Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναστέλλει τις κινητοποιήσεις για αύριο με αιχμές για τον ΔΣΑ

ψηφοφορίας

Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις της για αύριο μετά τη σημερινή εξαγγελία του πρωθυπουργού και του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων χωρίς να παραλείψει να αφήσει αιχμές για την στάση της ηγεσίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Συγκεκριμένα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει στην ανακοίνωση της:

Η σημερινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για μερική αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων – που αναμένεται να εξειδικευθεί τις επόμενες ώρες – αποτελεί μια πικρή επιβεβαίωση των εκτιμήσεων που κάναμε για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων προκειμένου να προστατευτεί ο πληθυσμός από την πανδημία.

Η επικίνδυνη συντεχνιακή λογική που υποστηρίχθηκε από την ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών βρέθηκε σύντομα αντιμέτωπη με την πραγματικότητα. Καμιά αντιπαλότητα όμως δε νοείται με τη μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων, των οποίων το θεσμικό ρόλο σεβόμαστε, κατανοώντας απόλυτα τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται. Τώρα η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αποτελεί προτεραιότητα για όλους και οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους ειδικούς.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αίσθημα ευθύνης αναστέλλει τις εξαγγελθείσες για αύριο διακοπές συνεδριάσεων.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις