Ηλέκτρα Γέρου: Η γιατρός που σέρβιρε ντόπα (μέσω ορού) σε VIP!

Ντίνος Μήτογλου

Η μήνυση-ντοκουμέντο την οποία κατέθεσε στις 7 Ιουλίου 2022 ο διεθνής μπασκετμπολίστας Ντίνος Μήτογλου ο οποίος πιάστηκε ντοπαρισμένος κατά τη διάρκεια σχετικού ελέγχου, στάθηκε η αφορμή για να αποκαλυφθεί η δράση της 48χρονης μικροβιολόγου Ηλέκτρας Γέρου, της γιατρού των VIP, η οποία υποσχόταν «ευεξία», «αθανασία» και «γρήγορη μυϊκή αποκατάσταση» μέσω ορών που χορηγούσε ενδοφλεβίως σε ασθενείς της.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


H μικροβιολόγος των διασήμων Ηλέκτρα Γέρου και ο διεθνής μπασκετμπολίστας Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος αποκάλυψε την παράνομη δράση της


Μέσω του δικογράφου-βόμβα το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και της Αρμάνι Μιλάνο, Ντίνος Μήτογλου, ουσιαστικά άνοιξε τα μάτια των Αρχών σχετικά με την παράνομη δράση της μικροβιολόγου, η οποία δεν δίσταζε να χορηγεί απαγορευμένες ή επικίνδυνες ουσίες στους καλούς πελάτες που την επισκέπτονταν.

Γνωριμία

ΜήτογλουΌπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υπόψη του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, ο Μήτογλου επισημαίνει ότι η Γέρου ήταν πολύ γνωστή στους κύκλους των επαγγελματιών αθλητών, καθώς και ότι κατά καιρούς έχει παράσχει τις «υπηρεσίες» της σε πολλούς παίκτες του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου κ.λπ.

«Με την κ. Γέρου ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2021 κατόπιν συστάσεων που μου έκαναν διάφορα πρόσωπα του αθλητικού χώρου. Ειδικότερα επιθυμούσα να συνεργαστώ με έναν επαγγελματία ιατρό με σκοπό την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μου συστήματος, γεγονός που θα μου επέτρεπε να αντεπεξέρχομαι στην σωματική καταπόνηση που προκαλούν οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις», αναφέρει ο διεθνής αθλητής στη μήνυσή του και συνεχίζει: «Έχοντας εξηγήσει τα ανωτέρω στην κ. Γέρου και έχοντας προειδοποιήσει αυτήν για τους περιορισμούς που θέτουν σε αυτού του είδους τις θεραπευτικές αγωγές τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) όσο και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της Ιταλίας, άρχισα να λαμβάνω τις θεραπείες…».

Κατά τον Μήτογλου, από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022 η Γέρου του χορηγούσε, ενδοφλεβίως, έναν κίτρινο ορό αλλά και δισκία κίτρινου χρώματος, για τα οποία τον είχε διαβεβαιώσει ότι αποτελούνται αποκλειστικά από βιταμίνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, φέρεται να του είχε πει ότι «ήταν απολύτως ασφαλή υπό το πρίσμα των κανονισμών του αντιντόπινγκ» και «ουδεμία απαγορευμένη ουσία περιέχονταν σε αυτά», ενώ τα συγκεκριμένα δισκία τα αποκαλούσε «ένα θαυματουργό φάρμακο από τη Ρωσία»!

Ντοπέ

Ωστόσο, όπως αναφέρει στη συνέχεια της μήνυσής του ο Μήτογλου, στις 4 Μαρτίου 2022 κατά τη διάρκεια αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο στη Euroleague μετά από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι ήταν ντοπαρισμένος με την απαγορευμένη ουσία μεθανδιενόνη (μεθανδροστρενολόνη). «Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα δεν είχα λάβει οποιοδήποτε άλλο φαρμακευτικό σκεύασμα πέρα από ορισμένα παυσίπονα» ξεκαθαρίζει, ενώ στην κατάθεση που έδωσε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ισχυρίστηκε ότι η μικροβιολόγος των διασήμων τον επισκεπτόταν στο σπίτι του σε Αθήνα και Μιλάνο, όπου του χορηγούσε τις θεραπείες, αλλά και ότι τον Φεβρουάριο του 2022 είχε πάει στο σπίτι της στο Χαλάνδρι, όπου «είχε παρατηρήσει πολλές συσκευασίες με αντίστοιχα σκευάσματα».

Διάσημοι

Με αφορμή τη μήνυση Μήτογλου, οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές ξεκίνησαν κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να εντοπίσουν την ακριβή «προσφορά ζωής» της συγκεκριμένης μικροβιολόγου. Έπεσαν επάνω στην εταιρεία ACTIVITY, η οποία μέσω της ιστοσελίδας της διαφημιζόταν ως η λύση σε θέματα ευεξίας και μακροζωίας. Στην ίδια ιστοσελίδα η Γέρου διαφήμιζε και τους διαβόητους ορούς με τις ενδοφλέβιες θεραπείες ανεβάζοντας φωτογραφίες των διάσημων πελατών της, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δημήτρης Δανίκας, ο Νίκος Κοκλώνης, ο Γιάννης Μπασάρ, πρωταθλητής του κικ μπόξινγκ, ο Αλέξανδρος Μίλος, ο Ιωάννης Παλαιολόγος και πολλοί ακόμα. Ουδείς από αυτούς όμως, δυστυχώς, δεν φέρεται να γνώριζε το ακριβές περιεχόμενο των σκευασμάτων που τους χορηγούσε.

Ντίνος Μήτογλου

Μάλιστα σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, η 48χρονη μικροβιολόγος «προκειμένου να προμηθεύεται αδαπάνως μέρος των φαρμακευτικών σκευασμάτων εξέδιδε εικονικές συνταγές σε ΑΜΚΑ ασφαλισμένων τις οποίες στη συνέχεια μεταπωλούσε και χορηγούσε η ίδια στους πελάτες της. Παράλληλα με την ανωτέρω δράση της ζημίωνε και τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αποζημίωνε την αξία των φαρμάκων που συνταγογραφούσε η κατηγορουμένη».

Ντίνος Μήτογλου

Κατάσχεση

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στο σπίτι της Γέρου στο Χαλάνδρι κατασχέθηκαν δεκάδες ουσίες οι οποίες δεν είχαν ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ, αλλά και άλλες που έφεραν πλαστή ταινία γνησιότητας! Μεταξύ των κατασχεθέντων βρέθηκαν και 12 συσκευασίες του φαρμάκου Pregnyl (χοριακή γοναδοτροπίνη), το οποίο περιλαμβάνεται στις απαγορευμένες ουσίες. Επίσης μεταξύ των κατασχεθέντων υπήρχαν 15 συσκευασίες του προϊόντος Li DA, για το οποίο ο ΕΟΦ είχε εκδώσει δελτίο Τύπου για τη μη χρήση του από μη αξιόπιστες πηγές, ενώ οι ισπανικές Αρχές είχαν αποκαλύψει ότι περιείχε και την επικίνδυνη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία είχε απαγορευτεί εδώ και χρόνια λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών. Μετά τη σύλληψή της, σε βάρος της Γέρου ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για χορήγηση σε αθλητή απαγορευμένης χημικής ουσίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία, απάτη κ.τ.λ.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάνδρα: Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε η 40χρονη που μαχαίρωσε τον σύντροφό της

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις