδειχθεί ως συνομιλητής και πράγματι συνομιλούσε στις σχετικές διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις ιδία με τον 2ο εγκαλούμενο Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ)- να υπογράψει η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιούνταν ομοίως στον κατασκευαστικό κλάδο, τυπικά προς «κάλυψη» της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» την άνω εικονική σύμβαση περί υποτιθέμενης “υπεργολαβίας” με την άνω θυγατρική της – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», παραλείποντας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για καταβολή του υπολοίπου. Το άνω δε ποσό € 3.000.000 αντιστοιχούσε στην προβλεπόμενη από την Προκήρυξη του άνω Διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας του κ. Σπυρόπουλου εξετάστηκε πλήθος μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Καλογρίτσας, ενώ κλήθηκαν και οι “μίδες” των κατασκευών να παράσχουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους. Μετά την επεξεργασία του υλικού της δικογραφίας ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις προκειμένου να ασκηθούν διώξεις για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις