Καλογρίτσας Gate: Επιμένουν ότι τα 3 εκατ. ευρώ ήταν για κατασκευαστικό έργο οι Χούρι

Καλογρίτσας

Στην παροχή εγγράφων εξηγήσεων ενώπιον πταισματοδίκη προχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι της εταιρείας CCC στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα ότι στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες διεκπεραίωνε εντολές του πρώην υπουργού Νίκου Παππά.

Σημειώνεται, ότι γνωστός εργολάβος έχει καταγγείλει πως το ποσό των 3εκ. ευρώ , που εμφανίζεται ως προκαταβολή για υπεργολαβία της εταιρείας του «Τοξότης» στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, αφορούσε στην πραγματικότητα συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής του λιβανέζικου ομίλου για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, φιλικού προς την κυβέρνηση.

Κατά πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της λιβανέζικης εταιρίας διέψευσαν τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα και επέμειναν στο ότι τα χρήματα αυτά ήταν προκαταβολή για το έργο που αν και δεν έγινε ο Καλογρίτσας δεν τους τα επέστρεψε. Επιπλέον, επικαλέστηκαν και την απόφαση και του ελληνικού δικαστηρίου που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, επικυρώνοντας αυτή του Ελβετικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι τα 3 εκ. ευρώ αφορούσαν στο έργο και πρέπει άμεσα ο Χ. Καλογρίτσας να τα επιστρέψει.

Μετά τις εξηγήσεις που κατατέθηκαν σήμερα, η δικογραφία αναμένεται να επιστρέψει στον εισαγγελέα, ο οποίος ενδέχεται να την διαβιβάσει στη Βουλή λόγω του ότι ο εργολάβος καταγγέλλει τον πρώην υπουργό Ν. Παππά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατάθεση-βόμβα Καλογρίτσα για Παππά

 

Χρήστος Καλογρίτσας: Καταθέτει στον ανακριτή για Παππά, κανάλια και τα 3 εκατ. των Χούρι

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις