Κ. Τσιάρας: Με την ψηφιοποίηση των επιδόσεων στις ποινικές και πολιτικές υποθέσεις εξασφαλίζεται η πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση

Τσιάρας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, μετά τη ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για την σταδιακή “Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και αποδέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας από τη διενέργεια επιδόσεων εγγράφων της ποινικής και πολιτικής δίκης», σε δήλωσή του αναφέρει ότι με τη ψηφιοποίηση των επιδόσεων επιταχύνονται οι διαδικασίες διενέργειας επιδόσεων και εξασφαλίζεται η πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση του παραλήπτη για την ύπαρξη επιδοτηρίου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσιάρας, δήλωσε:

«Η ψηφιοποίηση όλων των επιδόσεων θα επιφέρει μείωση του διοικητικού κόστους για το ελληνικό Δημόσιο, μείωση του οικονομικού κόστους που βαραίνει τους πολίτες αλλά και αποδέσμευση εκατοντάδων αστυνομικών, οι οποίοι επιστρέφουν στα κύρια καθήκοντά τους για την εμπέδωση της ασφάλειας και την προστασία του πολίτη».

Σημειώνεται ότι η αποδέσμευση ακόμα περισσότερων αστυνομικών πρόκειται να επιτευχθεί με τη σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας, καθώς προβλέπεται ειδικός ένστολος κλάδος που θα αναλάβει τη φύλαξη των δικαστικών κτιρίων, με την οποία σήμερα είναι επιφορτισμένες οι διωκτικές αρχές. Η Δικαστική Αστυνομία που θα συσταθεί θα αναλάβει την εκτέλεση εκκρεμών καταδικαστικών αποφάσεων, τις οποίες εκτελεί ακόμα και σήμερα η Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣτΕ: Μόνο οι Μεσσήνιοι παραγωγοί της ελιάς Καλαμών μπορούν να αναγράφουν στις συσκευασίες την ένδειξη «Καλαμάτα»

Λάρισα: Εργοδότης ανάγκασε υπάλληλο του να συνευρεθεί με 6 άντρες σε λίγες ώρες!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις